6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot
Hometrainer guide - hvad skal du vide om homtraineres

Hometrainer guide - flyt træningen indendørs


Før i tiden var det dødssygt at træne indendørs på en motionscykel, og man gjorde det udelukkende for træningens skyld. I dag er softwaren blevet mere spændende og en hometrainer er blevet billigere, bedre og nemmere at bruge. I dag bliver du fanget af de virtuelle fællesskaber med f.eks. ZWIFT, og videospils-agtige tilgang. Med en hometrainer ender du sandsynligt med at deltage i flere cykelløb indendørs end undendørs.

Cykelexperten.dk fører hometrainers og udstyr fra WahooTacx og Elite. Vi anbefaler ikke et mærke frem for et andet, Wahoo er dog klart det mest efterspurgte mærke. Alle vores hometrainers understøtter racercykler, mountainbikes, skivebremser og Thru-Axle system (kan kræve tilkøb af adapter). Hver producent har deres eget træningssoftware (som de færreste dog benytter). I dag udvikles de fleste software/trænings simulatorer af eksterne udviklere, som gør softwaren kompatible for ALLE hometrainere. Derfor behøver du ikke tænke så meget på hvad hvad mærke af hometrainer du vælger.

Vi prøver og bestige Alpe d'Huez på en hometrainer


Se videoen, hvor vores medarbejder Mads forsøger at slå Marco Pantanis rekord op ad legendariske Alpe d'Huez på en Tacx hometrainer.

Vil det mon lykkes? Se videoen her på siden!

Eksempler på universel trænings software


Nedenstående software kan køre med ALLE vores hometrainers. ZWIFT - det virtuelle træningsmiljø er dominerende og MEGET populært. Alt software kan downloades og prøves gratis i en begrænset periode. Derefter køber eller tegner man abonnement på tjenesten. Prisen er fra 50-100 kr. pr. måned.

Hometrainer software

Hvad kræver det?


Hometrainers er ANT+ eller Bluetooth 4.0 kompatible. De snakker derfor sammen med telefoner, tablets, windows og mac computere! Ud af boksen kobles Hometraineren op med Bluetooth 4.0, og forbinde til BlueTooth 4.0 kompatibelt udstyr som pulsbælter, cadence sensor m.v. 

Langt de fleste ejer i forvejen cadence, puls, og træningsenheder der benytter standarden ANT+ (kan f.eks. være et pulsbælte fra Garmin). Det kan man drage nytte af ved at tilkøbe en ANT+ USB modtager. USB modtageren passer kun i Windows og Mac kompatible computere (kræver USB port). Mobil enheder som iPhone/Android, Tablets og AppleTV kræver tilbehør der understøtter bluetooth 4.0. 

De forskelligt simulations programmer kan sagtens køre uden de ekstra data, men det hele bliver lidt sjovere jo mere udstyr du kobler på.

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?


I vores sortiment finder du ikke én hometrainer der ikke vil kunne udfordre selv den mest trænede rytter! Alle Hometrainere i vores sortiment er i stand til at levere en komplet oplevelse og give en oplevelse af "ægte" cykling/træning. De er alle kompatible med racercykler og mountainbikes, skivebremse og thru-axle (kræver i tilfælde tilkøbs adaptere).

Du har også de samme muligheder om du køber en til 5000 kroner eller i 10.000 kroners klassen. På den software/tekniske front er du ikke udelukket for nogle muligheder. Forskellene er mere eller mindre udviskede de senere år. Du betaler primært for rå-power og nyeste teknik og almindelige motionister og mellemklassen segmentet klarer sig fint med en hometrainer i 5000-7000 kroners klassen. Kun en professionel cyklist vil mærke for alvor det du betaler mere for. Det ypperste som Wahoo Kickr Power og Tacx Neo er for de der bare vil have det bedste! Her betaler du for den nyeste teknik, den stærkeste motor og typisk leveres de også med alle adaptere inkluderet i pakken. Wahoo Kickr Power leveres til eksempel med cadence sensor, kassette og alle adaptere.

Eksempler på at forskellene fra trainer til trainer mindskes er den store fokus på udstyr der forbedrer og lægge nye elementer til helhedsoplevelsen. Her er Wahoo Kickr Headwind og Wahoo Kickr Climb gode eksempler.

Saris MP1 Infinity Motion Platform

8.999 kr.​

8.999 kr.​

-15%

Wahoo KICKR Core Hometrainer

5.269 kr.​

6.199 kr.​

FÅ TILBAGE
🔥 NYHED

Wahoo KICKR Power Hometrainer Gen. 6

9.999 kr.​

9.999 kr.​

-15%

Elite Hometrainer Direto XR-T

6.374 kr.​

7.499 kr.​

-15%

Elite Hometrainer Suito-T Interactive

4.674 kr.​

5.499 kr.​

-10%
FÅ TILBAGE

Tacx NEO Bike Smart trainer

17.999 kr.​

19.999 kr.​

-15%

Tacx FLUX Smart S Hometrainer

4.631 kr.​

5.449 kr.​

-19%

Tacx FLUX 2 Smart Hometrainer

5.042 kr.​

6.189 kr.​

Essentielt tilbehør


Hometrainers tilhører ikke længere kun vintersæsonen. Hometrainere er blevet et helårs produkt, og den store udbredelse medfører en masse tilbehør! Noget udstyr tilfører noget til oplevelsen, andet udstyr er hvad vi vil kalde essentielt.

Det første vi mener du skal anskaffe dig hvis du benytter PC eller Mac er en ANT+ sensor. Med ANT+ får du en stærkere og mere stabil forbindelse mellem software og hometrainer - samt du kan benytte alt dit ANT+ kompatible tilbehør.

Så kommer vi til varmen! Indendørs træning er hårdt, og det bliver vådt - rigtig vådt. Sveden hagler af dig, og du ikke bare beskytter dit gulv med en rigtig hometrainer måtte, du får også en "blødere" og mere dæmpet oplevelse. Et svednet er ligeledes genialt, det samler sveden før det rammer gulvet og beskytter din stel/lak mod syren.

At cykle indendørs er en "ren" oplevelse, og er nænsomt mod gear, kæde og tandhjul. De fleste hometrainere kommer uden kassette (på nær Wahoo Kickr Power). Derfor anbefaler vi altid en ny kassette og vil du primært give dig i kast med store stigninger kan du jo overveje anden gearing end normalt!

-28%
1 STK. TILBAGE

Wahoo KICKR 142x12mm MTB Adapter Kit

179 kr.​

249 kr.​

Tacx NEO Motion Plates

2.349 kr.​

2.349 kr.​

Tacx Holder/stand til tablet

1.319 kr.​

1.319 kr.​

-10%

Vittoria Zaffiro Race Hometrainer dæk

269 kr.​

299 kr.​

Tacx Hometrainer dæk 700x23

309 kr.​

309 kr.​

FÅ TILBAGE

Tacx Hometrainer dæk til MTB 26x1.25

309 kr.​

309 kr.​

Tacx Svednet til Hometrainer

199 kr.​

199 kr.​

FÅ TILBAGE

Wahoo KICKR Power Strømforsyning

599 kr.​

599 kr.​

Wahoo Cadence Sensor

349 kr.​

349 kr.​

Wahoo RPM Speed Sensor

349 kr.​

349 kr.​

Wahoo KICKR Headwind

1.999 kr.​

1.999 kr.​

Elite Svednet til Hometrainer

239 kr.​

239 kr.​

-25%
Hometrainer

Muc-Off Antibacterial Equipment Cleaner 99.99%

104 kr.​

139 kr.​

1 STK. TILBAGE

Wahoo KICKR Hometrainer Mat

599 kr.​

599 kr.​

Luksus tilbehør


På nutidens hometrainere har du fornemmelsen af at cykle rigtigt - det er ikke blot en træningsmaskine. Derfor er markedet for tilbehør der kan højne oplevelsen øget. Særligt producenten Wahoo har lanceret produkter der lægger til oplevelsen.

Wahoo Headwind Med Wahoo Headwind får du en blæser der er styret af hastighed og/eller puls - og kombineret med f.eks. Zwift registreres også hvis du ligger i læ af andre ryttere! Headwind er kompatibel med alle hometrainere på markedet, da den kan blive kontrolleret dit ANT+ kompatible pulsbælte! Har du en Wahoo Hometrainer kobler den automatisk op til denne.

Wahoo Climb Med Wahoo Climb kan du tage træningen en tand op / eller ned ;-). Med Climb kan du få simuleringer af stigninger op til 20% og nedkørsler ned til 10%. Du sætter forgaften i Climb og med en Wahoo Hometrainer bevæger cyklen sig automatisk op og ned alt efter terrænnet. Du kan dog også benytte Wahoo Climb med andre hometrainere, så sætter du blot fjernbetjeningen på styret - og kan manuelt køre den op/ned. Med Climb får du en stærkere træning grundet de skiftende position du er nødsaget til at tage på cyklen - nøjagtigt som i virkeligheden.

Wahoo KICKR Climb til Hometrainer

4.399 kr.​

4.399 kr.​

Wahoo KICKR Headwind

1.999 kr.​

1.999 kr.​

Tacx Holder/stand til tablet

1.319 kr.​

1.319 kr.​

Wahoo TICKR Fit pulsmåler

649 kr.​

649 kr.​

Hometrainer cykeltøj


"Off-season" for cykling, behøver ikke at betyde: Ingen cykling. Tværtimod! Det er nemlig hometrainer sæson! 

Med din hometrainer derhjemme, har du ikke bare mulighed for at holde din cykelform vedlige. Du har også mulighed for at bestige de mest frygtsomme bjerge, køre race mod bekendte, som ubekendte og meget mere.

Men for at få mest ud af din træning derhjemme, kræver det selvfølgelig også det rigtige udstyr. 

Hometrainer tøj, eller tøj til indendørs cykling, er derfor et must! 

Kvaliteten af cykeltøj til hometrainer og indendørs træning, er lettere og mere åndbart. Det gør cykeltøjet perfekt til cykeltræning, hvor kold modvind ikke er faktor. 

Har du tøjet klar til din hometrainer træning? Ellers kan du se vores udvalg nedenfor eller tjekke vores kategori ud - Hometrainer cykeltøj.

-19%
Hometrainer

Specialized S-WORKS VENT ROAD Race Sko - Hvid

3.499 kr.​

3.499 kr.​

-19%
Hometrainer

Specialized S-WORKS VENT ROAD Race Sko - Sort

2.834 kr.​

3.499 kr.​

-20%
Hometrainer

GripGrab Solara Ultratynd Cykelhandske - Sort

279 kr.​

349 kr.​

-20%
FÅ TILBAGE
Hometrainer

GripGrab Solara Ultratynd Cykelhandske - Hvid

279 kr.​

349 kr.​

-20%
FÅ TILBAGE
Hometrainer

GripGrab Lightweight Airflow Sokker - Hvid

103 kr.​

129 kr.​

-20%
FÅ TILBAGE
Hometrainer

GripGrab Ultralight Ærmeløs Mesh Baselayer - Hvid

199 kr.​

249 kr.​

-20%
Hometrainer

GripGrab Lightweight Airflow Sokker - Sort

103 kr.​

129 kr.​

-20%
Hometrainer
1 STK. TILBAGE

GripGrab Letvægts Summer Sweatband - Hvid

79 kr.​

99 kr.​

-20%
Hometrainer

GripGrab Lightweight Airflo Korte Sokker - Sort

103 kr.​

129 kr.​

-20%
Hometrainer
1 STK. TILBAGE

GripGrab Ultralight Ærmeløs Baselayer - Sort

199 kr.​

249 kr.​

-20%
Hometrainer

GripGrab Lightweight Airflo Korte Sokker - Hvid

103 kr.​

129 kr.​

Hometrainer

Assos LS Skin Layer Superléger - Sort

739 kr.​

739 kr.​

-20%
Hometrainer

Assos Summer Headband - Sort

127 kr.​

159 kr.​

Hometrainer

Assos NS Skin Layer Superléger - Sort

589 kr.​

589 kr.​

Hometrainer

Assos EQUIPE RSR Bib Shorts Superléger S9 - Sort

1.949 kr.​

1.949 kr.​

Hometrainer

Assos MILLE GT Summer Bib Shorts / Cykelbukser c2 GTS

1.399 kr.​

1.399 kr.​

-20%
Hometrainer

Assos Summer Headband - Hvid

127 kr.​

159 kr.​

Hometrainer

Assos RS AERO Cykelhandske Kort

399 kr.​

399 kr.​

Hometrainer

Assos EQUIPE RSR Jersey Superléger S9 - Hvid

1.099 kr.​

1.099 kr.​

FÅ TILBAGE
Hometrainer

Assos RS Socks Superléger - Hvid

189 kr.​

189 kr.​

Hometrainer

Assos SS Skin Layer Superléger - Sort

669 kr.​

669 kr.​

Hometrainer

Shimano IC300 Dame Indoor SPD Cykelsko - Sort

999 kr.​

999 kr.​

Hometrainer

Shimano IC300 Dame Indoor SPD Cykelsko - Hvid

999 kr.​

999 kr.​

FÅ TILBAGE
Hometrainer

Shimano IC100 Indoor SPD Cykelsko - Sort

699 kr.​

699 kr.​


zwift-træning (1)

Seriøs træning for alle i virtuelt miljø


ZWIFT har gjort "Hometraining" til en helårs oplevelse! En virtuel verden hvor du kan køre online sammen med andre, deltage i løb, udfordre dig selv og andre! ZWIFT byder på forskellige virtuelle verdener alt efter hvilken dag/uge vi er på. Via kalenderen holder du øje med hvilke baner der kan køres, og hvert time starter der løb hvor du kan vælge om du kører D-C-B eller A-klasse.

Her der det nemt at tilmelde sig og mødes med venner der også cykler i ZWIFT! Realismen kommer tæt på, du kører i grupper, du fører an, du ligger dig i læ og har din egen taktik. I ZWIFT er alle virkelighedens fordele og elementer gengivet med stor succes.

ZWIFT er fedt. Det koster 10 dollars/ca. 68 kr. om måneden. Se bare nedenstående video fra den nyeste verden "New York".