6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot
Hometrainer guide - hvad skal du vide om homtraineres

Hometrainer guide - flyt træningen indendørs


Før i tiden var det dødssygt at træne indendørs på en cykel, og man gjorde det udelukkende for træningens skyld. I dag er softwaren blevet mere spændende og en hometrainer er blevet billigere, bedre og nemmere at bruge. I dag bliver du fanget af de virtuelle fællesskaber med f.eks. ZWIFT, og videospils-agtige tilgang. Med en hometrainer ender du sandsynligt med at deltage i flere cykelløb indendørs end undendørs.

Cykelexperten.dk fører hometrainers og udstyr fra WahooTacx og Elite. Vi anbefaler ikke et mærke frem for et andet, Wahoo er dog klart det mest efterspurgte mærke. Alle vores hometrainers understøtter racercykler, mountainbikes, skivebremser og Thru-Axle system (kan kræve tilkøb af adapter). Hver producent har deres eget træningssoftware (som de færreste dog benytter). I dag udvikles de fleste software/trænings simulatorer af eksterne udviklere, som gør softwaren kompatible for ALLE hometrainere. Derfor behøver du ikke tænke så meget på hvad hvad mærke af hometrainer du vælger.

Eksempler på universel trænings software


Nedenstående software kan køre med ALLE vores hometrainers. ZWIFT - det virtuelle træningsmiljø er dominerende og MEGET populært. Alt software kan downloades og prøves gratis i en begrænset periode. Derefter køber eller tegner man abonnement på tjenesten. Prisen er fra 50-100 kr. pr. måned.

Hvad kræver det?


Hometrainers er ANT+ eller Bluetooth 4.0 kompatible. De snakker derfor sammen med telefoner, tablets, windows og mac computere! Ud af boksen kobles Hometraineren op med Bluetooth 4.0, og forbinde til BlueTooth 4.0 kompatibelt udstyr som pulsbælter, cadence sensor m.v. 

Langt de fleste ejer i forvejen cadence, puls, og træningsenheder der benytter standarden ANT+ (kan f.eks. være et pulsbælte fra Garmin). Det kan man drage nytte af ved at tilkøbe en ANT+ USB modtager. USB modtageren passer kun i Windows og Mac kompatible computere (kræver USB port). Mobil enheder som iPhone/Android, Tablets og AppleTV kræver tilbehør der understøtter bluetooth 4.0. 

De forskelligt simulations programmer kan sagtens køre uden de ekstra data, men det hele bliver lidt sjovere jo mere udstyr du kobler på.

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?


I vores sortiment finder du ikke én hometrainer der ikke vil kunne udfordre selv den mest trænede rytter! Alle Hometrainere i vores sortiment er i stand til at levere en komplet oplevelse og give en oplevelse af "ægte" cykling/træning. De er alle kompatible med racercykler og mountainbikes, skivebremse og thru-axle (kræver i tilfælde tilkøbs adaptere).

Du har også de samme muligheder om du køber en til 5000 kroner eller i 10.000 kroners klassen. På den software/tekniske front er du ikke udelukket for nogle muligheder. Forskellene er mere eller mindre udviskede de senere år. Du betaler primært for rå-power og nyeste teknik og almindelige motionister og mellemklassen segmentet klarer sig fint med en hometrainer i 5000-7000 kroners klassen. Kun en professionel cyklist vil mærke for alvor det du betaler mere for. Det ypperste som Wahoo Kickr Power og Tacx Neo er for de der bare vil have det bedste! Her betaler du for den nyeste teknik, den stærkeste motor og typisk leveres de også med alle adaptere inkluderet i pakken. Wahoo Kickr Power leveres til eksempel med cadence sensor, kassette og alle adaptere.

Eksempler på at forskellene fra trainer til trainer mindskes er den store fokus på udstyr der forbedrer og lægge nye elementer til helhedsoplevelsen. Her er Wahoo Kickr Headwind og Wahoo Kickr Climb gode eksempler.

Elite Hometrainer Direto XR

6.799 kr. 

6.799 kr. 

Wahoo KICKR Core Hometrainer

6.199 kr. 

6.199 kr. 

-10%
TILBUD

Tacx Neo 2 Smart T2875 Hometrainer

8.999 kr. 

9.999 kr. 

Wahoo KICKR Power Hometrainer Gen. 5 2020/21

8.999 kr. 

8.999 kr. 

-6%
TILBUD

Tacx FLUX Smart S Hometrainer

4.399 kr. 

4.699 kr. 

-6%
TILBUD

Elite Hometrainer Suito Interactive

4.999 kr. 

5.299 kr. 

Essentielt tilbehør


Hometrainers tilhører ikke længere kun vintersæsonen. Hometrainere er blevet et helårs produkt, og den store udbredelse medfører en masse tilbehør! Noget udstyr tilfører noget til oplevelsen, andet udstyr er hvad vi vil kalde essentielt.

Det første vi mener du skal anskaffe dig hvis du benytter PC eller Mac er en ANT+ sensor. Med ANT+ får du en stærkere og mere stabil forbindelse mellem software og hometrainer - samt du kan benytte alt dit ANT+ kompatible tilbehør.

Så kommer vi til varmen! Indendørs træning er hårdt, og det bliver vådt - rigtig vådt. Sveden hagler af dig, og du ikke bare beskytter dit gulv med en rigtig hometrainer måtte, du får også en "blødere" og mere dæmpet oplevelse. Et svednet er ligeledes genialt, det samler sveden før det rammer gulvet og beskytter din stel/lak mod syren.

At cykle indendørs er en "ren" oplevelse, og er nænsomt mod gear, kæde og tandhjul. De fleste hometrainere kommer uden kassette (på nær Wahoo Kickr Power). Derfor anbefaler vi altid en ny kassette og vil du primært give dig i kast med store stigninger kan du jo overveje anden gearing end normalt!

Tacx Holder/stand til tablet

599 kr. 

599 kr. 

Tacx Hometrainer dæk 29x1.25

309 kr. 

309 kr. 

Tacx Svednet til Hometrainer

199 kr. 

199 kr. 

Tacx Stikaksel til Hometrainer

99 kr. 

99 kr. 

Elite Travelblock Elastogel

319 kr. 

319 kr. 

Wahoo KICKR HUB Adapter Kit til Power og Core

199 kr. 

199 kr. 

Wahoo KICKR XDR/XD SRAM 12 speed Freehub Body

449 kr. 

449 kr. 

Wahoo KICKR Headwind

1.999 kr. 

1.999 kr. 

Wahoo KICKR Hometrainer Mat

599 kr. 

599 kr. 

Luksus tilbehør


På nutidens hometrainere har du fornemmelsen af at cykle rigtigt - det er ikke blot en træningsmaskine. Derfor er markedet for tilbehør der kan højne oplevelsen øget. Særligt producenten Wahoo har lanceret produkter der lægger til oplevelsen.

Wahoo Headwind Med Wahoo Headwind får du en blæser der er styret af hastighed og/eller puls - og kombineret med f.eks. Zwift registreres også hvis du ligger i læ af andre ryttere! Headwind er kompatibel med alle hometrainere på markedet, da den kan blive kontrolleret dit ANT+ kompatible pulsbælte! Har du en Wahoo Hometrainer kobler den automatisk op til denne.

Wahoo Climb Med Wahoo Climb kan du tage træningen en tand op / eller ned ;-). Med Climb kan du få simuleringer af stigninger op til 20% og nedkørsler ned til 10%. Du sætter forgaften i Climb og med en Wahoo Hometrainer bevæger cyklen sig automatisk op og ned alt efter terrænnet. Du kan dog også benytte Wahoo Climb med andre hometrainere, så sætter du blot fjernbetjeningen på styret - og kan manuelt køre den op/ned. Med Climb får du en stærkere træning grundet de skiftende position du er nødsaget til at tage på cyklen - nøjagtigt som i virkeligheden.

Wahoo KICKR Climb til Hometrainer

4.399 kr. 

4.399 kr. 

Wahoo KICKR Headwind

1.999 kr. 

1.999 kr. 

Wahoo KICKR Desk til laptop

2.499 kr. 

2.499 kr. 

Tacx Holder/stand til tablet

599 kr. 

599 kr. 

Wahoo TICKR Fit pulsmåler

649 kr. 

649 kr. 

Seriøs træning for alle i virtuelt miljø


ZWIFT har gjort "Hometraining" til en helårs oplevelse! En virtuel verden hvor du kan køre online sammen med andre, deltage i løb, udfordre dig selv og andre! ZWIFT byder på forskellige virtuelle verdener alt efter hvilken dag/uge vi er på. Via kalenderen holder du øje med hvilke baner der kan køres, og hvert time starter der løb hvor du kan vælge om du kører D-C-B eller A-klasse.

Her der det nemt at tilmelde sig og mødes med venner der også cykler i ZWIFT! Realismen kommer tæt på, du kører i grupper, du fører an, du ligger dig i læ og har din egen taktik. I ZWIFT er alle virkelighedens fordele og elementer gengivet med stor succes.

ZWIFT er fedt. Det koster 10 dollars/ca. 68 kr. om måneden. Se bare nedenstående video fra den nyeste verden "New York".