6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelhjelm med lys


Cykelhjelme er vigtige for din sikkerhed, når du kører på cykel. Nu kan du øge sikkerheden yderligere ved at vælge en cykelhjelm med lys, som gør dig mere synlighed for bilisterne. Du kan få cykelhjelme med lys både bagpå og foran. Lyset foran giver dig tilmed bedre mulighed for at orientere dig på cykelturen i mørket. Vi har et bredt udvalg af cykelhjelme med lys, som du kan se herunder.

Hvorfor vælge en cykelhjelm med lys?

En cykelhjelm med lys øger din sikkerhed i trafikken. Særligt i vintermånederne, hvor det ofte er mørkt på cykelturen til og fra arbejde, men den er også god i sommerhalvåret på cykelturene hjem fra grillaftenerne.

En cykelhjelm med lys vejer ikke mere end en almindelig cykelhjelm, og den er derfor ikke anderledes at køre med end en cykelhjelm uden lys. 

Hvordan fungerer en cykelhjelm med lys?

En cykelhjelm med lys fungerer typisk ved at have et rødt LED-lys koblet til bag på cykelhjelmen. Det er en god idé at vælge en hjelm, hvor lygten er placeret højt oppe på baghjelmen, så eventuelle jakker og tørklæder ikke dækker for lygten. På de fleste modeller kan lyset både indstilles til at lyse fast og til at blinke for hurtigere at tiltrække opmærksomhed. 

Nogle af cykelhjelme har også lys foran. Det fungerer som en yderligere sikkerhed, men giver også dig som cyklist bedre mulighed for at orientere dig i mørket. 
Det er vigtigt at huske, at en cykelhjelm med lys ikke kan erstatte cykellygter. Kørsel uden belysning er ulovligt i Danmark, og din cykel skal være udstyret med funktionel for- og baglygte, selvom du kører med cykelhjelm med lys. 

Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?

Vi har et bredt sortiment af cykellygter med lys, så der er noget til enhver smag. Vi forhandler mærker som Abus, Specialized, Scott, som alle leverer cykelhjelme i høj kvalitet. Under de forskellige produkter kan du læse mere om de enkelte cykelhjelme og finde den rigtige til netop dine behov. 

Størrelse og pasform 

Det er vigtigt, at din cykelhjelm har den rigtige størrelse til dit hoved. Er den for stor, beskytter den ikke ordentligt, og er den for lille, vil den irritere og i værste fald give blå mærker.

Hvis du allerede har en cykelhjelm liggende, kan du kigge hvilken størrelse, den er. Hvis du skal købe din første cykelhjelm, kan du finde din hjelmstørrelse ved at måle omkredsen af dit hoved. De fleste hjelmstørrelser er angivet i intervaller, og du skal så vælge en hjelm i det interval, hvor din hovedstørrelse indgår. Du kan læse mere i vores størrelsesguide her.

Holdbarhed og ydeevne

Cykelhjelme med LED-lys er batteridrevne – enten almindeligt eller genopladeligt. Nogle af cykelhjelmene har et integreret batteri, hvor man blot skal tilslutte det med et USB-kabel og sætte det til opladning.

En del af hjelmene har en funktion, hvor lyset kan dæmpes og forstærkes og på den måde tilpasses cyklistens behov. Der kan fx være brug for mere eller mindre lys alt efter, om man kører i byen eller på landet.

Brug for hjælp?

Vil du vide mere om cykelhjelme med lys? Så tag endelig fat i os på mail/telefon eller besøg os i butikken – så hjælper vi dig med at finde den rigtige løsning.