6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelsko Race


Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykelsko til race. Cykelsko til racercykel er stive, lette og sikrer dig god udluftning selvom det er varmt. I sortimentet finder du sko fra alle de store producenter, som Specialized, Scott, DMT, Giro og Shimano. Modellerne findes i mange forskellige prislejer, og i designs der matcher enhver smag. 

Cykelsko til landevej - stort udvalg

Cykelskoene er ét af kun tre kontaktpunkter mellem rytter og cykel, og har enorm betydning for komfort og ydeevne når man gerne vil køre hurtigt. Der er store prisforskelle på cykelsko til race, og kort fortalt er det primært skoens sål og sammensætning der har betydning derfor. Særligt sålen på cykelskoen har betydning for hvor komfortabel og effektiv den er at bruge. En stivere og lettere sål giver bedre kraftoverførsel, men koster også mere at lave. Derfor har de bedre modeller såler af carbon, hvor de lidt billige modeller normalt er en blanding af plastik og metal. Selv budget modellerne vil være mere end rigeligt til begynderen, og gør en verden til forskel fra at køre i et par almindelige kondisko.

Udover sålen på cykelsko til race, er der forskel i spænder og skoens overdel. De fleste modeller er lavet i et tætsiddende kunstmateriale med masser af udluftning, så man kan holde ud at have dem på i lang tid ad gangen. Normalt fungerer det sådan, at jo dyrere en sko er, jo tættere er pasformen, og jo mere nøjagtig skal man være når man vælger størrelse. Starter modellerne er således løsere i materialet og kan ofte benyttes af mange forskellige fodtyper. På de forskellige cykelsko til race, kan der desuden være forskel i hvilke spænder der er monteret. Mange af skoene idag er udstyret med såkaldte BOA-spænder der tillader brugeren, hurtigt at løsne og stramme skoen med en enkelt hånd. Nogle modeller er med ét BOA-spænde, mens andre er med to. BOA-spændet er en super feature, da man kan holde fuldt fokus på vejen mens man justerer sin sko, og millimeterpræcist kan justere hvor tæt eller løst skoen sidder. De billigere modeller er ofte med velcrobånd i stedet.

Hvis man ikke har kørt med cykelsko til race før, eller har planer om at skifte til en ny model, kan det være svært at vurdere størrelser og pasform. Almindeligvis kan man dog vælge samme størrelse, som man eller bruger i hverdagssko. I nogle tilfælde er man nødt til at vælge en størrelse større. Det bedste er at få prøvet nogle forskellige modeller, så man er helt sikker på at komme hjem med de rette produkter. Derfor tilbyder vi i Megastore i Vanløse muligheden for både at se og prøve et stort udvalg af cykelsko til race. Her kan du alle ugens dage, få rådgivning og vejledning af vores dygtige personale, så du finder de helt rigtige cykelsko til dit behov. Du kan desuden altid kontakte os på telefon og mail, hvor vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

Er du i tvivl om hvilke racercykel sko du skal vælge? Så læs vores store cykelsko guide.