6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot
Kraftige cykellygter hos Cykelexperten

Kraftige cykellygter - det skal du gå efter

Guide til at vælge gode og kraftige lygter til cyklen


Kraftig cykel forlygte

Med et godt sæt kraftige cykellygter kan du benytte din cykel på landevejen, i skoven og på cykelstien, selv når det er allermest mørkt. Kraftige lygter, der har til formål at oplyse vejen eller stien foran dig, er et fantastisk redskab hvis du vil udvide din træning til vintermånederne, og ikke vil holdes tilbage af de svindende solskinstimer. Med en kraftig cykellygte får du en koncentreret lyskegler der, udover at gøre dig mere synlig, giver dig mulighed for tydeligt at se terrænet foran dig, både på landevejen og i skoven. Mange helårs pendlere eller ivrige cykelentusiaster drager fordel af en kraftig cykellygte, men har man ikke før investeret i lygter af denne kaliber, kan det være svært at vurdere hvilken der vil være den helt rigtige.

Derfor har vi udarbejdet denne guide, så du kan finde ud af hvilke kraftige cykellygter, der bedst matcher dine behov.

Kort fortalt - dette skal du gå efter, når du skal bruge kraftige cykellygter:

  1. Lumen - et begreb, der fortæller hvor høj lysstyrken er
  2. God batteritid - kraftige lygter skal bruge en del strøm
  3. Nem montering

Få en uddybende forklaring af ovenstående længere nede på denne side.

Giant RECON HL 800 Forlygte

549 kr.​

549 kr.​

Giant RECON HL 1100 Forlygte

699 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
BESTSELLER

Abus Subra 1000 Forlygte m. Powerbank funktion

319 kr.​

399 kr.​

Giant RECON HL 1800 Forlygte

899 kr.​

899 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE

Knog Lygte PWR Mountain 2000L Forlygte

1.343 kr.​

1.679 kr.​

1 STK. TILBAGE

HighPower Kraftig LED-lygte på 2500/15w Lumen

799 kr.​

799 kr.​

Cateye AMPP1100 Forlygte

789 kr.​

789 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Syncros Front light Nanaimo 1200 Forlygte - Gopro

1.119 kr.​

1.399 kr.​

Gå efter en høj lumen (lysstyrke)

Lumen er et vigtigt begreb når vi snakker cykellygter, da dette er udtryk for den mængde lys en pære udsender. Lumen beskriver altså kort fortalt hvor kraftigt en given cykellygte kan lyse, og dermed også hvor effektiv den vil være i din sammenhæng. Cykellygtens styrke har ofte stor indflydelse på prisen - en svagere cykellygte er billigere, sammenlignet med en kraftigere cykellygte med flere lumen.

Lygter på under 200 er glimrende, hvis det handler om at blive set. Med kraftige blink og konstante lys er du sikret en god synlighed på cykelstien hele året rundt. Ønsker du at oplyse terrænet foran dig, anbefaler man dog almindeligvis lygter med en lysstyrke på minimum 500 lumen. Kører du meget af tiden uden for byen og uden gadebelysning, er kraftige cykellygter med minimum 500 lumen at anbefale.

Benytter du din cykel i skoven, evt. på de tekniske spor, vil du drage fordel af en endnu kraftigere lygte. Almindeligvis anbefales omtrent 1000 lumen til skovkørsel eller ‘night ride’, hvor det er helt essentielt at selv de mindste detaljer på sporet bliver synliggjort.

Lumen har meget at sige både ift. synlighed, lysstyrke, prissætning og batteritid på de enkelte lygter, og er i høj grad det der afgør om en lygte er passende til et formål eller ej. Du bør derfor overveje til hvilket formål lygten skal benyttes, og i den sammenhæng hvilken mængde lumen der dertil vil passe.

Eksempler på de forskellige lysstyrker

Kraftig cykellygte på 400 lumen

Cykellygte med en lysstyrke på 400 lumen ⇧

Kraftig cykellygte på 800 lumen

Cykellygte med en lysstyrke på 800 lumen ⇧

Kraftig cykellygte på 1100 lumen

Cykellygte med en lysstyrke på 1100 lumen ⇧

Batteritid på lygter

De kraftigste cykellygter er ofte kendetegnet af et stort strømforbrug, og holder derfor ikke i flere dage uden opladning. Mange af de allerkraftigste lygter kommer derfor med tilhørende batterier til montering på cyklen. På den måde er du sikret flere timers brugstid, og skal ikke tænke på opladning efter hver eneste tur på cyklen. De mindre kraftige lygter kan dog snildt benyttes i flere timer ad gangen uden ekstra batteri. Som standard kan man på de enkelte lygter også benytte et væld af forskellige lysindstillinger, så du ikke nødvendigvis behøver at køre med fuld styrke hele vejen, og dermed kan forlænge levetiden pr. opladning markant.

I dag er kører alle kraftige cykellygter med genopladning og ikke med fysiske batterier. Ved køb af lygten følger altid et tilhørende laderkabel med, ofte et micro USB eller USB-C, som simpelthen bare plugges i en adapter (eksempelvis den til din telefon) og lader op igen i løbet af få timer.

Nem montering af lygterne

Kraftig lygte på cykelhjelm

De kraftige cykellygter kommer i et væld af forskellige udformninger, og ligeledes med et væld af forskellige monteringsmuligheder. De fleste monteres dog på cyklens styr, enten fast eller med silikone- eller gummibånd for nem på- og afmontering. Fra cyklens styr sidder lygterne både synligt og uforstyrret til oplysning af vejen foran. Det er lov at de kraftigste cykellygter med koncentreret lyskegle, peges en smule nedad, så de oplyser vejen og ikke blænder de modkørende trafikanter.

En udvalg af de kraftigste cykellygter kan desuden monteres på rytterens cykelhjelm. Denne løsning er særligt populær til mountainbikere, der gerne vil have lygtens lyskegle i den ønskede synsvinkel hele tiden. På denne måde er rytteren altid sikret fuld synlighed, også når fokus ikke ligger på terrænet lige foran. Denne monteringsmulighed er særligt populære til ryttere der jævnlig kører night ride.

Find en kraftig cykellygte til dit behov

Når du skal udvælge dig en kraftig cykellygte, bør du allerførst gøre dig det klart hvad dit behov er. Kører du i skoven? På cykelstier uden vejbelysning? Eller i byområder med fint oplyster veje og gader? Mulighederne er mange, men har en stor indflydelse på hvor kraftig en cykellygte man behøver. Overvej derfor hvor mange lumen der skal til for at opfylde dit behov. I den sammenhæng kan du med fordel benytte tommelfingerreglen:

  • 0-200 lumen = glimrende til almindelig bykørsel. Lyser ikke terrænet op.
  • 500+ lumen = sigt efter mindst 500 lumen hvis du ofte kører i områder uden gadebelysning. Giver dig øget sigtbarhed i mørke områder.
  • 1000+ lumen = har du planer om at køre i skoven (night ride) efter solnedgang bør du sigte efter lygter med 1000 lumen eller mere.

Stort udvalg af kraftige cykellygter hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk har vi altid masser af kraftige cykellygter på lager både online og i Megastore. Vi sidder klar alle ugens dage på både telefon og mail, hvis du har spørgsmål, og er altid klar med en hjælpende hånd i Megastore i Vanløse. Vores udvalg er stort men nøje udvalgt, så du er sikret høj kvalitet til de bedste priser.

-35%
FØDSELSDAG 🥳
OUTLET - SKAL VÆK

Specialized Flux 850 Headlight 2600mAh

714 kr.​

1.099 kr.​

Cateye AMPP1100 Forlygte

789 kr.​

789 kr.​

1 STK. TILBAGE

HighPower Kraftig LED-lygte på 2500/15w Lumen

799 kr.​

799 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE

Knog Lygte PWR Mountain 2000L Forlygte

1.343 kr.​

1.679 kr.​

Giant RECON HL 1800 Forlygte

899 kr.​

899 kr.​

Giant RECON HL 1100 Forlygte

699 kr.​

699 kr.​

Giant RECON HL 800 Forlygte

549 kr.​

549 kr.​