6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cross cykler og cyclocross bikes


Før mountainbikes for alvor tog sit indtog var cross cyklerne de dominerende i off road kategorien. Navnet kommer fra Cross Country, hvilket er præcist hvad de blev brugt til.

Desuden er cross cykler ikke kun off-road racemaskiner, de er også meget anvendelige i byen, på grusveje og på landevejen. Det er denne brede anvendelighed som gør cross cykler så populær blandt mange motionsryttere. 

Vi fører Cyclocross cykler af mærkerne Specialized, Bianchi, Cannondale, Focus, Giant, Principia, Scott og Trek.

Brug for hjælp til valg af cyclocross eller cross cykler?


Sammenlignet med f.eks. en gravel bike er en cross cykel mærkbart mere aggressiv i geometrien. Dækkene er smallere og drop'et fra sadel til styr er større. Du sidder altså en smule mere foroverbøjet end det på de fleste andre offroad-cykler er tilfældet. Modellerne er designet med fart for øje, så du kan tilbagelægge kilometervis af grusstier så effektivt som muligt. 

En Cross Cykel ligner måske en almindelig racercykel udadtil, men der er en række markante forskellige på de to cykeltyper. En crosscykel har som udgangspunkt bredere dæk, og med masser af knopper og mønster for et effektivt greb på de tekniske passager. Cykeltypen er desuden ofte kun udstyret med en enkelt klinge fortil, så antallet af gear holdes på en 9-10-11 stykker. Pointen er her, at man på sporet ikke har brug for at bøvle med flere klinger og forskellige gear-ratioer. Med en enkelt klinge holdes gearskiftet simpelt og effektivt. Sidst men ikke mindst kommer cross-cykler i dag altid med skivebremser. Til offroad-kørsel er effektive bremseegenskaber helt essentielle, hvorfor de effektive skivebremser efterhånden er standard på denne cykeltype.

Husk at du altid er velkommen til at komme ned i vores butik i Vanløse for at prøvekøre, se og mærke vores cykler. Hvis det er muligt for dig, så giv os gerne besked om, hvilke cykler det drejer sig om, så vi kan nå at gøre dem klar til dit besøg.

Hvis du mangler vejledning er du velkommen til at ringe til os eller besøge os i vores Megastore, så hjælper vi dig gladeligt med at finde lige præcis den cykel der passer perfekt til dig, så du får størst mulig glæde af din cykel.