6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Gravel bikes


Gravel cykler er blevet en populær motionscykler, for dem der gerne vil have muligheden for både at køre landevej og grus. Udadtil ligner geometrien den samme som på en racercykel, men gravel cyklers rammer er mærkbart mere komfortable, samt både styr og dæk har fået mere bredde. 

Den største forskel ligger i de mønstrede dæk, som netop tillader at gravel cykler kan benyttes offroad. Gravel cyklen er desuden særligt populær som pendlercykler, da en stor del af dem kan monteres med skærme, lås og andet tilbehør.Gravel cykler til on- & offroad

Gravel bikes hos Cykelexperten

Populariteten for gravel cykler er eksploderet de seneste par år - og med god grund! 

Med en gravelcykel får man nemlig det bedste af to verdener: Ræs på asfalt og ræs på grus. Cyklernes dæk er i den sammenhæng en afgørende faktor. Udover en øget bredde, er dækkene nemlig mønstrede og med knopper for ekstra greb på grusstierne. 

Populariteten bunder i at gravel cyklen kan benyttes på asfaltstykker og på grusstier. Derfor er man ikke begrænset til enten det ene eller det andet terræn.

Gravel i udvikling

Gravel har gennem de senere år udviklet sig til lidt af et fænomen, inden for cyklingens verden. Udover at cykeltypen er populær på motionist-niveau, har flere internationale gravel-cykelløb vundet indtog blandt de professionelles sideaktiviteter. Gravel kørsel udgør således et populært alternativ til den hårde vintertræning på landevejen, og giver mulighed for at træne teknikken på mere krævende underlag.

Hvorfor vælge en Gravel cykel?

En gravel cykler er generelt kendetegnet af en mere komfortabel geometri, hvor du sidder en anelse mere oprejst end på den hardcore racercykel. De brede dæk og det blødere stel giver desuden en del mere affjedring, og gør det muligt at benytte cyklen i lang tid ad gangen uden ubehag. 

Netop derfor er cyklen også populær som transportmiddel på cykelferier både i Danmark og i udlandet. De fleste modeller kan monteres med skærme og en række opbevaringsmuligheder, og med komforten og farten i orden, kan du tilbagelægge mange kilometer hver dag, uden det store besvær. 

Gravel cykler hos Cykelexperten

Hos Cykelexperten.dk har vi altid gravel cykler på lager. Cyklerne er at finde i et væld af forskellige prislejer, så du altid kan finde en cykel der matcher dine behov. Er du i tvivl om hvordan du finder lige netop den cykel der matcher dine behov, er du altid velkommen til at besøge os i Megastore, hvor vi står klar næsten alle ugens dage med en hjælpende hånd. Du kan også sende os en mail eller give os et kald på telefon. 

Ny til gravel cykler? Så læs vores store gravel bike guide til nybegynderen.

Hvis du får brug for hjælp til at finde en gravel bike, som passer til netop dit behov, skal du være velkommen til at kontakte os. Ellers kig forbi vores megastore i Vanløse hvor vi altid har gravel bikes i udstillingen.