6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Pulleyhjul


Her på siden finder du vores samlede udvalg af pulleyhjul til cykler. Hjulene sikrer, at kæden kører ordentligt gennem gearene og kan findes i et væld af størrelser, modeller, prislejer og mærker. Hos Cykelexperten.dk har vi komponenter fra nogle af de største producenter, så du altid er garanteret høj kvalitet.


Nedenfor kan du gå på opdagelse i vores pulleyhjul guide. Her kan du få besvaret spørgsmål om udskiftning og montering af pulleyhjul og meget mere. Så kan du finde det pulleyhjul, der passer bedst til dine cykelbehov og din cykel.Hvad er pulleyhjul?

Pulleyhjul er de små tandhjul, der sidder i bagskifteren på cykler med udvendige gear. De er en vigtig faktor i, at kæden kører ordentligt via cyklens gear. Der findes forskellige former for pulleyhjul med og uden kuglelejer og keramiske kuglelejer. 

Pulleyhjul til din cykel

Pulleyhjul lyder muligvis som et mindre komponent på en cykel, men de små tandhjul har faktisk ret stor betydning for hvordan din cykel og dens gear yder. På eksempelvis racercykler og mountainbikes er det essentielt at gearene kører præcist og let, og i den sammenhæng spiller de små hjul en stor rolle. 

Nogle modeller er designet til at holde længe, mens nogle modeller er designet med fuldt fokus på lav vægt og mindst mulig rullemodstand. Nogle producenter gør en kæmpe indsats ud af at lave pulleyhjulene så effektive som overhovedet muligt, så rytteren sparer både vægt og watt, når der skal konkurreres og motioneres.

Hvorfor skal jeg anskaffe mig et pulleyhjul til min cykel?

Hvis du gerne vil give din cykel en opgradering, så kan det første skridt være at udskifte cyklens pulleyhjul. Dette skyldes at pulleyhjulet er en relativt billig løsning - men du kan opnå rigtigt meget. Især på mountainbikes og racercykler kan du forbedre din cykeloplevelse ved at skifte de eksisterede pulleyhjul til keramiske pulleyhjul.

Når du har udskiftet pulleyhjulet, kan du kigge efter andre opgraderinger af din cykel, der vil gøre cykelturen til en leg. Du kan blandt andet investere i et par nye cykeldæk, der vil forbedre din cykeloplevelse alt efter, hvilket terræn du cykler mest i. 

På mountainbikes og racercykler er det også særligt populært at udskifte gearvælgeren for en opdatering af cyklens funktion. Gå på opdagelse i vores udvalg af gearskiftere her. 

Udskiftning af pulleyhjul

Pulleyhjul bliver ligesom de resterende bevægelige komponenter på cyklen slidt, og skal med jævne mellemrum udskiftes. Tænderne på tandhjulene bliver langsomt kørt ned, og griber på et tidspunkt ikke godt nok om kæden. 

Derfor er man nødt til at skifte hjulene. I den sammenhæng kan man altid skifte til den model der i forvejen er monteret på cyklen, eller benytte muligheden til at opgradere til noget endnu bedre. 

Skal jeg skifte pulleyhjul på min hverdagscykel?

På din hverdagscykel behøver komponenterne ikke være af den bedste kvalitet. Faktisk er det nogle gange en bedre idé at sigte efter budget modellerne, så udskiftninger er billigere, da cyklerne i mange tilfælde bruges hele året og i al slags vejr. 

Overvej keramiske pulleyhjul

Eksempelvis kan man overveje pulleyhjul med keramiske lejer, evt. fra den populære danske producent CeramicSpeed. De keramiske lejer sikrer mindst mulig friktion og den bedste rulle evne for de to tandhjul. 

Over længere distancer kan forskellene faktisk være markante, og derfor et det ét af de fokusområder mange af de seriøse cykelryttere og cykelhold har. Keramiske pulleyhjul skal heller ikke skiftes ud så ofte som normale pulleyhjul.

Stort udvalg af pulleyhjul fra Shimano, CeramicSpeed & Sram

Hos Cykelexperten.dk fører vi pulleyhjul til cyklen fra store mærker som Shimano, Sram og CeramicSpeed. Alle producenterne er store og producerer komponenter til markeder over hele verden. 

Særligt fra Shimano og Sram kan du finde pulleyhjul i mange forskellige prisklasser og kvalitetsniveauer. Du finder det samlede udvalg af pulleyhjul her på siden. Her finder du modeller og mærker i alle prislejer og til alle slags cykler. 

Køb pulleyhjul hos os og få hurtig levering!

Er du klar til at bestille dine nye pulleyhjul hos os? Vi har levering fra 1-3 hverdage på cykeludstyr, så du behøver ikke vente længe! Har du spørgsmål til hvilke modeller der vil passe din cykel og dine behov, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Besøg os også gerne i Megastore i Vanløse, hvor vi alle ugens dage står klar med en hjælpende hånd. 

Vi håber du bliver glad for dine nye pulleyhjul og dermed den ultimative cykeloplevelse!

Hvad siger kunderne om Cykelexperten?

Er du interesseret i at vide hvad vores tidligere kunder synes om os, kan du læse mere på Trustpilot, hvor vi har en score på 4,6. Det betyder meget for os, at vores kunder er glade og tilfredse, og det vil derfor glæde os, hvis du har lyst til at lave en anmeldelse, efter du har modtaget dit produkt. 

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os på:

tlf.nr. +45 7230 1817 eller

mail: megastore@cykelexperten.dk