6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Sådan vælger du den rigtige cykelhjelm


En guide til hvordan du vælger den rigtige cykelhjelm og type af hjelm

Cykelhjelms typer

En cykelhjelm er altid en god idé, og hos Cykelexperten.dk anbefaler ALTID at man benytter en hjelm - uanset hvor hurtigt, langsomt, kort eller langt man skal køre. En cykelhjelm formindsker chancen for alvorlige hovedskader betragteligt i tilfælde af uheld, og kan benyttes af både store og små.

Der findes dog et væld af forskellige cykelhjelme, forskellige størrelser, designs og funktioner. I denne guide hjælper vi dig derfor godt på vej, så du kan vælge den helt rigtige cykelhjelme til dig og dine behov.

Kort fortalt - cykelhjelm typer

  • Racer cykelhjelm - let, god ventilering, få berøringspunkter
  • MTB cykelhjelm - god ventilering, ofte med skærm mod sol, regn og snavs
  • Hverdags cykelhjelm - høj sikkerhed, behagelig pasform, mange features
  • Børne cykelhjelm - sikker hjelm til børn, flotte farver og designs
  • Derudover er der nogle små forskelle på dame cykelhjeme og herre cykelhjelme

Find den rigtige størrelse cykelhjelm

Stort set alle cykelhjelme bliver produceret i to eller flere størrelser. Størrelsen måles i hjelmens indvendige omkreds. Denne sammenlignes direkte med brugerens hovedmål og derfra finder man den rigtige hjelmstørrelse. Alle hjelme kan i dag justeres i omkredsen og kan derfor benyttes at et bredt spænd af hovedstørrelser. Størrelser kan f.eks. hedde 52-59cm eller 58-62cm og er således forholdsvis lette at ‘skyde sig frem til’.

Tommelfingerreglen er at spændet, som oftest justeres fra en lille drejeskive bagerst på hjelmen, skal sidde tæt til hovedet uden at irritere, for at hjelmen passer. Herefter handler det primært om at tiljustere hjelmens stropper - almindeligvis anbefales en tæthed der ikke tillader mere end to fingre mellem strop og hage/hals.

Hvis man har mulighed for at måle omkredsen på sit hoved, er det almindeligvis nemt at vurdere hvilken størrelse hjelm man skal have. Hvis man er i tvivl kan det dog være en god idé at lægge vejen forbi butikken og prøve lidt forskellige modeller. Vær opmærksom på at enkelte modeller kan have ret forskellige pasforme.

De fleste producenter laver desuden også børne cykelhjelme. Hjelmene har fuldstændig de samme egenskaber som de voksens cykelhjelme, og sikkerheden er mindst lige så høj. Størrelserne er blot mindre og der bliver ofte gjort lidt mere ud af design, med fede farver og flotte mønstre. Pasformen skal være den samme som på en voksen cykelhjelm, og kan indstilles efter de samme tommelfingerregler.

Se også vores specifikke cykelhjelm størrelsesguide.

Typer af cykelhjelm

Cykelhjelme bliver lavet til mange forskellige behov. Kort fortalt kan alle cykelhjelme benyttes til alle formål, men nogle bliver designet med fokus på eksempelvis landevejscykling eller mountainbike.

Cykelhjelm til race

En hjelm til racercykel er oftest kendetegnet af lav vægt, få kontaktpunkter og god ventilering. Producenterne gør et kæmpe arbejde ud af udviklingen af racer hjelme, for at sikre brugeren det bedst mulige produkt. Racer hjelme kan næsten altid fås i flere forskellige prisniveauer, men ligger generelt højere i pris end eksempelvis en hverdags hjelme.

💥 MIPS

MET Helmet Rivale MIPS - Sort

1.349 kr.​

1.349 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Manta MIPS - Sølv

2.099 kr.​

2.099 kr.​

MET Helmet Codatronca - Sort

2.799 kr.​

2.799 kr.​

MET Helmet Codatronca - Hvid

2.799 kr.​

2.799 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Miles MIPS - Sort

649 kr.​

649 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Estro MIPS - Hvid

1.099 kr.​

1.099 kr.​

MET Helmet Codatronca - Sort

2.799 kr.​

2.799 kr.​

Cykelhjelm til MTB

Cykelhjelme til mountainbike nok dem der skiller sig mest ud fra mængden. De har stor huller til udluftning, er generelt større, og er ofte udstyret med en form for skærm på forreste del af hjelmen. Der lægges mere vægt på udluftningen fordi hastigheden i skoven er lavere end på landevejen. Skærmen har til formål at skygge for solens stråler, småsten fra de forankørende, og tager det værste regn på våde dage.

MET Helmet Terranova MIPS - Hvid

1.099 kr.​

1.099 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Parachute MCR MIPS - Sort

2.799 kr.​

2.799 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Terranova MIPS - Sort

1.099 kr.​

1.099 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Parachute MCR MIPS - Sort

2.799 kr.​

2.799 kr.​

MET Helmet Terranova MIPS - Gul

1.099 kr.​

1.099 kr.​

💥 MIPS
FÅ TILBAGE

MET Helmet Parachute MCR MIPS - Grøn

2.799 kr.​

2.799 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Parachute MCR MIPS - Sort/Rød

2.799 kr.​

2.799 kr.​

MET Helmet Veleno MIPS - Grå

1.199 kr.​

1.199 kr.​

💥 MIPS

MET Helmet Roam MIPS - Orange

1.499 kr.​

1.499 kr.​

💥 MIPS
LED LYS

MET Helmet m. LED lys Allroad MIPS - Sort

949 kr.​

949 kr.​

Cykelhjelm til hverdag

Hverdags cykelhjelme er designet til brug på cykelstierne og ofte med mere neutrale looks end racer- og mountainbike hjelme. Hjelmene kommer i et væld af forskellige udgaver og modeller. Nogle er udstyret med skærm, andre med integreret baglygte. Mulighederne er mange og du kan næsten få cykelhjelme i alle de farver og former du kan forestille dig. Mange benytter også racer- og mountainbike hjelme til hverdag.

🔥 NYHED

Giro Register ll Mips - Grå

799 kr.​

799 kr.​

🔥 NYHED

Giro Register Mips UA - Matte Black/Charcoal

799 kr.​

799 kr.​

🔋 45 km/t
🔥 NYHED

Abus PURL-Y - Shiny Black (elcykel hjelm)

749 kr.​

749 kr.​

🔋 45 km/t
🔥 NYHED

Abus PURL-Y - Signal Yellow (elcykel hjelm)

749 kr.​

749 kr.​

🔋 45 km/t
🔥 NYHED

Abus PURL-Y - Shiny White (elcykel hjelm)

749 kr.​

749 kr.​

🔋 45 km/t
FÅ TILBAGE
LED LYS
🔥 NYHED

Abus PURL-Y ACE m. LED lys - Metallic Copper (elcykel hjelm)

1.149 kr.​

1.149 kr.​

🔋 45 km/t
LED LYS
🔥 NYHED

Abus PURL-Y ACE m. LED lys - Velvet Black (elcykel hjelm)

1.149 kr.​

1.149 kr.​

🔋 45 km/t
LED LYS
🔥 NYHED

Abus PURL-Y ACE m. LED lys - Midnight Blue (elcykel hjelm)

1.149 kr.​

1.149 kr.​

🔋 45 km/t
LED LYS
🔥 NYHED

Abus PURL-Y ACE m. LED lys - Moss Green (elcykel hjelm)

1.149 kr.​

1.149 kr.​

LED LYS
🔥 NYHED

Abus Hud-Y m. LED - Pure Rose

1.199 kr.​

1.199 kr.​

Elcykel cykelhjelm

Elcykler bliver mere og mere populære. Derfor finder man også flere og flere elcykel hjelme. Der er i Danmark intet krav om at benytte en elcykel hjelm når man kører elcykel, men med højere hastigheder og tungere cykler er behovet større for sikrere hjelme. Cykelhjelme til elcykler er bygget med en tykkere og hårdere skal, for ekstra sikkerhed ved kraftige stød. Hjelmene ligner som udgangspunkt almindelige cykelhjelme, men konstruktionen er en smule anderledes.

Nogle elcykel hjelme er udstyret med integrerede lygter, og mulighed for tilkøb af f.eks. skærm, visir og endda ørevarmere. Blandt de mest populære cykelhjelme til elcykel er ABUS Pedelec 2.0 hjelmen, der fås i et væld af forskellige farver og designs.

MIPS cykelhjelme - ekstra god beskyttelse til hovedet

Mips, eller Multi-Directional Impact Protection System, er et svensk system der forbedrer sikkerheden i hjelme endnu mere. Systemet benyttes i mange forskellige sportsgrene, men har særligt over de senere år fundet vej til cykelhjelme verden over. Mips BPS (Brain Protection System) er en ekstra skal der monteres på indersiden af den resterende cykelhjelm. Via en række bevægelige fæstningspunkter, kan den inderste skal bevæge sig uafhængigt af den anden, og giver hjelmen ekstra affjedring i tilfælde af styrt.

Langt de fleste cykelstyrt resulterer i et roterende slag på hovedet, frem for et direkte slag som mange måske tror. Med Mips mindskes chancen for alvorlige hovedskader derfor betragteligt, og systemet er efterhånden nærmest standard hos alle større producenter af cykelhjelme.

Det er meget nemt at se om en Cykelhjelm er med Mips eller ej. På hver af vores produktsider fremgår det tydeligt, og på bagsiden af selve hjelmen, finder du det lille gule Mips-logo. Inderskallen har den samme gule farve, og systemet er derfor svært at misse.

Mips cykelhjelme er bevist sikrere og benyttes på alle niveauer af cyklingens verden. Tænd for TV’et, og du vil se at stort set alle de professionelle cykelhold benytter Mips cykelhjelme. Hos Cykelexperten.dk fører vi et bredt udvalg af cykelhjelme med Mips, så du kan bliver så sikker som muligt både på cykelstien, landevejen og i skoven.

💥 MIPS

SCOTT Split PLUS (MIPS) Hjelm - Grå/Sølv

2.499 kr.​

2.499 kr.​

-31%
💥 MIPS
OUTLET - SKAL VÆK

Specialized Align II MIPS cykelhjelm - Blå

349 kr.​

509 kr.​

-30%
💥 MIPS

Specialized Align II MIPS cykelhjelm 2020 - Lilla

329 kr.​

469 kr.​

💥 MIPS

Giro Hjelm Manifest MIPS - Sort

2.099 kr.​

2.099 kr.​

💥 MIPS

Specialized MIO MIPS - Rød

399 kr.​

399 kr.​

💥 MIPS
1 STK. TILBAGE

Giro Tremor MIPS Junior - Grøn

649 kr.​

649 kr.​

💥 MIPS
1 STK. TILBAGE

Specialized Align II MIPS cykelhjelm - Hvid/Lilla

509 kr.​

509 kr.​

💥 MIPS

SCOTT Fuga PLUS (MIPS) rev Hjelm - Hvid

1.499 kr.​

1.499 kr.​

💥 MIPS
FÅ TILBAGE
LED LYS

Specialized Shuffle Youth m. LED lys Mips cykelhjelm - Hvid/Lilla

439 kr.​

439 kr.​

💥 MIPS

Specialized Ambush Mips ANGi Hjelm - Rød/Grå

1.129 kr.​

1.129 kr.​

Masser af cykelhjelme hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk fører vi et kæmpe udvalg af cykelhjelme af høj kvalitet. Vi har hjelme fra alle de store producenter som Abus, Specialized, Scott, Giro, Ekoi og mange andre. Her finder du hjelme i alle prislejer og til ethvert behov. Vi har cykelhjelme til race, cykelhjelme til MTB, cykelhjelme til hverdag og også masser af børne cykelhjelme.

Alle hjelmene på vores side er med tilhørende størrelse vejledninger, så du altid kan finde den hjelm der passer dig. Når du besøger cykelhjelm-kategorien kan du endda sortere for hjelme der passer din hovedstørrelse. Du er altid velkommen til at give os et kald eller sende en mail, hvis du har spørgsmål. Vi sidder klar alle ugens dage til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige hjelme.

Er du i tvivl om størrelse, design og pasform er du mere end velkommen til at besøge os i Megastore, hvor vi altid har masser af cykelhjelme på lager. Her kan du prøve en masse forskellige modeller og størrelser, og vores dygtige ekspedienter kan hjælpe dig godt på vej.