6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Gode tips til cykling i varmen


Guide til hvordan du klarer varmen på cyklen

Sådan er rækkefølgen på Shimanos geargrupper

Sommer er lig med cykelvejr, og mange danskere benytter ferien og fritiden til at tage en tur på landevej eller i skoven. Over de senere år er cykling blevet mere og mere populær som motionsform, sideløbende med at cyklen for mange også bruges som transportmiddel. Mange bruger deres racercyklermountainbikes og gravel bikes på landeveje og skovstier, og særligt i sommerhalvåret kan du møde mange motionister omkring i landet. Cykling om sommeren er både sundt, underholdende, og så er det bare hamrende lækkert at komme ud og køre i det gode vejr, uden at skulle tænke for meget på påklædning, punkteringer og vask af cykel. Hvis du træner hårdt og regelmæssigt i sommervarmen, bør du dog være opmærksom på en række faktorer, der kan være med til at gøre turen en hel del bedre. Når det er varmt glemmer man hurtigt at man også skal passe på sig selv mens man cykler. Derfor får du i denne guide en række gode tips til cykling i varmen.

Drik en masse vand

Det er nok ikke nogen overraskelse at det er vigtigt at drikke vand, når det er varmt. Kroppen fungerer ikke længe uden vand, og når man samtidig motionerer og sveder en masse, er vigtigheden endnu større. Du bør på din motionscykel altid have mindst én drikkedunksholder, men allerhelst to. De fleste racercykler og mountainbikes er udstyret med beslag til to flaskeholdere, og holderen i sig selv vejer så lidt, at det ikke gør nogen forskel om du har én eller to siddende. Hertil kan du vælge mellem flere forskellige størrelser af drikkedunke, alt efter hvor meget vand du vurderer, du har brug for. De fleste dunke holder 500 ml mens de større modeller går helt op til 750 ml. Mange gange vil du sikkert også have mulighed for at fylde på undervejs, ved f.eks. kirker og tankstationer.

Når du cykler i varmen er det vigtigt at drikke hele tiden. En god huskeregel er, at du skal drikke allerede inden du bliver tørstig. På denne måde er du sikker på at holde din væskeniveau på et højt nok niveau. Det er således bedre at drikke lidt for meget end at drikke for lidt.

-16%
⏳ SIDSTE CHANCE

Elite FLY MTB Ultra Light Drikkedunk Sort 750ml

66 kr.​

79 kr.​

-17%
⏳ SIDSTE CHANCE

Elite FLY Ultra Light Drikkedunk Sort 550ml

49 kr.​

59 kr.​

-17%
⏳ SIDSTE CHANCE

Elite Teams 2022 Vuelta Drikkedunk - Rød - 550ml

57 kr.​

69 kr.​

1 STK. TILBAGE

Powerbar Drikkedunk - 750ml - Sort

49 kr.​

49 kr.​

1 STK. TILBAGE

Powerbar Drikkedunk - 500ml - Sort

44 kr.​

44 kr.​

Elektrolytter til cykling

Et godt supplement til den almindelige vandflaske er, at blande én med såkaldte elektrolytter i. Elektrolytter hjælper din krop med at holde på de vigtige salte, så du ikke mister vitaminer og næringsstoffer når du sveder. Elektrolytter kan fås enten som pulver eller i tabletform, der opløses i helt almindeligt vand. Her kan du vælge mellem flere forskellige smage, så du er sikker på at finde noget du har lyst til. Elektrolytterne er særligt vigtige på de varme dage, hvor man sveder meget, og du hjælper dig med at holde på væsken så du ikke dehydrerer på din tur. Sveder du særligt meget salt, er det desuden ekstra vigtigt at få de rigtige salte når du træner. Hvis du sveder meget salt, har du sikkert lagt mærke til de større hvide plamager der samler sig på din cykeltrøje i løbet af din træningstur.

-14%
🔥 NETOP NEDSAT

SIS Go Energy + Electrolyte Lemon & Mint Gel - 60ml

25 kr.​

29 kr.​

🔥 NYHED

SaltStick Kapsler Elektrolyter 100 stk.

269 kr.​

269 kr.​

🔥 NYHED

SaltStick Kapsler Elektrolyter 30 stk.

179 kr.​

179 kr.​

-15%
🔥 NETOP NEDSAT

SIS Go Electrolyte - Lemon & Lime - 1.6kg

271 kr.​

319 kr.​

FÅ TILBAGE

PowerBar Electrolytes Raspberry Pomegranate

36 kr.​

36 kr.​

Vælg det rigtige cykeltøj

Sådan er rækkefølgen på Shimanos geargrupper

Beklædningen er vigtigt når man cykler, og særligt på de helt varme dage kan du gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at vælge det rigtige tøj. Der er intet værre end at overophede på en varm sommerdag, fordi man har taget det forkerte tøj på. Et klassisk sæt cykeltøj til sommerdagene er en tynd jersey, et par gode bibshorts, en godt udluftet hjelm og et par behagelige cykelsko. Derudover behøver man faktisk ikke rigtig mere. Cykeltøjet til sommerdagene er designet så det er bedst muligt udluftet og giver brugeren maksimal bevægelighed. Derfor er tøjet tætsiddende og ofte i et meget tyndt materiale. En moderne cykeltrøje er næsten åben bagpå, så varmen kan slippe ud og man kan holde ud at cykle i det varme vejr. På de varmeste dage behøver man ikke engang at bære noget baselayer inde under trøjen. Du kan med fordel sigte efter modeller der er i lysere farver, der bedre reflekterer lyset og dermed mindsker varmen i trøjen.

Cykelshorts, eller bibshorts, er ligeledes lavet for at lufte godt, så du kan holde ud at cykle i lang tid ad gangen. Bukserne er ofte i lydt kraftigere materialer end trøjen, da de udsættes for mere slid undervejs. Her handler det dog primært om at finde et par, der er behagelige at have på, og som har en god pude, så man kan cykle i lang tid i sadlen. Særligt puden i bukserne er ét af de områder, hvor udviklingen virkelig har taget fart over de senere år. I dag lægger man, foruden komfort, også vægt på at puden skal være godt udluftet, så bukserne netop er behagelige at bære på de helt varme dage.

Når det kommer til valg af cykelhjelm, er det værd at sigte efter en hjelm der matcher det, du skal bruge den til. Skal du køre racercykel, bør du derfor sigte efter en hjelm til racer, og skal du køre mountainbike, bør du sigte efter en hjelm til MTB. Man kan godt mikse mellem de to, men fordelen ved at vælge en sportshjelm er, at den er både let og med masser af udluftning. Hovedet er ét af de vigtigste områder at holde afkølet på en varm dag, og hjelmen spiller i den sammenhæng en kæmpe rolle. Du behøver ikke bruge flere tusinde kroner på en topmodel cykelhjelm - selv de billigere modeller til racer og mountainbike er lette og med god udluftning. Der er således lagt stor vægt på at guide luften gennem hjelmen og over dit hoved, så du kan koncentrere dig om at køre på cykel og slipper for at få det alt for varmt.

Cykelskoene er også et vigtigt element i din påklædning, og helt generelt kan du regne med at de fleste modeller vil være godt udluftet til de varme dage. Cykelsko sidder tæt til foden, men er ofte med udluftning både i overdelen og i sålen, så man kan holde ud at have dem på, selv på de varmeste dage. Racercykelsko er generelt en smule tyndere i materialet end dem til MTB, men begge typer kan fås i lette udgaver der på bedst mulig vis holder varmen væk.

Beklædningen er vigtigt, hvis du gerne vil holde dig afkølet på din cykeltur. Man kan få masser af trøjer, jakker og veste der holder vinden eller regnen væk, men på de varmeste dage er du bedst stillet med en klassisk jersey og et par gode cykelshorts. Her er der nemlig lagt vægt på, at brugen skal holdes udluftet og afkølet, og det er lige netop dét man har brug for, for det er allervarmest.

-60%
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Magistrale Cykelexperten Jersey - Sort

520 kr.​

1.299 kr.​

-60%
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Cykelexperten Sock Colomba

64 kr.​

159 kr.​

-60%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Cykelexperten Gilet / Vest

320 kr.​

799 kr.​

-60%
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei San Remo Cykelexperten Jersey - Sort/Hvid

440 kr.​

1.099 kr.​

-60%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei San Remo Cykelexperten Jersey - Hvid/Sort

440 kr.​

1.099 kr.​

-60%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Magistrale Cykelexperten Bibshorts

600 kr.​

1.499 kr.​

-60%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Patricia Cykelexperten Langærmet Trøje

400 kr.​

999 kr.​

-60%
OUTLET - SKAL VÆK

Pissei Magistrale Cykelexperten Jersey - Oliven

520 kr.​

1.299 kr.​

1 STK. TILBAGE

Supacaz SupaG Short - Sort

349 kr.​

349 kr.​

-60%
OUTLET - SKAL VÆK

Supacaz SupaG Long - Sort/Rød

99 kr.​

249 kr.​

-72%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Supacaz SupaG Short - Sort/Orange

99 kr.​

349 kr.​

-84%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Supacaz STR8 UP T-shirt - Neon Pink & Neon Blå

49 kr.​

299 kr.​

-15%
⏳ SIDSTE CHANCE

CrankBrothers Icon MTB Sokker - Blå/Grå

93 kr.​

109 kr.​

-15%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

CrankBrothers Stamp BOA MTB Cykelsko - Sort/Guld

1.104 kr.​

1.299 kr.​

-32%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

CrankBrothers Mallet Lace MTB Cykelsko - Blå

749 kr.​

1.099 kr.​

-15%
⏳ SIDSTE CHANCE

CrankBrothers Stamp Speedlace MTB Cykelsko - Grå

934 kr.​

1.099 kr.​

-15%
⏳ SIDSTE CHANCE

CrankBrothers Icon MTB Sokker - Hvid/Brun

93 kr.​

109 kr.​

-15%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

CrankBrothers Mallet BOA MTB Cykelsko - Sort/Guld

1.232 kr.​

1.449 kr.​

-15%
⏳ SIDSTE CHANCE

CrankBrothers Stamp Speedlace MTB Cykelsko - Hvid/Sort

934 kr.​

1.099 kr.​

-15%
FÅ TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

CrankBrothers Stamp Speedlace MTB Cykelsko - Grøn

934 kr.​

1.099 kr.​

Cykling i varmen

Når du har styr på den rette beklædning med cykeltrøjecykelshortscykelsko og cykelhjelm, og har sørget for at medbringe nok at drikke, er du egentlig ret godt klædt på til at cykle i varmen. Husk også solcreme, da man hurtigt kan glemme hvor kraftig solen er, når man kører på sin cykel.

Tips til at cykle på de helt varme dage:

  • Drik masser af vand
  • Brug elektrolytter i dit vand
  • Vælg påklædning der giver god åndbarhed til kroppen
  • Vælg hjelm og cykelsko med god udluftning

Bliv klar til cykelturen hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk fører vi masser af lækre produkter fra nogle af verdens største producenter. Her finder du beklædning fra mærker som Assos og Alé, med produkter til både de kolde og de helt varme dage. Cykeltøjet fra de store producenter er både af høj kvalitet og i smarte designs, så du som bruger er garanteret de bedst mulige betingelser for at køre på cykel, selvom det er varmt. I sortimentet finder du desuden et bredt udvalg af både hjelme og cykelsko, der er optimeret til at køle og lufte brugeren. Både sko og hjelm er lavet til cykling under varme forhold, og er derfor både lette og godt udluftet.

Her finder du også energiprodukter, herunder elektrolytter i både pulver- og tabletform, der hjælper dig med at holde væskebalancen ved lige, så du ikke dehydrerer og mister vigtige vitaminer og salte mens du cykler i varmen.