6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Stikaksler/quick release


Se vores samlede udvalg af stikaksler/quick release her på siden. Her finder du modeller til ethvert behov og til alle slags cykler. Der findes flere forskellige modeller, til flere forskellige behov, og det kan derfor være værd at undersøge hvilke typer der matcher din cykel inden du køber. Har du brug for hjælp er du altid velkommen til at kontakte os.

 Stikaksler og quick release til cykel

Stikaksler er de aksler der holder hjulene fast på din cykel. Akslerne benyttes på alle typer cykler og kan fås i mange forskellige udgaver. Særligt på sportscykler er aksler med såkaldt quick release det almindelige valg, da hjulene således kan afmonteres og påmonteres hurtigt og nemt. Dette er særligt en fordel, når man punkterer og skal have hjulet af for at skifte slange eller dæk. På mange hverdagscykler eller andre modeller, hvor man gerne vil have hjulene sikret bedre, er det klassiske valg den almindelige faste stikaksel. Her skal man bruge værktøj for at på- og afmontere hjulene. 

Stikaksler både med og uden quick-release følger altid med på cyklen fra start. Ellers kan hjulene simpelthen ikke sidde fast. I nogle tilfælde kan man dog have brug for nye sæt, eksempelvis hvis man køber nye hjul, eller hvis de gamle simpelthen er slidt op. Nogle ønsker også at udskifte deres aksler med quick release til nogle med fast spænding, så hjulene ikke kan tages af lige så nemt. Eksempelvis kommer mange hverdagscykler med udvendige gear, med quick release, men i hverdagen er det ofte rarest, hvis hjulene bare sidder fastspændt, så der er sikret mod tyveri. Her vælger mange at skifte til de faste aksler, så man skal bruge værktøj for at afmontere hjulene. Omvendt ønsker nogen også at udskifte de faste stikaksler til nogle med quick release, så det for eksempel er lettere at skifte slange og dæk, når der er behov for det. 

Et andet behov for stikaksler og quick release kan opstå, hvis man køber en hometrainer. På alle nye hometrainer, de såkaldte direct-drive modeller, sidder cyklen fastspændt som om hometraineren var et baghjul. Her skal du derfor bruge en stikaksel, oftest med quick release, for at spænde din cykel af og på. Vær opmærksom på at du får valgt de rigtige aksler, der passer til lige netop din cykel.

Har du brug for hjælp til at finde de helt rigtige stikaksler/quick release til dig og dine behov, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Du kan også besøge os i vores Megastore i Vanløse, hvor vi står klar alle ugens dage til at hjælpe dig godt på vej.