6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykellås


En cykellås er et must ved køb af cykel!

Det er vigtigt at kunne føle, at man trygt kan stille sin cykel fra sig, hvad end det er derhjemme eller ved supermarkedet. Her er cykellåsen vores redning. 

På siden her, finder du vores udvalg af cykellåse. 

Vi har bl.a. cykellåse fra mærker som ABUS cykellåsKryptoniteAXA og Hiplok

Vores sortiment består af cykellåse som: Kædelåse, låse med kode, foldelåse, wirelåse, fastmonterede ringlåse, og ikke mindst forsikringsgodkendte cykellåse!Stort udvalg af forsikringsgodkendte cykellåse

Der er mange forskellige typer, og mange forskellige behov, når det kommer til cykellåse. Noget som du skal være opmærksom på er, at det langt fra er alle låse der er godkendte. 

En cykellås der er forsikringsgodkendt, sikre at din cykel dækkes af en normal indboforsikring.

Vi har forsøgt at gøre det tydeligt ved både i beskrivelse, og under basis information, at nævne om det er en forsikringsgodkendt cykellås eller ej. Du kan også besøge vores kategori med kun forsikringsgodkendte cykellåse


Hvad er en godkendt cykellås?

En forsikringsgodkendt cykellås er markeret med et unikt nøglenummer, der identificerer den specifikke lås. Derudover opfylder låsene de krav, de danske myndigheder har stillet op for godkendte låse

De er derfor særligt kraftige og holdbare, og modstår tyveri mere effektivt end så mange andre låse. 

Når du køber en forsikringsgodkendt cykellås hos Cykelexperten.dk sammen med en cykel, kobles låsenummer og stelnummer sammen på din kvittering. Det fungerer som et låsebevis, hvis din cykel skulle blive stjålet. 

Køber du en forsikringsgodkendt cykellås alene, modtager du låsen sammen med et låsebevis, du kan udfylde.


Fastmonteret cykellås

En fastmonteret lås er næsten altid godkendt og monteres, som navnet antyder, fast på cyklen. Mange cykler kommer med gevind til montering af lås, og låsen kan derfor skrues direkte på din cykel. 

Disse gevind vil almindeligvis være at finde på den bagerste del af cyklen, på undersiden af det man kalder baggaflen. Afhængig af afstanden mellem gevindene, skal man finde en lås der matcher. 


Kædelås til cykel: Find den helt rigtige

Kædelåse er som navnet antyder udarbejdet som kæder, med et låsehus til enten nøgle eller med kode. 

Det er kun et begrænset udvalg af kædelåsene til cykler der er forsikringsgodkendte, men mange benytter låsen som supplement til f.eks. en godkendt, fastmonteret cykellås. 

En kædelås kommer i flere forskellige størrelser, vær derfor gerne OBS på dette. Vi anbefaler en kædelås som supplement til en fastmonteret cykellås, for mere rækkevidde og fleksibilitet i aflåsning af din cykel. 


Wirelås: En fleksibel løsning

Udover kædelåse kan man også, hvis det skal være endnu mere simpelt, vælge en wirelås. Wirelåse består ikke af kædeled, men i stedet af en wire beklædt med gummi. Wiren kan nemt opbevares, da den oftest kommer i sammenrullet form. 

Den er ikke nær så kraftig som en rigtig kæde, men er fleksibel og en del nemmere at medbringe i tasken, eller sammenrullet omkring cyklens stel. 

Wirelåse kan også fås i flere forskellige længder og tykkelser, alt efter hvad du føler behov for. 

Tjek bl.a. Hiplok ud, som har deres "café-låse" der egner sig perfekt til bagerbesøget på cykelturen!


Foldelås til cykel

En foldelås er et kompakt alternativ til kædelåsen, da den kan foldes sammen og nemt opbevares i de medfølgende holdere. Foldelåse er blandt de kraftigste cykellåse på markedet, og flere af dem er forsikringsgodkendte

Foldelåse kan ligesom de fleste andre cykellåse, fås i flere forskellige størrelser og modeller. Husk at lægge mærke til, hvilke modeller der er forsikringsgodkendte, så din cykel er dækket i tilfælde af tyveri. 

De mindre foldelåse, der ikke er godkendte, men kan med fordel bruges som supplement til en fastmonteret, godkendt lås.


ABUS foldelås til cykel

ABUS er specialister i at lave foldelåse!

Størstedelen af deres låse kan monteres i beslagene til din drikkedunksholder på cyklen, så du slipper for at tænke på opbevaring, når du er på farten. 

Foldelåse er blandt de kraftigste låse man kan få, og består af en række sammensætte 'søjler' af metal, beklædt med gummi, så dit stel ikke bliver ridset. Søjlerne kan foldes sammen til en kompakt enhed, så låsen er nem at medbringe og kan opbevares kompakt på cyklen, eller i din taske.


Cykellås med kode

Hos Cykelexperten.dk, har vi også et stort udvalg af cykellås med kode. 

Selvom kodelåsen er svær at bryde op, hører den dog ikke under de cykellåse, der er forsikringsgodkendte. Dette skyldes at danske standard for forsikringsgodkendelse på cykel kun gælder cykler, der kan låses op med nøgle. 


Ny nøgle til cykellås?

Der er få ting værre end at miste nøglerne til sin cykellås. Særligt hvis den er låst om din cykel. Manglende nøgler betyder at hverken lås eller cykel kan benyttes, og det er der ingen som gider! 

Heldigvis er det muligt at få sig et sæt nye nøgler. Det eneste du skal bruge, er låseproducentens navn samt nøglenummeret for din lås. Begge dele kan du finde på din kvittering fra Cykelexperten.dk.

Find vej til bestilling af nye nøgler fra de forskellige producenter her: Mistet dine cykelnøgler? Bestil nye her!