6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Punkterfri cykeldæk


Er du træt af flade cykeldæk? Så kan punkterfri/forstærket cykeldæk være den rigtige løsning. 

Vi har et stort udvalg af cykeldæk som hedder, "Punkterfri". 

Der er ikke 100% garanti for, at de ikke kan punktere. Dog er alle punkterfri cykeldæk ekstra forstærket, for bedre beskyttelse og modstandsdygtighed mod punkteringer.

Herunder kan du se vores store udvalg af punkterfri cykeldæk.Hvad er punkterfri cykeldæk?


Din cykels ydeevne afhænger i høj grad af dine dæk. Der findes mange forskellige cykeldæk, som alle har forskellige funktioner, og du skal derfor finde frem til, hvad der er vigtigst for dig på din cykeltur. Er du træt af at punktere i tide og utide, er det en god idé at overveje punkterfri cykeldæk.

Punkterfri cykeldæk er ekstra modstandsdygtige overfor punkteringer. Det kan sommetider betyde, at du går på kompromis med køreegenskaberne, eftersom et punkterfrit cykeldæk som udgangspunkt er tungere og derfor ikke ruller lige så let som et let racerdæk. Til gengæld slipper du for at skulle bekymre dig om hyppige punkteringer, uanset hvilke forhold du kører under. Punkterfri dæk ligner almindelige cykeldæk udadtil, men lige under overfladen ligger et punkterhæmmende lag, almindeligvis af kevlar. Dette lag danner en beskyttende barriere mellem dækkets overflade og slange på indersiden, og gør det en hel del sværere for småsten og lignende at finde vej til slangen. Tykkelsen af dette lag kan variere meget. De tykkere modeller er naturligvis bedre rustet mod punkteringer, men vil også være dem, hvor rullemodstanden er størst. Med et blødt lag materiale under dækkets top, kan det nemlig ikke pumpes nær så hårdt, som det er tilfældet med et tyndere dæk.

Du skal derfor finde ud af, hvad der er vigtigst for dig, om du søger det hurtigst mulige dæk, det allermest punkterresistente, eller en god balance mellem de to.. Der findes dæk, som tager højde for begge dele. Under de forskellige produkter her på siden kan du læse mere om de enkelte dæks egenskaber. 

Kan punkterfri cykeldæk punktere? 

Kort fortalt: Ja. Alle dæk med luft kan i teorien punktere. Vi kalder dem punkterfri, fordi de er udviklet specielt til at undgå punkteringer, og de er derfor stærkere end traditionelle dæk. Andre betegnelser tæller punkterhæmmende eller punkteringsresistente dæk, da det jo i virkeligheden er netop dét, dækkene er. Punkterfri dæk som betegnelse er blevet den almindelige beskrivelse, og i mange af tilfældene skal du også være hamrende uheldig for at opleve en punktering i dækkets levetid. 

Hvor længe er de punkterfri? 

For at sikre, at dine cykeldæk forbliver modstandsdygtige overfor punkteringer, er der ting, du selv kan gøre. Det er en god idé at vaske dine dæk ofte. Jævnlig vask er med til at forlænge levetiden, fordi du på den måde vasker småsten og grus væk, som ellers kan sætte sig og få dækkene til at punktere. Hvis du ofte bruger din cykel i skove, på grusstier eller lignende steder, bør du vaske dine dæk oftere, end hvis du primært kører inde i byen. Det er også altid en god idé at gennemgå dækkenes overflade med jævne mellemrum. Småsten og glasskår kan nemt sætte sig i dækket som man får det brugt. De fleste af disse kommer aldrig ind til slangen, men bliver bare siddende i dækket. Over længere tid, kan de dog godt skabe problemer, så det er klart bedst bare at få dem fjernet. De fleste småsten kan fjernes med fingrene, men en lille kniv eller skruetrækker kan også bruges til at få fjernet de allermest standhaftige.

Punkterfri dæk til cyklen bliver slidt ligesom alle andre produkter. Hvis der er mønster i dit dæk, er dette en god indikator for slid. Hvis mønstret er væk, eller tæt på væk, på dækkets top, er det ved at være slidt op. Dækket kan stadig bruges, men du vil mangle greb og køreegenskaberne bliver forringet. Bagdækket er oftest det, der hurtigst bliver opbrugt, og dette ses normalt med en udfladning af toppen af dækket. Dækket skal gerne være rundt for at det kører efter hensigten. Der er ikke noget konkret svar, når vi snakker levetid på punkterfri dæk, det kommer nemlig helt an på hvor meget og hvordan dækkene bruges. Vær opmærksom på mønstret og formen på dækket, så burde du have en fin idé om hvor slidt det er.

Brug for hjælp? 

Har du brug for hjælp til at finde det helt rigtige punkterfri dæk til din cykel, er vi altid klar til at hjælpe dig. Du kan finde punkterhæmmende dæk til både hverdagscykler, mountainbikes, racercykler og andre cykeltyper, så der vil altid være mange produkter at vælge mellem. Du kan kontakte os på telefon eller mail, eller besøge os i vores Megastore i Vanløse, hvor vi står klar til at hjælpe alle ugens dage. Her har vi altid masser af punkterfri cykeldæk på lager, og hvis du booker tid på vores værksted, hjælper vi gerne med at montere dækkene.