6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot

Skiver til skivebremse


Her på siden finder du vores samlede udvalg af skiver til skivebremse. Skiven er den centrale del i opsætningen af skivebremser, og den har stor betydning for hvor effektive dine bremser er. Skiven er lavet i metal men kan variere i vægt, funktion, pris og kompatibilitet. Her på siden kan du se det samlede udvalg, men du er også velkommen til at kontakte os eller besøge os i Megastore, hvis du har nogen spørgsmål.

 Skivebremser til cykler

Flere og flere cykler bliver efterhånden udstyret med skivebremser. På mountainbikes har bremsetypen længe været standarden, men på citybikes og racercykler bliver systemet mere og mere udbredt. Skivebremser er de mest effektive bremser, og er ofte kombineret med en hydraulisk system, så der kan bremses meget hårdt op. Skiverne, kaliberne, klodserne og de andre komponenter kan skiftes individuelt, så du kan reparere, udskifte og opgradere på de forskellige komponenter. Derfor kan du hos Cykelexperten.dk finde et stort udvalg af skiver og andre komponenter til skivebremser. 

Hvis du er i tvivl om hvilken skive der skal bruges til lige netop din skivebremse, er det altid en god idé at kontakte os først. Vi sidder klar på både mail og telefon til at svare på dine spørgsmål, og ellers har vores Megastore i Vanløse åbent alle ugens dage. Du bør altid tage udgangspunkt i de bremser der allerede sidder monteret på din cykel, så du har en idé om hvilke skiver du bør sigte efter. Det er nemlig ikke alle skiver der passer på alle skivebremser, så i den sammenhæng bør du være opmærksom.

Skiver til skivebremser tager lang tid at slide op. Så længe de holdes rene, er der faktisk ikke rigtig noget vedligehold på komponenterne. Hvis skiverne får et hak eller bliver slået skæve, kan der dog opstå et behov for at udskifte dem. 

Din cykel skal være sat op til skivebremser, for at du kan montere dem. Hvis din cykel f.eks. er lavet til klassiske v-bremser, vil du ikke kunne montere skivebremser på den. Den mangler simpelthen de rette beslag til montering af kaliber, samt skive på hjulet. De fleste cykler idag bliver dog som nævnt lavet med skivebremser fra start, så bremseeffekten er helt i top, stort set uanset hvilken model du vælger. Der kan dog være forskel på om skivebremserne er hydrauliske eller mekaniske. Den hydrauliske variant er den klart mest effektive, og den der kræver mindst vedligehold.

Find vores samlede udvalg af skiver til skivebremser her på siden, og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at finde de helt rigtige skiver.