6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot

Gravel bikes


Gravel bikes er populære motionscykler for dem der gerne vil have muligheden for både at køre landevej og grus. Udadtil er geometrien den samme som på en racercykel, men geometrien er mærkbart mere komfortabel, mens både styr og dæk har fået mere bredde. 

Den største forskel ligger i de mønstrede dæk som netop tillader at gravel bikes kan benyttes offroad. Gravel bikes er desuden særligt populære som pendlercykler da en stor del af dem kan monteres med skærme, lås og andet tilbehør.

Gravel cykler til on- og offroad


Gravel bikes hos CykelexpertenHer finder du vores udvalg af gravel bikes. Hvis du får brug for hjælp til at finde en gravel bike, som passer til netop dit behov, skal du være velkommen til at kontakte os. Ellers kig forbi vores megastore i Vanløse hvor vi altid har gravel bikes i udstillingen.

Populariteten af gravel bikes er eksploderet de seneste par år - og med god grund. Med en gravelcykel får man nemlig det bedste af to verdener - ræs på asfalt og grus. Cyklernes dæk er i den sammenhæng en afgørende faktor. Udover en øget bredde er dækkene nemlig mønstrede og med knopper for ekstra greb på grusstierne. Populariteten bunder i at cyklen på lige fod kan benyttes på asfaltstykker og på grusstier, og at du som bruger derfor ikke er begrænset til enten det ene eller det andet terræn.

Cyklerne er desuden udstyret med et bredt gedebukkestyr, for et væld af positioneringsmuligheder og forbedret komfort. Skivebremserne sikrer effektive bremseegenskaber i selv de mest krævende terræner. 

Gravel bikes har gennem de senere år udviklet sig til lidt af et fænomen inden for cyklingens verden. Udover at cykeltypen er populær på motionistniveau, har flere internationale gravel-cykelløb vundet indtog blandt de professionelles sideaktiviteter. Gravel kørsel udgør således et populært alternativ til den hårde vintertræning på landevejen, og giver mulighed for at træne teknikken på mere krævende underlag.

En gravel cykler er generelt kendetegnet af en mere komfortabel geometri, hvor du sidder en anelse mere oprejst end på den hardcore racercykel. De brede dæk og det blødere stel giver desuden en del mere affjedring, og gør det muligt at benytte cyklen i lang tid ad gangen uden ubehag. Netop derfor er cyklen også populær som transportmiddel på cykelferier både i Danmark og i udlandet. De fleste modeller kan monteres med skærme og en række opbevaringsmuligheder, og med komforten og farten i orden, kan du tilbagelægge mange kilometer hver dag, uden det store besvær. Gravel bikes er desuden som udgangspunkt udstyret med to store klinger foran, så gearingen er let nok til selv de skrappeste stigninger sydpå.

Gravelbikes hos Cykelexperten

Hos Cykelexperten.dk har vi altid gravelbikes på lager. Cyklerne er at finde i et væld af forskellige prislejer, så du altid kan finde en cykel der matcher dine behov. Er du i tvivl om hvordan du finder lige netop den cykel der matcher dine behov, er du altid velkommen til at besøge os i Megastore, hvor vi står klar alle ugens dage med en hjælpende hånd. Du kan også sende os en mail eller give os et kald på telefon. 

Ny til gravel cykler? Så læs vores store gravel bike guide til nybegynderen.