6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Hvilke typer af elcykler findes der?


Elcyklen er kommet for at blive - Og derfor er det nu muligt at finde en elcykel, indenfor stort set alle typer af cykler. Se med her, hvor vi forsøger at give et overblik over de forskellige typer af elcykler på markedet.

Den klassiske elcykel

En klassisk elcykel

Måske den mest velkendte og den vi siger mest på cykelstierne i dag, er den klassiske elcykel. Med et design vi alle kender og en god komfort, er den klassiske cykel et hit hos os danskere. Både som damecykel og herrecykel. Det er blevet taget med videre til klassiske elcykel, som virkelig har fået sit indtog på de danske veje og stier. 


El Citybike

En el citybike

En Citybike er manges tro væbner i dagligdagen. Som det cykelglade land vi er, tager mange cyklen som alternativet til bilen og den offentlige transport. Her er en citybiken manges favorit! 

Til forskel fra den klassiske cykel, er der lidt mere fart at hente, uden at gå på kompromis med komforten. Man sidder nemlig lidt mere foroverbøjet på en citybike. Derfor er der mange som tager denne type cykel, hvis de eksempelvis vil cykle på arbejde. 


El Racercykel

En el racercykel

Som om en racercykel ikke kunne blive hurtig nok, er mange af de større cykelproducenter begyndt at kaste sig ud i el racercykler

Det kommer der nogle fantastiske fartmaskiner ud af, som indbyder til at tage hver en bakke, man skulle komme i nærheden af.

Derudover er de forskellige producenter allerede kommet rigtigt langt, når vi snakker design. Vi alle elsker en flot, strømlinet racer. Men kan man få det, nu hvor der skal være batteri, motor og andre elektroniske komponenter på/i cyklen? Det korte svar er ja. 

Med en fantastisk evne til at pakke alt elektronisk (stort set) ind i rammen, står rigtig mange af cyklerne virkelig flot og rent. Dette kan selvfølgelig afvige, fra producent til producent. Men generelt er de kommet rigtig langt! 


El Mountainbike

En el mountainbike

Hvis du elsker at tage sporene i skoven med fart og mærke cyklen flyve over jorden, kunne en el mountainbike (MTB) måske være noget for dig. 

Du vil med en el mountainbike, ikke gå på kompromis med noget af det, som du kender fra en almindelig MTB. Tværtimod vil du opleve et kæmpe boost, med kraften fra en centermotor, som sender dig flyvende gennem skoven!

Ligesom på el racercyklerne, er producenter for el mountainbikes virkelig også kommet langt med deres designs. De vil helt naturligt, kommer til at være lidt større og tungere, end en almindelig cykel, men derimod får du kraften og poweren fra en motor, der rigtig gerne vil frem.


Speed Pedelec cykler

En speed pedelec

I din søgen på en elcykel, kan du næsten ikke have været kommet udenom en Speed Pedelec. En Speed Pedelec er nemlig navnet på den elcykel, der absolut kan nå den højeste fart, bare ved brugen af dens motor. 

Denne type elcykel er godkendt til at må køre op til 45 km/t. Derfor er denne cykel helt klart anbefalet til de cyklister, som skal ud på længere ture og dermed tilbagelægger mange kilometer i hverdagen. 

Designet er meget lignede en en citybike, hvor du med en Speed Pedelec, bare får det mere fart. 

Mange vælger faktisk denne type elcykel som et direkte alternativ til bilen, da den kan spare dig for rigtig meget tid og penge, samtidig med at du automatisk får en masse motion!


El ladcykler og tandem cykler

Der findes forskellige typer af elcykel - her en el ladcykel

Udover de mere velkendte og typiske cykler i ovennævnte, findes der også el ladcykler og el tandem cykler. 

El ladcyklen kender rigtig mange af os og den kan virkelig give mange fordele i hverdagen, hvis ikke man har en bil. Hvis du tager en el ladcykel, får du derfor en kæmpe fordel med motoren. Med den skal du nemlig ikke være nervøs for, ikke kan kunne klare hverdagens ture og ikke mindst læs på cyklen. 

Tandem elcyklen er måske en lille joker, når vi snakker typer af cykler generelt. Men ikke desto mindre, viser det tydeligt, hvor langt man er med udviklingen af elcykler. 


Elcykler i alle typer og slags

Bare lige for at runde af, tør vi næsten godt sige, at en elcykel snart findes indenfor alle typer af cykler… Hvis ikke de allerede gør! 

Det er en spændende udvikling vi ser for el cykler og vi elsker at det kan være med til at få flere mennesker op på sadlen. Ikke nok med at det er godt for dig, så er vores klima og miljø også taknemlig.

Er du på udkig efter en el cykel, men måske lidt i tvivl om hvor du skal starte? Vi har lavet en guide, som måske kan hjælpe dig på vej. Se mere her: Hvilken elcykel skal jeg vælge?

Ellers kan du altid komme ned i vores MEGASTORE og se det store udvalg på vores udstilling eller på cykelexperten.dk.


Andre gode relevante artikler til dig 👇


Cykelexperten.dk