6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot

Hvilket cykeldæk skal jeg vælge?

Cykler kommer i mange forskellige størrelser og typer – og det samme gør cykeldæk. Vi har et bredt udvalg af dæk, så der er noget for enhver smag. Uanset om du kører MTB, racercykel eller noget helt tredje, har vi det rette dæk til dig. 

Herunder kan du se vores store udvalg af cykeldæk, og under produktbeskrivelserne kan du læse mere om de enkelte dæks funktioner.

Det helt rigtige cykeldæk er en vigtig del af cyklen og kan øge din cykelglæde med flere længder. Cykeldæk fås i mange forskellige størrelser og typer, som alle har forskellige brugsformål. Derfor er der nogle ting, du skal overveje, før du køber nye cykeldæk. Vi hjælper dig på rette vej her.

Hvor kører jeg oftest?

Før du køber cykeldæk, skal du overveje, hvad dit dæk skal kunne – og det afhænger i høj grad af, hvor du oftest cykler. Kører du byen tynd, skal du have fat i en anden type dæk, end hvis du kører i mere kuperet terræn fx i skoven.


Dækkene fås med forskelligt slidbanemønster og forskellige størrelser knopper, som kan være mere eller mindre grove, hvilket har indvirkning på cyklens greb. Det har dog også indvirkning på cyklens rullemodstand, friktion og hastighed. Cykler du mest i byerne, er der fx ingen grund til at vælge dæk med store knopper. Kører du derimod oftest i skov og mudder, skal du have et dæk, der egner sig til varierende terræn, og som har et godt greb.


Under produktbeskrivelserne kan du læse mere om dækkenes forskellige funktioner. Vi har også et bredt udvalg af punkterfri dæk, som er gode til dig, der er træt af flade dæk i tide og utide.

Bruger jeg mit cykeldæk hele året rundt?

Vi har dæk, som er lavet specielt til kørsel i vinterhalvåret. Vinterdækkene har et godt vejgreb i koldt og vådt vejr, og de står fast både i løs sne og på helt isglatte overflader. Flere af disse dæk egner sig dog kun til brug i vinterhalvåret, og man skal derfor huske at skifte dæk, når foråret kommer.


Vi har også dæk, som har god trækkraft i al slags vejr. Igen afhænger det af, hvad dine dæk – og dermed din cykel – skal kunne.


Hvilken størrelse cykeldæk skal jeg vælge?

Hvilken størrelse cykeldæk, du skal vælge, afhænger af størrelsen på din cykel. Det er vigtigt, at du køber et dæk, der passer til din cykel, så sørg for at have de rette mål, inden du køber. Et dæk har to størrelser: Både bredde og diameter. Alt imens du selv kan vælge, om dine nye dæk skal være enten lidt bredere eller smallere end dine nuværende, er det vigtigt, at diameteren passer.

Under hvert enkelt produkt her på siden kan du læse de enkelte dæks mål.


Skal der være refleks i mit dæk?

Ifølge loven skal der være refleks i hjulene – enten i form af en orange refleks, der sættes i egerne, eller som en hvid refleksstribe hele vejen rundt om dækket. Vi har et bredt udvalg af dæk med refleksstribe, som giver en god sikkerhed på cykelturen.


Kontakt os for råd og vejledning

Vi ved godt, at det kan være svært at finde rundt i hvilket dæk, du skal vælge – og vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Kig endelig forbi en af vores butikker eller kontakt os på mail eller telefon – så hjælper vi dig godt videre.