6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Klamper


Klamper er bindeleddet mellem dine cykelsko og dine klikpedaler. Med de rette klamper vil du opleve, at du kan cykle i et højere tempo, fordi din fod ikke skrider på pedalen. Dine muskler vil samtidig arbejde mere effektivt, fordi du overfører kraft til pedalerne under hele cykelturen – både når du træder ned på pedalen, og når du trækker foden op igen. Vi har et bredt udvalg af klamper, så du kan finde de rette, uanset om du kører racercykel, mountainbike eller indoor.Hvilke klamper skal jeg vælge?

Når du bruger klikpedaler, er det via klampen, at dine cykelsko klikkes fast til pedalen. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at klampen passer til både cykelsko og klikpedal. 

Der er mange fordele ved at cykle med klamper. Du opnår en bedre kontrol, fordi dine fødder er låst fast til pedalerne. Du vil også kunne cykle hurtigere, fordi dine muskler arbejder anderledes og mere effektivt med klamper, end når du også skal bruge energi på at holde fødderne fast på pedalerne. De rette klamper giver dig mere power, og du vil opleve, at du kan holde en mere stabil fart under hele cykelturen. 

Når du køber klikpedaler, følger klamperne altid med. Det gør de dog ikke, når du køber cykelsko. Sommetider kan det alligevel være nødvendigt at købe klamper uafhængigt af klikpedaler. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for at holde klamperne ved lige og udskifte dem, når de bliver slidte, for at bevare sikkerheden på cyklen. 

Typer af klamper

Der findes forskellige typer af klamper, alt efter hvilken cykel du kører. Ofte veksler man mellem tre typer af klamper, som passer til klikpedaler til henholdsvis racercykel, mountainbike eller indoor som eksempelvis spinning. 

Derudover skelner man mellem, hvor stor bevægelsesfrihed de forskellige klamper giver. Som regel anbefales klamper med en høj grad af bevægelighed til nybegyndere, da det giver mulighed for at vrikke skoen mere, før man klikker sig ud af pedalerne. Når man så bliver mere øvet og vant til at cykle med klikpedaler, kan man kigge nærmere på en model med mindre bevægelsesfrihed. Det giver nemlig en mere effektiv kraftoverførsel, da ens fod er låst fast i samme position på hele cykelturen. 

Sikkerhed

Alt nyt er svært i starten, og det samme gør sig gældende, når du skal lære at cykle med klikpedaler. Det kræver lidt øvelse at kunne klikke sig ind og ud, og det kan tage tid, før du føler dig helt tryg ved at være låst fast til cyklen. 

Det er en god idé at holde stille, de første gange du skal prøve at klikke dig ind og ud af pedalen. Det er nemlig ikke sjovt at komme kørende mod et lyskryds, hvor du skal holde for rødt, men ikke kan få din fod fri af pedalen – det kan resultere i grimme styrt og slemme skader. 

Med justerskruen, som sidder på pedalen, kan du tilmed justere, hvor meget der skal til for, at du kan trække skoen ud. Løsner du skruen, er skoen nem at klikke ud, og strammer du den, bliver skoen sværere at klikke ud. Som nybegynder er det derfor en god idé at løsne skruen, og så kan du stramme den til, som du bliver mere fortrolig med at klikke dig ind og ud. 

Brug for hjælp?

Vil du vide mere om klamper, pedaler og generelle cykeltips? Så tøv ikke med at kontakte os eller besøge os i butikken – så deler vi med glæde ud af vores cykelekspertise.