6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykellygter


Her finder du et udsnit af de cykellygter vi fører. Cykellygter er vigtige for din sikkerhed når du er på farten. Derfor koster det også en bøde på kr. 700, hvis ikke du har en fastspændt cykellygte når du er ude i mørket. 

Vi har smarte magnet cykellygter, små diode cykellygter, kraftige halogen cykellygter og billige hverdags cykellygter, som du også har råd til at glemme. 

Alle vores cykellygter kan monteres på vores store udvalg af damecyklerherrecyklerelcyklermountainbikesracercykler og børnecykler med flere.

Hvad skal din cykellygte kunne? 

Hvad dit behov for, hvad lygten skal kunne? Nogen søger et simpelt lygtesæt der ikke kræver megen opmærksomhed, nogen søger et sæt der øger rytterens synlighed på cykelstien, og andre søger et lygtesæt der kan lyse hele vejen op på de mørkeste stykker. Behovene er mange, men så er det godt at vores sortiment rummer et væld af lygter til ethvert formål.

Du kan finde lygter fra alle de store producenter, så du både er garanteret holdbare produkter, super kvalitet og priser til ethvert behov. Du finder både her på siden og i vores fysiske butik et bredt udvalg af cykellygter tilbud. 

Magnet cykellygter

En populær løsning til hverdagscyklen er magnetlygter der ikke har behov for batteriskift eller opladning, hele tiden. Magnetlygter monteres ved hjulenes nav, og blinker når du kører ved hjælp af de magneter der installeres i egerne. Lygtesættet er perfekt til dig der ikke vil tænke for meget over dine cykellygter, men bare gerne vil have det nemt og overskueligt.

Magnetlygterne er næsten altid fra samme mærke, nemlig danske Reelight der i efterhånden mange år nu har produceret lygter til cyklister i både Danmark og andre steder i verden. Disse lygter er ikke lavet til at lyse vejen op, men sikrer brugerens synlighed på landevej og cykelsti. 

De fleste lygter kører dog på batteri eller med mulighed for genopladning. Disse lygter lyser som udgangspunkt kraftigere end magnetlygter, og sidder generelt bedre placeret på cyklen på eksempelvis styr og sadelping.

Genopladelige cykellygter

Genopladelige cykellygter er oftest de kraftigste. Her tager man nemlig ikke hensyn til, at lygterne også skal kunne holde længe. I stedet giver man dem mere power, da de jo bare kan lades op igen, når strømmen er brugt. Du får altså ekstremt kraftige lygter, hvor du slipper for at købe batterier igen og igen.

Med alle genopladelige lygter følger et laderkabel. Kablet er næsten altid Micro-USB og kan med USB kobles til stort set alle adaptere, som f.eks. dem du bruger til din telefon. Genopladelige lygter til cyklen er ligeledes lette at på- og afmontere. De er næsten alle med silikonespænder, der bruges til at sikre lygten om styret, sadelpinden eller et helt tredje sted. Lygter kan nemt smides i lommen, når du går fra din cykel, så du mindsker chancen for tyveri. Her er det endnu engang en fordel at lygterne ikke sidder fastmonteret. Den primære grund til at genopladelige lygter altid er mobile er, at de nemt kan tages med, når det er tid til opladning.

De fleste lygter kan oplades fuldt på et par timer, og levetiden kan derfra variere, alt efter hvilken model og styrke man vælger. På alle modeller har du mulighed for at vælge forskellige lysniveauer og blinkemønstrer, så du kan 'spare' en smule på strømmen, hvis du skal køre langt eller måske ikke har brug for den fulde kapacitet af lysstyrken. Stort set alle genopladelige cykellygter er med LED teknologi, så de både lyser ekstremt effektivt og samtidig holder længere på strømmen. 

Kraftige cykellygter

De kraftige cykellygter er typisk mest efterspurgt, til pendlerturen på de mørke landeveje. Mange af de kraftige cykellygter er genopladelige da batteritiden er mindre.

En kraftig cykellygte med masser af lumen er særligt brugbar, hvis du regelmæssigt kører længere stræk uden gadebelysning, måske endda på skovsstier. Lygterne har i højere grad til formål at lyse underlaget op, fremfor at øge din synlighed. Cykellygterne kan fås i et væld af forskellige styrker, så du altid finder noget der matcher dit behov. Cykellygterne er lavet så de effektivt kan oplyse landevejen eller skovstien, dér hvor der ikke i forvejen er vejbelysning.

I mørket kan ujævnheder og forhindringer hurtigt overraske en cyklist, og med en god kraftig cykellygte forbedrer du sikkerheden markant for dig selv og dine medtrafikanter. Lygtens koncentrerede lyskegle giver dig super sigtbarhed. De allerkraftigste lygter kan endda lyse op så det næsten minder om en tur i dagslys.

Se hvad lumen har af betydning, i vores artikel om "Kraftige cykellygter".

Ulovligt at køre uden cykellygter?

Det er lovpligtigt at køre med cykellygter fra solnedgang til solopgang, også selvom det i tiden lige op til, ofte er lyst nok til at man sagtens kan se. Med de korte vinterdage i Danmark er det derfor langt de fleste cykler der skal have lygter monteret for at være lovlige. Særligt hvis man bruger cyklen som transportmiddel til og fra arbejde og skole, er det svært at undgå mørke perioder i vinterhalvåret.

Heldigvis kan du få monteret cykellygter til stort set ethvert behov og i masser af forskellige prislejer, så du ikke nødvendigvis behøver bruge en formue på at bliver sikker i trafikken. Du kan få lygter til cyklen der både sidder fastmonteret og som kan tages af og på, fra det ene øjeblik til det andet. Nogle er kraftige og kan lyse vejen fuldt op, mens andre er designet med større fokus på at skabe synlighed, og derfor lyser en smule svagere men f.eks. med effektive blinkemønstre, der virkelig skaber opmærksomhed. 

Find din cykellygter hos Cykelexperten.dk

Er du i tvivl om hvilket lygtesæt du har brug for, og hvilke lygter der kan monteres på din cykel er du altid velkommen til at kontakte os på telefon og mail, hvor visser klar til at svare på dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at besøge os i butikken i Vanløse, hvor vi har masser af cykellygter på lager. Her kan du opleve det fulde sortiment af lygter til cyklen, og både finde de helt små lygter der hurtigt kan spændes om styret, og de allerkraftigste modeller, der kan lyse stort set alle omgivelser op.

I butikken i Vanløse finder du altid et stort udvalg af cykellygter til alle behov. Her kan du få  hjælp af vores dygtige ekspedienter til at finde det helt rigtige lygtesæt til dig og din cykel, og hvis du har brug for hjælp til at få dem monteret, giver vi gerne en hånd med på vores værksted.