6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelpumper


Cykelpumper er vigtige for at holde din cykel velkørende. Som en del af den faste vedligeholdelse af cyklen, bør man være opmærksom på at holde sin cykel pumpet til det rette dæktryk, så både dæk, hjul og stel skånes for underlagets belastninger. Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykelpumper i høj kvalitet og fra alle de store producenter.

 Find den rigtige cykelpumpe

Der er mange cykelpumper at vælge fra, og masser af modeller der kan mange af de samme ting. Generelt skelner man mellem pumper du har stående i hjemmet, også kaldet fodpumper, og pumper du kan have med på tur, enten monteret på cyklen eller medbragt i baglommen. Begge har hver deres fordele, og i mange tilfælde er det en god idé at have én af hver. En cykelpumpe bruges naturligvis ved punkteringer, når slangen er skiftet eller lappet, og du skal kunne køre på din cykel igen. Men en pumpe benyttes også til at holde din cykel ved lige, med det rette dæktryk. Hvis dine dæk er for flade, bliver cyklen sværere at styre, hårdere at køre, og belastningen på de resterende komponenter ødelægger din cykel. Derfor er det vigtigt at holde sin cykel pumpet korrekt, og i den sammenhæng er en god cykelpumpe et effektivt redskab.

Fodpumper, håndpumper og Co2-pumper

En fodpumpe er en større pumpe der med en lang konstruktion kan pumpe din cykel hurtigt op. Disse pumper er oftest placeret i hjemme, garagen, eller som medbragt i bilen. Mange fodpumper kan benyttes på både racercykler, mountainbikes og hverdagscykler, med flere forskellige ventiladaptere. Fodpumper til cykel er ofte udstyret med manometer, så du er sikker på at ramme det rigtige dæktryk hver gang. Fodpumper fås i mange forskellige kvalitetsniveauer, med faktorer som materialer, konstruktion og maksimalt tryk til forskel. Pumperne er lette at montere på ventilen og pumper hurtigt og effektivt alle dine cykler op.

Mindre pumper er ofte at foretrække, hvis du vil pumpe din cykel undervejs på turen. Mange kan medbringes i baglommen eller kommer med tilhørende holder til montering i drikkedunksholderen. Disse pumper er ofte designet med henblik på at optage minimal plads i din lomme, men samtidig at kunne pumpe dine dæk hårdt op. Det tager længere tid at pumpe med en lille pumpe, men modsat en fodpumpe kan den medbringes på turen. Disse cykelpumper passer oftest kun til racerventil, som på racercykler og på mountainbikes, men enkelte modeller er kompatible med flere typer. 

Co2-pumper har over de senere år virkelig vundet indtog i cykelverdenen. Disse pumper fungerer i princippet som pumperne foroven, der nemt kan medbringes på træningsturen. Her slipper du dog for at pumpe manuelt, da pumpen i samspil med en Co2-patron fylder din cykel op på få sekunder. Pumpen består i de fleste tilfælde blot af et lille adapterhoved, der skrues på toppen af selve patronen. Pumpen påsættes derefter på ventilen (disse modeller passer almindeligvis kun til racerventil) hvorefter du nemt kan distribuere den mængde luft der fyldes på ad gangen. En Co2-patron kan kun benyttes én gang, men er nem at medbring i baglommen, så du hurtigt kan komme videre fra en punktering.

Der er mange forskellige pumper at vælge fra, og i mange forskellige prislejer kan det måske være svært at overskue præcis hvilken der er den rigtige for dig. Har du spørgsmål til nogle af vores cykelpumper, er du altid velkommen til at kontakte os, eller besøge os i Megastore hvor vi har masser af produkter udstillet. Vi fører cykelpumper fra nogle af markedets største mærker, så du er garanteret høj kvalitet og en produkt der holder i mange år.