6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Sadelklamper


Sadelklamper er de spænder der holder din sadelpind fast i cyklen. Klamperne kan fås i masser af forskellige mål og udformninger, og både som fast klampe og med hurtigspænd. Du kan have behov for at udskifte klampen til din sadel, hvis den eksisterende er slidt, knækket, eller du ønsker en anden løsning for spændet. Her på siden finder du vores samlede udvalg af sadelklamper.

 Sadelklampe til cykel

Sadelklampen på din cykel holder sadelpinden fast, og det er den du løsner og strammer, når højden skal justeres. Sadelklampen er oftest i aluminium eller stål, og strammes almindeligvis med en unbrako nøgle eller en torx afhængig af producenten. Når sadelklampen løsnes, slipper den grebet om sadelpinden, så denne kan rykkes op eller ned, eller måske endda helt udskiftes. Det er sjældent at man bruger sin sadelklampe voldsomt meget. I de fleste tilfælde finder man inden for et par dage den rette sadelhøjde, og lader sadlen stå i denne position resten af cykles levetid. For nogle, kan den dog være mere aktuel, hvis cyklen for eksempel benyttes af flere forskellige personer.

Sadelklamper kan fås i flere forskellige udgaver. Normalt skelner man mellem den faste klampe og den med hurtigspænd. Klamper med hurtigspænd kan som navnet antyder, hurtigt åbnes og lukkes, og sadelhøjden dermed hurtigt justeres. Hurtigspændet fungerer ligesom man er vant til det på en racercykels hjul. Med et tag i håndtaget løsnes spændet, og sadelpinden kan rykkes den ene og den anden vej. De fleste foretrækker dog en fast sadelklampe, så man ikke skal bekymre sig om at 'miste' sin sadel og sadelpind.

Når du skal vælge en sadelklampe er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der passer til din cykel. Forskellige cykler har ofte forskellige mål for sadelklampen, og du vil ikke kunne bruge klamperne på tværs af størrelser. Ofte kan du se på din sadelpind, hvilken størrelse der er tale om, og ellers kan du tage udgangspunkt i den nuværende klampe, hvis den er intakt. Det er diameteren man måler på i dette tilfælde, og derfor dét mål, du skal være opmærksom på. 

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige sadelklampe til din cykel, er vi altid klar til at hjælpe dig godt på vej. Du kan altid kontakte os på telefon eller mail, og i Megastore i Vanløse kan du alle ugens dage få en snak med vores dygtige ekspedienter og cykelmekanikere. Vi har altid masser klamper til sadlen liggende på lager, og da de kan skiftes hurtigt, er det ofte noget vi kan klare samme dag.