6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

MIPS Cykelhjelme


MIPS cykelhjelm er både mere sikker og sidder samtidigt godt på hovedet. 

Ifølge Rådet for Sikker Trafik, så kan en cykelhjelm mindske risikoen for alvorlige hovedskader, hvis du er uheldig og styrter på cyklen. Så hvorfor ikke vælge den mest sikre cykelhjelm med MIPS?

MIPS systemet er blevet særligt populært de seneste par år, og med god grund. Som flere og flere lærer det af kende, bliver det også det, forbrugerne efterspørger.

Hos Cykelexperten har vi et bredt udvalg af MIPS cykelhjelme at vælge imellem, så der vil være noget for hele familien.

MIPS cykelhjelm

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System. Systemet er opfundet i Sverige, efter en mand en skønne dag lod mærke til, at man testede hjelme helt forkert. 

MIPS cykelhjelme er lavet, så de er mere sikre end en almindelig cykelhjelm. 

Cykelhjelme med MIPS bliver ikke tungere, grimmere eller mere ubehagelige - blot mere sikre. 

En MIPS cykelhjelm er genkendelig, grundet den oftest skrigende gule skal på indersiden af hjelmen. Denne skal er tynd, og er den, der griber om din hovedbund. Skallen er forbundet med en række hægter, som er forbundet til hjelmens yderskal. 

Man kan dog stadig bevæge hovedet et par centimeter både den ene og anden vej. Dette hjælper med at afbøde slaget, og du mindsker chancen for alvorlige hovedskader markant, hvis du skulle være uheldig at styrte.

Det er videnskabeligt bevist, at cykelhjelme med MIPS kan absorbere og reducere slag og stød fra den roterende energi som overføres til hjernen i forbindelse med stød. Dette vil sige, at hjelmen har et beskyttelses system, der virker fra alle retninger. 

Man kan få MIPS cykelhjelme til både racercykel, mountainbike og almindelige cykler til både børn og voksne. 

Hvorfor er det vigtigt med en ordentlig hjelm?

Det er desværre langt fra alle, der husker at bruger cykelhjelm. Det kan give både længerevarende komplikationer eller endda fatale konsekvenser, hvis vi skader vores hjerne i et fald. Ved brugen af cykelhjelm, mindsker du risikoen for alvorlige hovedskader og rotationsvold mod hovedet, hvis uheldet er ude, og du falder på cyklen.

Vores hjerne kan sammenlignes lidt med gele eller vand i dens egenskaber, hvad angår at blive drejet og vredet. Hjernen kan, ligesom vand, ikke presses sammen. Derfor vil en lineær bevægelse ikke påvirke hjernen lige så meget, som en roterende kraft, hvilket eksempelvis sker ved styrt på cyklen.

MIPS teknologien er derfor lavet således, at en inder-skal i selve hjelmen kan bevæge sig uafhængigt af selve hjelmens yderskal. Dette gør, at det pres hjernen bliver udsat for ved et styrt, vil blive minimeret. 

Denne inderskal reducerer desuden roterende bevægelser. Det lille lav-friktions lag inde i hjelmen, lader hovedet fortsætte i den retning det originalt bevægede sig i, uden at overføre roterende energi til hjernen.

Køb din nye MIPS cykelhjelm hos os og få hurtig levering!

Er du klar til at bestille en fleksibel og sikker MIPS cykelhjelm hos os? Vi har levering fra 1-3 hverdage på cykeludstyr, så du behøver ikke vente længe! Du er også velkommen til at besøge vores fysiske butik i Vanløse, hvor du kan søge inspiration og få råd og vejledning fra vores dygtige eksperter. 

Har du nogle spørgsmål, sidder vi klar til at besvare dem på mail og telefon og hjælper dig godt på vej.

Vi håber du bliver glad for din nye cykelhjelm til cykelturen!

Hvad siger kunderne om Cykelexperten?

Er du interesseret i at vide hvad vores tidligere kunder synes om os, kan du læse mere på Trustpilot, hvor vi har en score på 4,6. Det betyder meget for os, at vores kunder er glade og tilfredse, og det vil derfor glæde os, hvis du har lyst til at lave en anmeldelse, efter du har modtaget dit produkt. 

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os på:

tlf.nr. +45 7230 1817 eller

mail: megastore@cykelexperten.dk