6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Sådan vælger du de rigtige cykelsko


Stor cykelsko guide - både MTB og landevej

Vælge de rette cykelsko når du skal køre på racercykel

Cykelsko er en en simpel tilføjelse der gør din cykeloplevelse en hel del bedre. Benytter du din cykel til motion eller pendler du langt hver dag, er et godt par cykelsko nærmest et must. Med sko til cykling får du det maksimale ud af dit tråd, du får en sundere position på cyklen og du får større selvsikkerhed når terrænet bliver krævende. Cykelsko fås i mange forskellige afstøbninger, nogle bruges i skoven, andre på landevejen, og nogle kan bruges også til andet end cykling. I denne guide giver vi dig et overblik over de forskellige typer og prislejer af sko, så du forhåbentlig kan få en god idé om hvordan du vælger de rigtige cykelsko.

De fleste cykelsko er designet til at slutte tæt om dine fødder, og med klamper på undersiden kan du klikke dig ind og ud af pedalerne på din cykel. Når du sidder fast i pedaler opnår du et optimalt tråd, hvor du både kan træde nedad og trække opad. Med kliksko er du sikret et sundt tråd, hvor din fod ikke flytter sig under kørsel. Når terrænet er ujævnt eller når du giver den fuld gas på landevejen, er det desuden rart at vide, at man altid sidder fastspændt i pedalerne. Cykelsko har et tæt fit, der sikrer at dine fødder sidder godt fast i skoen og ikke rykker rundt under tråd.

De forskellige producenter og modeller kan have ret så store forskelle i størrelse og pasform. Benyt størrelsesguiden for den enkelte model, for at finde den størrelse du skal bruge.

Hvordan vælger du de rigtige cykelsko?

  • Find den størrelse sko du skal bruge - cykelsko vælges normalt 1-2 størrelser større end almindelige sko
  • Vurdér om du skal bruge sko til racer eller MTB
  • Find et prisleje der matcher dit behov
  • Det er altid en god idé at prøve to eller flere modeller. De forskellige producenter kan have forskellige pasformer.


Cykelsko til racer

Race cykelsko - sko til landevejscykling

Cykelsko til landevej er kendetegnet af en flad sål. Skoene er ikke lavet til at gå i, hvorfor der sjældent er monteret nogen form for greb eller pigge på undersiden. Landevejssko er designet med fuldt fokus på lav vægt og optimal stivhed, de sidder tæt og er godt udluftede, så du kan holde ud at have dem på, på selv de varmeste sommerdage.

Cykelsko til racercykel er almindeligvis med en stor, trekantet klampe på undersiden af sålen. Klamper følger med de pedaler du køber, og passer almindeligvis kun til denne model. Klampen monteres i de gevind der er indbygget i sålen, og kan tilpasses med hældning, vinkel osv. så du opnår det optimale tråd.

Du kan finde racercykelsko i mange forskellige prislejer og kvalitetsniveauer. Den primære forskel i prisen ligger i de materialer der er benyttet til skoen.

De billigere sko er almindeligvis med nylon- eller plastiksål. Materialerne er lette og stive, og er med til at holde prisen på et par gode cykelsko nede på et par hundrede kroner. Disse modeller kombineres med en simpel stofsammensætning på overdelen, og et spænde med tilhørende velcrostropper. Nogle modeller kommer med det populære BOA-spænde, der tillader hurtig justering under kørsel, og sikrer et tæt fit på hele din fod.

De dyrere modeller er med carbonsål. Denne feature gør skoene både lettere og en hel del stivere, så din kraftoverførsel er så effektiv som muligt. Carbon kan formes meget mere specifikt end nylon eller plastik, så skoen kan få en stivhed der ikke er mulig med andre materialer. På topmodellerne ligger der meget udvikling bag den samlede pakke, overdelen er sammensat af de bedste materialer, og med én eller flere spænder er du sikret en tæt pasform, der holder dine fødder effektivt fast, uanset hvor voldsomt du kører.

Cykelsko til racer kan ofte findes i prislejer mellem 800 og 2000 kr. Forskellen ligger i materialerne og sammensætningen heraf. Cykelsko til racercykel er til dem der kører på landevej eller cykelsti. Skoene er ikke lavet til at gå i, og har derfor ikke godt af en tur på grus eller spor. De benyttes derfor primært af racercyklister, eller pendlere det holder sig på vejen.

Landevejscykelsko er også det mest normale fodtøj når der snakkes spinning. Skoene kan monteres med de klassiske røde Look Delta spinningsklamper, der benyttes i de fleste fitnesscentre.

-15%

Shimano RC502 SPD-SL Race Sko - Sort/Hvid

1.104 kr.​

1.299 kr.​

UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

FIZIK Infinito Knit Carbon 2 - Sort

3.149 kr.​

3.149 kr.​

Shimano RC500 LV Race SPD-SL - Sort

1.199 kr.​

1.199 kr.​

-50%

DMT KR1 GIRO D’ITALIA Racer Cykelsko - Pink

1.424 kr.​

2.849 kr.​

-15%

Shimano TR901 Triathlon Race Sko - Blå

1.742 kr.​

2.049 kr.​

-30%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Northwave CELSIUS R ARCTIC GTX - Sort

1.399 kr.​

1.999 kr.​

Cykelsko til MTB

MTB cykelsko - sko til mountainbike

Cykelsko til mountainbike eller anden offroad-kørsel er kendetegnet af en meget grovere sål. Sålen er modsat det flade design til landevejen, fyldt med pigge og små forhøjninger, der giver brugeren godt greb, og skåner klamperne mod slid. Der tages her hensyn til at man på mountainbike, gravel eller som pendler, ofte har brug for at stå af cyklen og gå eller løbe et par meter. Med en MTB-cykelsko har du altså både greb nok til at stå fast, også selvom det er meget mudret, og dine sko og såler tager ikke skade af det.

Ligesom på landevejs-siden finder du cykelsko til MTB i mange forskellige prislejer. Sammenhængen mellem pris og kvalitet er i høj grad den samme, med sko i både nylon og carbon, og med et væld af forskellige designs og pasformer at vælge fra.

En mountainbike-cykelsko vil næsten altid være tungere end dem til landevejen. Du vil dog have svært ved at undvære den alsidige sål, medmindre du udelukkende holder dig i sadlen. Nogle modeller er desuden med en smule mere polstring på indersiden, så du også på de køligere dage kan holde varmen om fødderne.

Mountainbike sko benyttes som navnet antyder primært på MTB. Mange benytter dog også disse modeller til f.eks. gravelbikes eller crosscykler, hvor man ofte stiger af cyklen og må trække på enkelte passager. Cykelskoene er desuden populære hos pendlerne, der gerne vil have mulighed for at gå en smule i deres sko. Det kan være at din cykel skal parkeres ét sted, men at din garderober er at finde et andet sted. Hér er det rart at kunne bruge dine cykelsko uden at skulle bekymre sig om slid.

Flats cykelsko til mountainbike

Flats cykelsko til mountainbike bliver mere og mere populære. Skoene er designet med cykling for øje, men er uden klamper og klikkes derfor ikke i cyklens pedaler. De ligner i princippet almindelige hverdagssko eller løbesko, men særligt sålen har fået en række egenskaber der gør dem særligt egnet til cykling. Sålen er forstærket med en plade af nylon, plastik eller lignende, så skoen er stiv og sikrer dig den bedst mulige kraftoverførsel. Sålen er desuden designet så du har et effektivt greb på dine pedaler, og kan bruge din cykel stort set overalt.

Flats MTB-sko er særligt populære til kørsel i skoven, både for begyndere og øvede cykelryttere. Flats setuppet giver dig frihed til at køre vildt eller roligt, og du slipper for at bekymre dig om pedaler, klik-funktion og et tæt fit på dine sko. Mange mountainbikere der dyrker de helt tekniske ruter, med hop og vilde nedkørsler, foretrækker flats cykelsko, da du hurtigt får foden af pedalen, og ikke skal tænke på at klikke ind og ud på farten.

-30%
🌡️ PrimaLoft©
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Northwave Magma XC CORE MTB Vintersko - Sort

1.014 kr.​

1.449 kr.​

-15%
OUTLET - SKAL VÆK

Shimano GR501 Freeride MTB Sko - Grøn

722 kr.​

849 kr.​

-15%

Shimano RX800 SPD Gravel Sko - Sort

1.614 kr.​

1.899 kr.​

-53%

NorthWave Spike Evo MTB cykelsko - Sort

279 kr.​

599 kr.​

-15%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Shimano GR701 Freeride Flat Pedal MTB Sko - Sort

934 kr.​

1.099 kr.​

Cykelsko og støvler til vinter

Det er ikke mange cykelsko der er designet til brug om vinteren. De fleste bruger et såkaldt skoovertræk, der holder vind og vand fra dine fødder, sammen med et par tykke vintersokker så du kan holde varmen. Denne løsning vil oftest være den billigste, da du dermed kan bruge dine eksisterende cykelsko hele året.

Nogle producenter tilbyder dog specifikke cykelsko til vinter, hvor du har samlet alle de ovenstående elementer i ét produkt. Disse vinterstøvler er ofte med en vandtæt og vandafvisende overflade. Indersiden er polstret og godt isoleret, og den grundlæggende konstruktion er som på en almindelig cykelsko til race eller mountainbike.

Vinterstøvler er til dig der ofte bruger din cykel om vinteren, og gerne vil have et par dedikerede cykelsko til de kolde dage. Vinterskoene fås både til mountainbikes og racercykler, og i et væld af forskellige designs, så du næsten altid kan finde et produkt der matcher dine behov.

-30%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Northwave Celsius XC GTX MTB Vintersko - Sort

1.154 kr.​

1.649 kr.​

FIZIK Terra Nanuq X2 GTX - Sort/Grå

2.389 kr.​

2.389 kr.​

-15%

Shimano MW702 Vinter MTB Gore-Tex

1.699 kr.​

1.999 kr.​

-16%

NorthWave Extreme XCM 2 GTX MTB Sko

1.899 kr.​

2.249 kr.​

-75%

Giro Vinter Sko Alpineduro

449 kr.​

1.799 kr.​

-30%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Northwave CELSIUS R ARCTIC GTX - Sort

1.399 kr.​

1.999 kr.​

-15%

Shimano XM900 MTB SPD - Grå

1.614 kr.​

1.899 kr.​

Cykelsko til ethvert behov hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk fører vi et bred udvalg af cykelsko til både landevej og mountainbike. I sortimentet finder du sko fra populære producenter som Specialized, Scott, DMT, Shimano og Giro - alle kendetegnet af høj kvalitet, og med produkter i alle prisklasser. Du kan finde det samlede sortiment her på hjemmesiden. Sorter efter type, pris, størrelse og lagerstatus, og find nemt og hurtigt de cykelsko du skal bruge.

Du er altid velkommen i vores Megastore i Vanløse, hvor vi står klar alle ugens dage til at hjælpe. Vores dygtige ekspedienter står klar både i hverdage og weekender til at guide dig godt på vej, så du kan finde de produkter der matcher dine behov.

Har du spørgsmål til vores sortiment af sko til cykling er du desuden altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.