6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykellås


En cykellås er et must ved køb af cykel, hvad enten du har planer om at montere den på cyklen eller have cykellåsen ved siden af. Selvom cyklen måske ikke er lavet til at få en cykellås monteret, kan man altid medbringe en cykellås ved siden af, f.eks. i form af en klassisk kædelås eller en wirelås til cykler.

Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykellåse. Vi fhar cykellåse fra alle de store mærker som ABUS cykellås, Basta, AXA og Trelock. Her finder du alle slags cykellåse: kædelåse, låse med kode, foldelåse, wirelåse, og klassiske fastmonterede ringlåse.

Stort udvalg af forsikringsgodkendte cykellåse

Der er mange forskellige typer og mange forskellige behov når det kommer til cykellåse. Det er vigtigt at være opmærksom på, at det langt fra er alle låse der er godkendte. Her på siden fremgår det tydeligt i både beskrivelse og under basisinformation om det er en forsikringsgodkendt cykellås eller ej. 

Mange kombinerer også en fastmonteret, godkendt cykellås, med en ikke-godkendt kædelås ved siden af, så cyklen sikres så godt som muligt. En cykellås skal være forsikringsgodkendt før din cykel dækkes af en normal indboforsikring.

Du kan også besøge vores kategori med kun forsikringsgodkendte cykellåse. Her har vi samlet alle de forsikringsgodkendte låse i sortimentet, så det bliver nemmere for dig at finde den helt rigtige model.

Hvad er en godkendt cykellås?

En forsikringsgodkendt cykellås er markeret med et unikt nøglenummer, der identificerer den specifikke lås. Derudover opfylder låsene de krav, der af de danske myndigheder stillet for godkendte låse

De er derfor særligt kraftige og holdbare, og modstår tyveri mere effektivt end så mange andre låse. Når du køber en forsikringsgodkendt cykellås hos Cykelexperten.dk sammen med en cykel, kobles låsenummer og stelnummer sammen på din kvittering. 

Det er således denne der fungerer som låsebevis, hvis din cykel skulle blive stjålet. Hvis du køber en forsikringsgodkendt cykellås alene, modtager du låsen sammen med et låsebevis, du kan udfylde.

Fastmonteret cykellås

En fastmonteret lås er næsten altid godkendt og monteres, som navnet antyder, fast på cyklen. Mange cykler kommer med gevind til montering af lås, og låsen kan derfor skrues direkte på. 

Disse gevind vil almindeligvis være at finde på den bagerste del af cyklen, på undersiden af det man kalder baggaflen. Afhængig af afstanden mellem gevindene, skal man finde en lås der matcher. 

Basta-lås til til MTB- og racercykler. 

På racercykler og mountainbikes er der sjældent gevind til montering af cykellås. Derfor benytter man de såkaldte Basta-låse, der strippes fast med kraftige strips. 

Disse låse monteres, så de flugter med cyklens stel og sidder diskret og sikkert som en almindelig, fastmonterer cykellås. 

Kædelås til cykel: Find den helt rigtige

Kædelåse er som navnet antyder udarbejdet som kæder, med et låsehus til enten nøgle eller med kode. Det er kun et begrænset udvalg af kædelåsene til cykler der er forsikringsgodkendte, men mange benytter låsen som supplement til f.eks. en godkendt, fastmonteret cykellås. 

Kædelåsen giver dig noget rækkevidde og kan eksempelvis monteres rundt om cyklens stel og f.eks. en lygtepæl eller et cykelstativ. Særligt på elcykler, eller andre særligt dyre cykler anbefales en ekstra lås, f.eks. i form af en kæde. 

De fleste kædelåse er i kraftigt metal, og kan oftest fås i flere forskellige tykkelser alt efter hvor kraftig du ønsker, den skal være. Udover tykkelsen, er det oftest kædelåsens kæde der har betydning for hvad låsen koster. Jo længere og tykkere, jo mere materialer og derfor en højere pris. Kort fortalt kan man sige: jo kraftigere, jo bedre, når det kommer til kædelåse. 

Til gengæld handler det om at finde en balance, hvor man stadig kan medbringe låsen, og den ikke bliver for umedgørlig. Mange benytter som sagt også kædelåsen som et supplement til den klassiske, fastmonterede. 

Her kan man i stedet nøjes med en tyndere lås, der er let at medbringe, da den ikke behøver være forsikringsgodkendt. De tyndere kædelåse har stadig den afskrækkende funktion på cykeltyven, hvor man ikke bare lige kan tage cyklen med fra gaden. 

Wirelås: En fleksibel løsning

Udover kædelåse kan man også, hvis det skal være endnu mere simpelt, vælge en wirelås. Wirelåse består ikke af kædeled, men i stedet af en wire beklædt med gummi. Wiren kan nemt opbevares, da den oftest kommer i sammenrullet form. 

Den er ikke nær så kraftig som en rigtig kæde, men er fleksibel og en del nemmere at medbringe i tasken, eller sammenrullet omkring cyklens stel. 

Wirelåse kan også fås i flere forskellige længder og tykkelser, alt efter hvad du føler behov for. Wirelåse er ofte populære valg til børnecykler, da de kan fås i masser af spændende farver og designs - ofte en populær ting hos de allermindste. Desuden er de nemme at medbringe og bruge.

Foldelås til cykel

En foldelås er et kompakt alternativ til kædelåsen, da den kan foldes sammen og nemt opbevares i de medfølgende holdere. Foldelåse er blandt de kraftigste cykellåse på markedet, og flere af dem er forsikringsgodkendte. 

Foldelåse kan ligesom de fleste andre cykellåse fås i flere forskellige størrelser og modeller, så du kan finde modeller der matcher stort set ethvert behov. Husk at lægge mærke til, hvilke modeller der er forsikringsgodkendte, så din cykel er dækket i tilfælde af tyveri. 

De mindre foldelåse, der ikke er godkendte, kan med fordel bruges som supplement til en fastmonteret, godkendt lås. De kan nemt opbevares i holderen på stellet, og giver rækkevidde til at låse cyklen fast til omgivelserne. 

ABUS foldelås til cykel

Det er primært det populære mærke, ABUS der laver foldelåse, og størstedelen af dem kan monteres i beslagene der eller benyttes til drikkedunksholdere, så du slipper for at tænke på opbevaring, når låsen ikke benyttes. 

Foldelåse er blandt de kraftigste man kan få, og består af en række sammensætte 'søjler' af metal, beklædt med gummi, så dit stel ikke bliver ridset. Søjlerne kan foldes sammen til en kompakt enhed, så låsen er nem at medbringe og kan opbevares kompakt på cyklen eller i tasken.

Cykellås med kode

Hos Cykelexperten har vi også et stort udvalg af cykellås med kode. Når du vælger en cykellås med kode som din løsning, kan det være fordelagtigt, hvis du er en der tit forlægger dine nøgler. Koden erstatter nemlig nøglerne.

Selvom kodelåsen er svær at bryde op, hører den dog ikke under de cykellåse, der er forsikringsgodkendte. Dette skyldes at danske standard for forsikringsgodkendelse på cykel kun gælder cykler, der kan låses op med nøgle. 

Ny nøgle til cykellås?

Der er få ting værre end at miste nøglerne til sin cykellås. Særligt hvis den er låst om din cykel. Manglende nøgler betyder at hverken lås eller cykel kan benyttes, og da mange bruger cyklen som deres primære transportmiddel kan det være noget rigtig møg. Heldigvis kan du til alle forsikringsgodkendte låse bestille nye nøgler. 

Et nyt sæt nøgler koster ikke det store, og kan leveres i ubegrænsede mængder på forholdsvis kort tid. Det eneste du skal bruge, er låseproducentens navn samt nøglenummeret for din lås. Begge dele kan du finde på din kvittering fra Cykelexperten.dk.

 På linket herunder, kan du finde vejen til bestilling af nøgler fra de forskellige producenter.

Har du mistet din nøgle til cykellåsen? Så kan du se her hvordan du bestiller en ny - Mistet nøgle til cykellåsen? Bestil ny her

Køb cykellåse hos os og få hurtig levering!

Er du klar til at bestille en sikker cykellås hos os? Vi har levering fra 1-3 hverdage på cykeludstyr, så du behøver ikke vente længe! Du er også velkommen til at besøge vores fysiske butik i Vanløse, hvor du kan søge inspiration og få råd og vejledning fra vores dygtige eksperter. Har du nogle spørgsmål, sidder vi klar til at besvare dem på mail og telefon og hjælper dig godt på vej.

Vi håber du bliver glad for din nye cykellås!

Hvad siger kunderne om Cykelexperten?

Er du interesseret i at vide hvad vores tidligere kunder synes om os, kan du læse mere på Trustpilot, hvor vi har en score på 4,6. Det betyder meget for os, at vores kunder er glade og tilfredse, og det vil derfor glæde os, hvis du har lyst til at lave en anmeldelse, efter du har modtaget dit produkt. 

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os på:

tlf.nr. +45 7230 1817 eller

mail: megastore@cykelexperten.dk