6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Sådan vælger du de rigtige cykelbriller


Guide til cykelbriller

Guide til cykelbriller

Cykelbriller er et super redskab, uanset om du kører cykelløb, motion eller benytter cyklen til og fra arbejde. Brillerne beskytter dine øjne mod sol, vind og vand, så du kan fokusere på vejen og omgivelserne. Cykelbriller øger sikkerheden på cyklen, og sikrer samtidig din komfort på de længere ture. Cykelbriller er konstrueret så de sidder effektivt om hovedet, også selvom der køres voldsomt og på ujævnt underlag. Mange modeller bliver idag lavet med store glas, der giver dig et super udsyn, uden at stellet kommer i vejen. Nogle modeller er lavet til at formørke solen i meget høj grad, mens andre er helt gennemsigtige, og bare skærme dine øjne mod vand, vind og småsten fra jorden. Der findes masser af modeller i mange forskellige prislejer og med et væld af funktioner. I denne guide gennemgår vi de mest populære cykelbriller i vores sortiment, så du forhåbentlig kan få indsnævret udvalget og finde lige netop det sæt briller der matcher dine behov.

Sådan vælger du de rigtige cykelbriller - kort fortalt:

  • Find et prisleje der passer dig
  • Vælg en model der passer godt
  • Vælg de linser der bedst matcher din kørsel
  • Vælg fotokromiske cykelbriller hvis du skal bruge brillerne til meget forskellig kørsel

Cykelbriller til racer eller MTB

De fleste cykelbriller i sortimentet kan bruges både som racercykel briller og MTB briller. De færreste producenter laver modeller specifikt til den ene eller den anden type cykling. I stedet er det normalt linserne der er med til at definere om brillerne kan bruges i skoven eller på landevejen. Racer cykelbriller er oftest med lidt mørkere glas, da solen er skarpere ude i det åbne, og underlaget en del lettere at håndtere end i skoven. På mountainbike bliver der gjort en del mere ud af at fremhæve omgivelserne med enten gennemsigtige, gule eller speciallavede glas. På denne måde bliver dit syn ikke hæmmet af for mørke glas, men hjælper dig i virkeligheden med at manøvrere rundt i terrænet. 

På næsten alle modellerne i vores sortiment har du mulighed for at skifte linserne efter behov. Du behøver derfor ikke købe ét sæt briller til landevejen og ét til mountainbiken. Vælg i stedet ét eller tre glas til de situationer du skal køre i, så du er dækket ind til ethvert behov. 

Fotokromiske cykelbriller

Flere og flere cykelbriller bliver idag lavet med såkaldte fotokromiske linser. Fotokromiske cykelbriller er populære, da man ikke behøver tage stilling til vejret når man skal vælge briller eller linser. Linserne skifter nemlig farve i takt med omgivelserne, så du altid har den nødvendige sigtbarhed. Hvis solen f.eks. står højt på himlen, bliver glasset automatisk mørkere og skygger din øjne, og hvis du kører i mørke er brillerne gennemsigtige, så du stadig tydeligt kan se. Selv hvis vejret skifter undevejs er du dækket ind med et par fotokromiske cykelbriller. Glassene skifter på få minutter, så de altid er tilpasset omgivelserne.

Fotokromiske briller er derfor særligt populære hos folk der cykler i al slags vejr. Du slipper således for at investere i flere forskellige briller eller linser, men kan nøjes med ét sæt til alle omstændigheder. Fotokromiske briller er mest populære på landevejen, hvor det altid er vejret der afgør behovet for brillerne. I skoven på sporet kan brillerne som sådan også bruges, men de skifter ikke farve hurtigt nok til at håndtere de hurtige glimt mellem træerne.

Fotokromiske cykelbriller er til dig, der gerne vil have ét sæt briller du kan bruge under alle forhold. Her slipper du for at købe forskellige briller eller linser, da det hele er samlet i én pakke. Fotokromiske briller er normalt en smule dyrere end dem med standard linser, men stadig billigere end flere separate briller eller linser.

1 STK. TILBAGE

BBB Summit PH fotokromiske cykelbriller - Sort

899 kr.​

899 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Defender Fotokromiske Solbriller - Sort

1.899 kr.​

1.899 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Brille Cutline - Hvid Photochromic

1.999 kr.​

1.999 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Rydon Fotokromiske Solbriller - Sort

1.499 kr.​

1.499 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE

Scott SPUR LS MTB Solbrille - Sølv

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott SPUR MTB Solbrilleglas - Fotokromisk

279 kr.​

349 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Compact LS Cykelbrille - Fotokromisk - Sort

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Pro Shield LS Cykelbrille - Fotokromisk - Gul

879 kr.​

1.099 kr.​

Hvilke cykelbriller er de bedste?

Der er mange cykelbriller at vælge fra, og det er svært at sige hvilke der er de bedste. De primære kvalitetsforskelle vil ligge i brillens linse, og hvor godt et udsyn denne giver dig. Du vil således godt kunne mærke forskel på et par briller til 500kr og et par til 1500kr. For nogle er selv de billigste modeller dog mere end rigeligt, og giver brugeren de funktioner man grundlæggende har brug for. Beskyttelse af øjnene mod sol, vind og vand på cyklen. 

De bedste cykelbriller kan variere fra person til person, og i høj grad afgøres spørgsmål om, hvordan de forskellige modeller sidder på brugerens hoved. Pasformen kan variere fra model til og model, og med mange forskellige linsetyper at vælge fra, handler det i mange gange om at prøve nogle forskellige briller for at finde den helt rigtige.

Koo Cykelbriller

Koo er en italiensk producent af cykelbriller, og har særligt i de senere år vundet stor popularitet med deres landevejsmodeller. Flere professionelle cykelhold benytter produkterne, og med modeller af højeste kvalitet, men i prislejer under de sædvanlige topmodeller, er du sikret super briller til stærke priser.

Koo Demos

Koo's Demos model er blandt de mest populære i sortimentet, og giver dig high-performance og et smart design. Brillen er kendetegnet af en stor linse, der giver et super udsyn, og som kan vælges i flere forskellige farver. Linsen er lavet i ét stykke polycarbonat for optimal gennemsigtighed, og er desuden udstyret med masser af ventilationskanaler så brillerne ikke dugger, selvom det er vådt og varmt. Kommer med to forskellige næsestykker, så du altid kan finde en pasform der matcher dig. Kan vælges i flere forskellige farver, og med flere forskellige linser. Overvej særligt hvor mørke glas du ønsker, inden du vælger en udgave af Koo Demos. 

Koo Spectro

Koo Spectro er et high-performance alternativ til Demos-modellen. Opbygningen af polykarbonat-linsen i ét stykke er nogenlunde den samme som på Demos, men Spectro har et mere aggressivt look. De to modeller minder meget om hinanden i pasform og opbygning, og det handler derfor i høj grad om at vælge en model, man synes er behagelig at bære og ser godt ud. Kan vælges i flere forskellige farvekombinationer. Vær igen opmærksom på særligt linsens farve - de forskellige typer har nemlig forskellige niveauer af mørklægning.

KOO Demos Cykelbrille - Sort/Blå

1.199 kr.​

1.199 kr.​

🔥 NYHED

KOO Demos Cykelbriller - Black Matt / Gold

1.399 kr.​

1.399 kr.​

1 STK. TILBAGE

KOO Supernova Cykelbrille

1.449 kr.​

1.449 kr.​

KOO Nova Cykelbriller - Grøn/Orange

1.449 kr.​

1.449 kr.​

KOO Demos Cykelbrille - Blå

1.199 kr.​

1.199 kr.​

1 STK. TILBAGE

KOO Demos Cykelbriller - Transparent

1.199 kr.​

1.199 kr.​

FÅ TILBAGE

KOO Demos Cykelbriller - Matsort/rød

1.199 kr.​

1.199 kr.​

1 STK. TILBAGE

KOO Spectro Cykelbriller - Sort/blå

1.399 kr.​

1.399 kr.​

FÅ TILBAGE
🔥 NYHED

KOO Demos Cykelbriller - Fotokromisk - White Matt / Fuchsia Photochromic

1.599 kr.​

1.599 kr.​

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

KOO Demos Cykelbriller - Lilla

1.199 kr.​

1.199 kr.​

1 STK. TILBAGE

KOO Demos Cykelbriller Fotokromiske - Hvid/Pink

1.199 kr.​

1.199 kr.​

KOO Spectro Cykelbriller - Orange

1.399 kr.​

1.399 kr.​

1 STK. TILBAGE

KOO Demos Cykelbriller - Sort/Grøn

1.199 kr.​

1.199 kr.​

FÅ TILBAGE

KOO Supernova Cykelbrille - Hvid/rød

1.449 kr.​

1.449 kr.​

KOO Spectro Cykelbriller - Gul/Rød

1.399 kr.​

1.399 kr.​

FÅ TILBAGE

KOO Spectro Cykelbriller - Sort/Grøn

1.399 kr.​

1.399 kr.​

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

KOO Demos Cykelbriller - Fotokromisk - Dark Blue Matt / Red Photochromic

1.599 kr.​

1.599 kr.​

KOO Demos Cykelbriller - Sort/Rød

1.199 kr.​

1.199 kr.​

BBB Cykelbriller

BBB er en hollandsk producent af tilbehør til cykling. Virksomheden laver produkter til både begyndere og den mere øvede cykelrytter, og er kendetegnet af deres lave priser og høje kvalitet. Deres briller er populære valg til motionisten, der gerne vil have et godt sæt cykelbriller, men gerne vil holde prisen under 1000 kr. I sortimentet finder man masser af briller i smarte designs og til stærke priser. De fleste af BBB's modeller kan fås med udskiftlige linser, eller som fotokromiske briller.

BBB Impress

Impress er startmodellen i BBB's sortiment. Modellen er i et klassisk, simpelt design, med lav vægt og to separate linser. Det minimalistiske design på Impress sikrer en lav vægt og en behagelig pasform. Modellen fås i to udgaver. Én hvor brillen leveres med tre forskellige linser i henh. mørk, gennemsigtig og gul, og én hvor linserne er fotokromiske, og derfor skifter farve efter omgivelserne. Læs meget mere om fotokromiske cykelbriller til sidst i guiden.

BBB Impulse

Impulse er næste model i sortimentet, og den primære forskel fra Impress er de større linser. Konstruktionen er ellers nogenlunde den samme, men med de større glas, er brugeren sikret en større synsvinkel, uden forstyrring fra stel eller næsestykke. Kan fås i fotokromisk udgave, eller som sæt med tre forskellige udskiftelige linser. 

BBB Fullview

Fullview modellen giver, som navnet antyder, brugeren et fuldt udsyn. Man lægger hurtigt mærke til brillens konstruktion, der er bygget op omkring én stor linse, hvorpå der er placeret næsestykke og sidestel. Den store linse sikrer at kun meget få af brillens andre elementer forstyrrer synsvinklen under cykling, så du kan koncentrere dig fuldstændig om vejen eller sporet. Modellen kan fås med tre udskiftelige linser efter forhold, eller med fotokromisk linse. 

BBB Commander

Commander er blandt BBB's topmodeller. Det robuste design sikrer en super og sikker pasform, der gør brillerne optimale til både cykling, løb og andre aktiviteter. Brillerne er bygget op om én stor linse, der sikrer brugeren et effektivt udsyn og fuld opmærksomhed. Kan ligesom de andre modeller i sortimentet vælges enten med udskiftelige linser eller med fotokromisk linse. 

Scott cykelbriller

Scott er kendt for deres racercykler og mountainbikes der i stor stil benyttes af både profesionelle cykelryttere og motionister. Men den amerikanske virksomhed producerer også masser af lækkert tilbehør til cyklen, og her er cykelbriller ingen undtagelse. Scott leverer top-briller til nogle af markedets stærkeste priser, så alle kan købe high-end produkter til motion eller konkurrence. 

Scott Shield

Scott Shield er den mest populære cykelbrille i Scott's sortiment. Modellen er bygget op om én stor linse, der sikrer brugeren de bedste sigtbarhed. Designet er sporty og modellens lave vægt, sikrer at brillen er behagelig at have på, selv på de allerlængste ture. Shield kan fås i mange forskellige farver, og særligt linsen kan variere fra model til model. Linsen fås i flere forskellige mørkeniveauer, men også i udgaver der er specielt lavet til at tilpasse sig vejret (fotokromiske glas) samt udgaver der er lavet til at fremhæve underlaget på MTB-sporet.

Scott Spur

Scott Spur er den anden populære model i Scott-sortimentet. Modellen er kraftigere konstrueret en Shield, og er derfor et populært valg til mountainbike. Linsen kan skiftes ud, så du helt selv kan vælge hvordan brillen skal tage sig ud fra dag til dag. I letvægts design, så du næsten ikke mærker at du har den på, mens du cykler. Spur er konstrueret så den nemt kan bæres med cykelhjelm, og med justerbart næsestykke passer brillen de fleste.

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Solbrille - Trail Linse - sort

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Compact Cykelbrille - Sort

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott SPUR MTB Solbrille - Trail Linse - sort

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Compact Cykelbrille - Gul/Brun

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE

Scott Shield Solbrille - grøn

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE

Scott Vector Cykelbrille - Grå/Rød

519 kr.​

649 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Cykelbrille - Blå

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Pro Shield Cykelbrille - Sort/Transparent

639 kr.​

799 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE

Scott Shield Compact Cykelbrille - Sort

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Sport Shield LS Cykelbrille - Fotokromisk - Sort

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Compact LS Cykelbrille - Fotokromisk - Gul

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Sport Shield Cykelbrille - Sort

559 kr.​

699 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Vector Cykelbrille - Lyserød

519 kr.​

649 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Light Sensitive Solbrille - Gul

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott SPUR MTB Solbrille - Trail Linse - sort/orange

639 kr.​

799 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Shield Light Sensitive Solbrille - Black Mat

799 kr.​

999 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE

Scott Sport Shield Cykelbrille - Sort

519 kr.​

649 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

Scott Sport Shield Solbrille - Sort

559 kr.​

699 kr.​

Rudy Project cykelbriller

Rudy Project er blandt verdens største producenter af cykelbriller. Virksomheden har i mange år leveret briller af højeste kvalitet til cykelryttere på alle sportens niveauer. De mange modeller i sortimentet er kendetegnet af den højeste kvalitet, og med masser af fede designs at vælge fra, kan alle finde noget for deres smag. På tværs af de forskellige modeller er der ikke sparet på noget som helst - du er derfor garanteret fantastisk kvalitet, uanset hvilken model du kaster din kærlighed på.

Rudy Project Rydon

Rydon er den allermest klassiske Rudy Project brille i et nyt design og med masser af fede features. Modellen har det helt klassiske design med to separate og udskiftelige linser. Modellen er med ekstremt lav vægt og meget diskrete kontaktpunkter, så man næsten ikke mærker at man har den på. Modellen er Rudy Project's entry-level brille, men sikrer brugeren den høje kvalitet der er kendetegnet for mærket.

Rudy Project Cutline

Cutline er én af topmodellerne i sortimentet. Her er der ikke sparet på noget som helst, og målet med brillen er at forbedre brugerens ydeevne på cyklen. Mange af de professionelle cykelryttere vælger Cutline for modellens brugervenlige design og lave vægt. Linseskift bliver ikke meget nemmere, og den lave vægt på bare 36g (!) sikrer en fantastisk komfort. Den store linse giver brugeren fuld sigtbarhed på landevej eller i skov. Kan fås med masser af forskellige linser til lige netop dit behov.

Rudy Project Defender

Defender er endnu én af de absolutte topmodeller fra Rudy. Modellens markante design gør den til et populært valg hos cykelryttere, der gerne vil gøre et indtryk i feltet. Brillen er med én stor linse for maksimal sigtbarhed, og de mange ventilationskanaler sikrer komforten selv på de allervarmeste dage. Brillens næsestykke kan justeres så du finder den helt rigtige pasform hver gang den benyttes. Kan fås med almindelige og fotokromiske linser.

Rudy Project Tralyx

Tralyx er en high-performance brille i letvægts design. Modellen er populær hos motionisten der gerne vil have et super produkt til en overkommelig pris, og sikrer en fantastisk køreoplevelse i al slags vejr. Det minimalistiske design udgør et populært alternativ til de mere markante modeller, og med et stort udvalg af stelfarver og linser, er der noget for enhver smag.

-50%
FØDSELSDAG 🥳
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Defender Solbriller - Klæbo Special Edition

749 kr.​

1.499 kr.​

-43%
FØDSELSDAG 🥳
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Brille Cutline - Multilaser Rød

799 kr.​

1.399 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Spinshield Solbriller - Matte black / Fluo

1.099 kr.​

1.099 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Tralyx Solbriller - Sort

979 kr.​

1.399 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Brille Cutline - Hvid Photochromic

1.999 kr.​

1.999 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Linse Tralyx - Transparent

419 kr.​

419 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Spinshield Solbriller - Multilaser Gold - Hvid

804 kr.​

1.149 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Spinshield Solbriller - Fotokromisk - Sort

1.119 kr.​

1.599 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Brille Cutline - Multilaser Guld

1.119 kr.​

1.599 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Spinshield Solbriller - Smoke Black

899 kr.​

899 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Defender Solbriller - Sort/orange

1.119 kr.​

1.599 kr.​

FÅ TILBAGE

Rudy Project Tralyx Solbriller - Grøn

1.399 kr.​

1.399 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Defender Solbriller - Blå/hvid

1.599 kr.​

1.599 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Defender Fotokromiske Solbriller - Sort

1.899 kr.​

1.899 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Spinshield Solbriller - Multilaser Red - Sort

769 kr.​

1.099 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Rudy Project Brille Cutline - Multilaser Blå

1.049 kr.​

1.499 kr.​

-30%
FØDSELSDAG 🥳

Rudy Project Spinshield Solbriller - Fotokromisk - Blå

1.119 kr.​

1.599 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Rydon Fotokromiske Solbriller - Sort

1.499 kr.​

1.499 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Brille Stratofly - Sort

799 kr.​

799 kr.​

1 STK. TILBAGE

Rudy Project Defender Solbrilleglas - Smoke Black

329 kr.​

329 kr.​

Find dine cykelbriller hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk finder du et stort udvalg af briller til cykling. Her er modeller i stort set alle prislejer, og i masser af fede designs. Her på siden finder du både klassiske briller og mere moderne modeller med store linser. Vi sælger også løse linser, så du kan sammensætte lige netop det produkt du har brug for.

Her på webshoppen finder du det samlede udvalg, og du kan se, præcis hvilke produkter der er på lager hos os eller leverandøren. I vores Megastore i Vanløse er du velkommen alle ugens dage. Vores dygtige ekspedienter står altid klar til at hjælpe dig med at finde de rigtige cykelbriller. Her har du desuden mulighed for at prøve de mange modeller, så du er sikker på at finde et par der passer til dig og dine behov.

test