6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelhjelm til baby - godkendte og sikre


Cykelhjelme til baby skal helst sidde rigtigt om hovedet, og du bør derfor altid vælge en sikker og godkendt baby cykelhjelm. Det kan godt være en lidt speciel oplevelse og lidt nervepirrende første gang du skal ud at cykle med din lille baby, for hvad hvis der sker noget? 

Med en cykelhjelm af høj kvalitet, som passer rigtigt om hovedet, kan du føle dig mere tryg på alle dine cykelture sammen med dit barn. Alle tests viser, at du minimerer risikoen markant for hovedskade ved at bruge en godkendt cykelhjelm. 

Hos Cykelexperten har vi mange forskellige godkendte cykelhjelme at vælge i mellem i forskellige størrelser, så du burde kunne finde den helt rigtige til din baby. 

Den rigtige størrelse cykelhjelm til baby

Størrelsen er utroligt relevant af åbenlyse grunde, når du skal vælge den rigtige cykelhjelm til baby. De fleste forældre venter med at cykle med baby til barnet er omkring de 9-10 måneder og barnet kan holde sit eget hovede hundrede procent. 

Før du vælger cykelhjelm, bør du måle din babys hovedmål og tage udgangspunkt i det. Se fx denne flotte røde Abus cykelhjelm til baby, hvor du kan læse under specifikationer, at den passer til et barn med et hovedmål på 48-54 cm. De fleste babyer har et hovedmål på omkring de 45 cm. 

Hold øje med navnene på cykelhjelmene, når du kigger efter den rigtige cykelhjelm, for de guider dig i størrelsen. Fx kan du få en Abus Smiley 2.0 hjelm på 45-40 cm hovedmål, hvor en Abus Smiley 3.0 cykelhjelm er på 51-55 cm. 

Sådan måler du op til den rette størrelse

Du måler omkredsen ved at tage et målebånd, placere det hen over øjenbrynene og mål omkredsen af babys hoved. 

Vær opmærksom på, at det er bedre, at en babycykelhjelm er lidt for stor end for lille, og den må helst heller ikke være for tung. Yderligere skal du overveje, hvad årstid du skal bruge cykelhjelmen, og om der skal være plads til en hue indenunder. 

En Cykelhjelm til baby kan fås i meget små størrelser. Så længe spændet på hjelmens inderside kan spændes fast om barnets hoved, passer hjelmen. Det handler om at finde den rette balance mellem at hjelmen sidder godt, og den stadig er behagelig at have på.

Se vores størrelsesguide for cykelhjelme. 

Hjelmhue til børn

Små børn under 3 år kan ikke regulere deres kropstemperatur på samme måde som voksne, fordi centeret i hjernen, som regulerer temperaturen ikke er fuldt udviklet. Det er derfor vigtigt, at man sørger for, at barnet har den rette temperatur, og har hue på, når det er koldt. Udfordringen er dog, at “normale” huer ofte ikke passer til barnets cykelhjelm, og du skal derfor have fat i en hjelmhue til børn. 


Se fx GripGrab termo skull cap til børn, som fås i forskellige størrelser. Den rigtige størrelse til dit barn finder du ved at måle barnets hovedomkreds. Ligger målet mellem to pasformer, er det op til dig, hvad du tænker er rarest for dit barn.

Godkendt cykelhjelm til baby

Alle de cykelhjelme til baby vi sælger er CE-mærket, og er derfor garanteret modstandsdygtige for slag mod hovedet. Sikkerheden er akkurat den samme som på voksenmodellerne, selvom størrelserne er små. 

Mærkerne i vores sortiment lægger alle stor vægt på udviklingen af cykelhjelme til både børn og voksne, og alle de teknologier der benyttes på voksenhjelmene benyttes ligeledes på en babycykelhjelm

Nogle af hjelmene er desuden udstyret med MIPS-system, så sikkerheden er endnu bedre. MIPS består af en ekstra skal på hjelmens inderside. Denne skal kan bevæge sig uafhængigt af yderskallen, og fungerer derfor som en form for affjedring, hvis barnet skulle være uheldig at vælte på cyklen.

Forskelle på baby cykelhjelme

Sikkerhedsmæssigt er alle vores baby cykelhjelme i toppen, men der er forskel på de forskelle cykelhjelme i form af design. Nogle af hjelmene er lette, mens andre har egenskaber som god udluftning. Enkelte cykelhjelme til baby er også udstyret med reflekser, lygter og andre detaljer, som øger sikkerheden. 

Udover egenskaberne kan du selvfølgelig også få en baby cykelhjelm i mange forskellige farver og med flotte motiver. 

De fleste af vores hjelme kan også justeres i størrelsen, så de kan bruges i mange år frem. 

I sidste ende er det op til dig som forældre at vælge den cykelhjelm, som du synes er bedst, og hos Cykelexperten er du altid garanteret en let, åndbar og sikker cykelhjelm til dit barn. 

Køb din baby cykelhjelm hos Cykelexperten og få hurtig levering!

Er du klar til at bestille en lækker cykelhjelm til baby hos os? Vi har levering fra 1-3 hverdage på cykeludstyr, så du behøver ikke vente længe! Du er også velkommen til at besøge vores fysiske butik i Vanløse, hvor du kan søge inspiration og få råd og vejledning fra vores dygtige eksperter. 

Vi håber du bliver glad for din nye cykelhjelm til din baby!

Hvad siger kunderne om Cykelexperten?

Er du interesseret i at vide, hvad vores tidligere kunder synes om os, kan du læse mere på Trustpilot, hvor vi har en score på 4,6. Det betyder meget for os, at vores kunder er glade og tilfredse, og det vil derfor glæde os, hvis du har lyst til at lave en anmeldelse, efter du har modtaget dit produkt. 

Har du spørgsmål?

Så tøv ikke med at kontakte os på:

tlf.nr. +45 7230 1817 eller

mail: megastore@cykelexperten.dk