6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot

Cykeldæk


Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykeldæk. Sortimentet tæller dæk til både racercykler, mountainbikes, hverdagscykler og elcykler, så du kan finde det du skal bruge, uanset hvilken cykel du kører på. Dækkene har meget at sige, i forhold til hvordan din cykel kører. Med de rigtige dæk kan du få mere komfort, mere fart, eller mere greb, alt efter hvor du skal bruge din cykel. Se udvalget af cykeldæk af høj kvalitet og til ethvert formål herunder.

Hvilket cykeldæk skal jeg vælge?

Cykler kommer i mange forskellige størrelser og typer – og det samme gør cykeldæk. Vi har et bredt udvalg af dæk, så der er noget for enhver smag. Uanset om du kører MTB, racercykel eller noget helt tredje, har vi det rette dæk til dig. Indenfor de forskellige kategorier findes der masser af forskellige cykeldæk, så du kan opnå lige netop det setup der passer til dig og din cykel.

Herunder kan du se vores store udvalg af cykeldæk, og under produktbeskrivelserne kan du læse mere om de enkelte dæks funktioner. Et dæk kan nemlig variere meget i tykkelse, form og mønster, alt efter hvad de er udviklet til. Her på siden kan du finde god information om de enkelte dæk til cykler, så du ikke er i tvivl om du vælger det rigtige.

Det helt rigtige cykeldæk er en vigtig del af cyklen og kan øge din cykelglæde med flere længder. Cykeldæk fås i mange forskellige størrelser og typer, som alle har forskellige brugsformål. Derfor er der nogle ting, du skal overveje, før du køber nye cykeldæk. Ved at læse videre herunder, kan du få et godt indblik i hvordan du vælger det rigtige cykeldæk, alt efter hvad din cykel skal bruges til, og hvor den skal bruges.

Hvor kører jeg oftest?

Før du køber cykeldæk, skal du overveje, hvad dit dæk skal kunne – og det afhænger i høj grad af, hvor du oftest cykler. Kører du byen tynd, skal du have fat i en anden type dæk, end hvis du kører i mere kuperet terræn fx i skoven. Find ud af, hvor du har planer om at bruge din cykel - det gør det en hel del lettere at finde det rigtige cykeldæk. 


Dækkene fås med forskelligt slidbanemønster og forskellige størrelser knopper, som kan være mere eller mindre grove, hvilket har indvirkning på cyklens greb. Det har dog også indvirkning på cyklens rullemodstand, friktion og hastighed. Cykler du mest i byerne, er der fx ingen grund til at vælge cykeldæk med store knopper. Kører du derimod oftest i skov og mudder, skal du have et dæk, der egner sig til varierende terræn, og som har et godt greb. Du ved sikkert allerede at der er ret stor forskel på et cykeldæk til en racercykel, og ét til en mountainbike. Men indenfor de forskellige kategorier findes der også masser af bredder, mønstrer og andre ting at vælge fra. F.eks. kan der være forskel på om du bruger din mountainbike på sporet i skoven eller om den bare bruges til grusstier. Du kan sikkert køre med de samme dæk begge steder, men hvis du vil have den fulde oplevelse, bør du sigte efter et sæt cykeldæk der er udviklet til enten det ene eller det andet.


Under produktbeskrivelserne kan du læse mere om dækkenes forskellige funktioner, så det forhåbentlig er bare en lille smule lettere at vælge det rigtige produkt. Vi har også et bredt udvalg af punkterfri dæk, som er gode til dig, der er træt af flade dæk i tide og utide - punkterfri dæk er særligt populære på citybikes og hverdagscykler, hvor cyklen skal bruges hver dag, og uden at du skal bekymre dig om reparationer og udskiftninger.

Bruger jeg mit cykeldæk hele året rundt?

Vi har dæk, som er lavet specielt til kørsel i vinterhalvåret. Vinterdækkene har et godt vejgreb i koldt og vådt vejr, og de står fast både i løs sne og på helt isglatte overflader. Flere af disse dæk egner sig dog kun til brug i vinterhalvåret, og man skal derfor huske at skifte dæk, når foråret kommer. Vinterdæk er ofte med et anti-puncture bælte på undersiden, der har til formål at undgå punkteringer. Vinteren er særligt hård ved cyklen og ikke mindst dækkene, og med masser af småsten og lignende på vejene og cykelstierne, er punkterfri dæk et populært valg til de fleste cykler. Et punkterfrit dæk er glimrende til brug hele året, du skal bare være opmærksom på, at rullemodstanden er mere markant end på et tyndere dæk. For de fleste handler det om, at finde den rette balance mellem et praktisk og hurtigt dæk, da man sjældent helt vil kunne kombinere de to.Hvilken størrelse cykeldæk skal jeg vælge?

Hvilken størrelse cykeldæk, du skal vælge, afhænger af størrelsen på din cykel. Det er vigtigt, at du køber et dæk, der passer til din cykel, så sørg for at have de rette mål, inden du køber. Et dæk har to størrelser: Både bredde og diameter. Alt imens du selv kan vælge, om dine nye dæk skal være enten lidt bredere eller smallere end dine nuværende, er det vigtigt, at diameteren passer.

Langt de fleste cykler kører med dæk der måler 28". Det er faktisk kun børnecykler og mountainbikes der ikke bruger cykeldæk i denne størrelse. Mountainbikes kan have dæk i størrelserne 27,5" eller 29" mens nogle af de helt gamle modeller også kan være med 26". Børnecykler kan ligeledes fås i flere forskellige størrelser, og det er naturligvis vigtigt at vælge den rigtige - ellers passer dækket ikke på cyklen.

Under alle cykeldækkene her på siden kan du læse, hvilken størrelse der er tale om, så du er sikker på at finde det helt rigtige produkt.


Skal der være refleks i mit dæk?

Ifølge loven skal der være refleks i hjulene – enten i form af en orange refleks, der sættes i egerne, eller som en hvid refleksstribe hele vejen rundt om dækket. Vi har et bredt udvalg af dæk med refleksstribe, som giver en god sikkerhed på cykelturen. Den integrerede refleksstribe er standard på mange hverdagscykler, og giver cyklen et mere stilrent og elegant design. På racercykler og mountainbikes er dækkene oftest uden refleks, så man er nødt til at montere de orange reflekser i egerne i stedet.


Kontakt os for råd og vejledning

Der er mange cykeldæk at vælge fra, og det kan for nogle måske være svært at vælge det helt rigtige. Der kan være forskel i størrelse, bredde, mønster og resistance for punkteringer, så der er rigeligt at tage stilling til, selvom et cykeldæk måske lyder som et simpelt produkt. Her på siden kan du lave en nem, indledende sortering ved at vælge hvilken type cykel du skal bruge dæk til. Vælg blandt andet mellem dæk til racercykel, mountainbike, gravel/cross og punkterfri cykeldæk for at gøre udvalget lidt mindre.

Hvis du har spørgsmål til udvalget er du dog også altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvor vi sidder klar til at hjælpe alle ugens dage. Besøg os også gerne i Megastore i Vanløse, hvor vi altid har masser af cykeldæk på lager, og på vores værksted gerne hjælper dig med at få monteret de nye dæk. Husk at booke tid på forhånd, hvis du gerne vil have skiftet dæk eller andet på vores værksted.