6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Fodpumper


Herunder finder du vores udvalg af fodpumper til cyklen. Fodpumper er større pumper man oftest har stående i hjemmet, og som hurtigt og præcist kan bruges til at pumpe din cykel med. Fodpumper kan fås i mange forskellige materialer, størrelser og til forskellige typer ventiler, mens nogle kan klare det hele i samme pakke. Se det samlede udvalg af cykelpumper her på siden. Fodpumpe til cykel

De fleste der cykler regelmæssigt, medbringer en lille pumpe eller Co-pumpe i baglommen på deres cykeltur, men i hjemmet er det oftest fodpumpen der benyttes, da den pumper hurtigere, hårdere og mere præcist. Fodpumpen består af en platform, en cylinder til luft, en slange og et håndtag, og rummer markant mere luft end de mindre pumper til lommen. Det er disse pumper der benyttes, når du skal have justeret dæktrykket på din racercykel, mountainbike, citybike eller elcykel, eller når du skal have ny luft i slangen efter en punktering derhjemme. Pumperne er ikke bærbare, og man kan derfor ikke tage dem med på tur, men i garagen eller i hjemmet fylder de ikke det store, og gør oplevelsen af at pumpe cykel en hel del sjovere og lettere. De fleste modeller passer til flere forskellige ventiler, men nogle er specifikt til f.eks. racerventil eller almindelig ventil.

Fodpumper kan fås i mange forskellige udgaver, men det vigtigste er at finde en model der passer til din ventil. Nogle pumper er med pumpehoved der kun passer til én specifik ventiltype, og derfor ikke vil kunne bruges på andre. Det mest almindelige i denne sammenhæng er, at pumpen passer til en racerventil, der er standard på racercykler og mountainbikes. Denne vil altså ikke kunne bruges på dine hverdagscykler eller elcykler med større ventiler. Mange modeller er dog lavet til flere forskellige ventiltyper. Pumpehovedet er således med to indgangshuller, og nogle gange også med mulighed for udskiftning af topstykket så det passer til den ene eller den anden type ventil. Vær derfor opmærksom på pumpens kompatibilitet når du vælger én.

De fleste fodpumper er udstyret med et manometer, der viser hvor hårdt en cykel er pumpet. Manometeret viser ofte både Bar og Psi til måling af tryk, så man kan ramme præcist det tryk man har brug for. Særligt på racercykler og mountainbikes kan det være vigtigt at ramme det helt rigtige dæktryk, hvorfor det kan være vigtigt med en pumpe der kan måle trykket. På stort set alle cykler står det desuden angivet på siden af dækket, hvilket tryk der anbefales til det pågældende dæk. Hvis man kan holde trykket indenfor det anbefalede, kan man forlænge levetiden på både dæk, hjul og cykel betragteligt, og derfor er en fodpumpe med manometer i langt de fleste tilfælde en god idé.
Fodpumper kan variere ret markant i pris. De primære forskellige ligger dog i, hvilke materialer der er benyttet og hvor hårdt de kan pumpe. De billigste modeller er i plastik og kan pumpe op til omkring 10 bar. Disse modeller er mere ustabile men fungerer glimrende hvis du blot skal pumpe dine hverdagscykler, eller en racer eller MTB ind imellem. De dyrere modeller vil normalt være af metal. Disse pumper er markant mere stabile og kan pumpe helt op omkring 12 eller 13 bar, det er næsten kun racercykler der skal pumpes så hårdt, men hvis du f.eks. kører cykelløb kan dette være et behov. Derudover findes der faktisk også pumper der er designet til de enkelte cykeltyper. F.eks. kan man finde fodpumper der er specifikt designet til at pumpe en MTB med. Disse pumper har markant større luftkammer, og kan derfor pumpe de større dæk og slanger hurtigere end en almindelig pumpe. Desuden kan pumperne normalt kun pumpe til omkring 6 bar, men er så til gengæld meget mere nøjagtige i de lavere dæktryk - noget man kan drage fordel af, hvis man kører meget mountainbike og har brug for et specifikt dæktryk.

Her på siden finder du vores samlede udvalg af fodpumper til cykel. Her er modeller fra nogle af de allerstørste mærker som Blackburn, Specialized og SKS. Her er du sikret høj kvalitet til stærke priser, og produkter der matcher ethvert behov. Har du spørgsmål til udvalget eller brug for rådgivning til at vælge den rigtige model, er du altid velkommen til at kontakte os. Besøg os også gerne i butikken, hvor vi altid har masser af produkter på lager, så du kan både se og prøve dem.