6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Forskifter til cykler


Se vores samlede udvalg af forskiftere til cyklen her på siden. Forskifteren er det komponent der skifter kæden mellen cyklens lille og store klinge, og har stor betydning for at cyklen kører som den skal. På de fleste cykler med udvendige gear finder du en forskifter. Denne kan ligesom resten af udstyret blive slidt og have brug for udskiftning. Se det samlede sortiment herunder.

 Forskifter til alle cykler

Forskiftere kan fås i mange forskellige mærker, modeller og prislejer. På langt de fleste cykler, eksempelvis til hverdagsbrug eller for motionister, behøver forskifteren ikke være noget specielt. Forskifteren har til funktion at løfte kæden fra den ene klinge til den anden, på cyklens store forreste klinger. På mountainbikes og racercykler skifter man ofte mellem de to klinger, og en velfungerende forskifter er derfor et absolut must. På hverdagscyklerne er denne funktion mindre vigtig, da de fleste kører på stor klinge det meste af tiden. Derfor kan du få et glimrende komponent for et par hundrede kroner, som både er nem at installere og justere. Ligesom de resterende dele af geargruppen, kan forskifteren dog fås i mange forskellige modeller og prisniveauer. 

På racercykler og mountainbikes hvor ydeevnen er i fokus, er det dog vigtigt med komponenter af høj kvalitet, der fungerer optimalt hele tiden. Derfor ønsker man sjældent at sparre på forskifteren, som har meget at sige i forhold til cyklens gearskifte. Særligt Shimano er en populær producent af komponenter og udstyr til cyklen, og leverer forskiftere til mange af cyklerne i vores sortiment. Her finder du kendte navne som Ultegra, 105, Altus, XT og alle de andre geargrupper. Forskifteren har muligvis mindre at sige en f.eks. bagskifteren og skiftegrebene, og du vil derfor i mange tilfælde have mulighed for at kombinere forskellige kvalitetsniveauer, så du kan spare lidt penge. Omvendt vil du også have mulighed for at opgradere din forskifter til én af bedre kvalitet, hvis du gerne vil gøre din cykel bedre og hurtigere.

Forskifteren på cyklen gør så du kan skifte mellem lille og stor klinge, når det går henholdsvis op og ned ad bakke. I Danmark skifter man ikke meget mellem de to, men når det ind i mellem er tilfældet skal udstyret være i orden, så din kæde ikke falder af, og du kan køre ubesværet. Hvis du desuden tager din cykel med til udlandet, hvor stigningerne er stejlere og længere, er en god forskifter et essentielt komponent. Komponenten er heldigvis nemt at montere. I langt de fleste tilfælde vil du kunne klare det på egen hånd. Vi hjælper dog gerne med udskiftninger på vores værksted. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre om dine muligheder. Eller besøg i Megastore i Vanløse, hvor vi alle ugens dage står klar til at hjælpe dig godt på vej.