6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Specialized MTB


Mountainbikes fra Specialized. Vi har alle modellerne fra verdens største mountainbike producent. Chisel, Epic, Enduro, Pitch, Rockhopper, Stumpjumper. Så hvad enten du er til hurtig race, enduro eller downhill - så dækker Cykelexperten.dk hele spektret. Alle cyklerne leveres 100% samlet og køreklar uanset om du køber i butikken eller online.  Med Specialized er du altid sikret mountainbikes af højeste kvalitet og i et væld af forskellige prislejer.

Hvilken Specialized mountainbike skal du vælge?


En mountainbike fra Specialized er et vidt begreb og omfatter mange cykeltyper til mange terræner. Du kan vælge en hardtail eller en suspension cykel. Hardtail mountainbikes er cykler med en fast bagstage uden affjedring - deraf navnet "hardtail". Her ønsker du fasthed, stivhed, lavere vedligeholdelse og måske også et lavere prisleje.  Derefter skelner man meget til om cyklens stel er lavet i aluminium eller carbon. Prisforskellen kan være stor, og de dyreste cykler er næsten ALTID i carbon. 

Til skole og arbejde (hverdags/fritidscykel) vil i næsten altid anbefale en hardtail. Specialized hardtail mountainbikes findes i serierne Rockhopper, Epic & Chisel.  Disse er primært baseret på et aluminiumsstel - Epic undtaget som bruges meget til konkurrencekørsel.

Specialized Hardtail eller Full suspension?

Man skal ikke mange år tilbage før at fullsuspension mountainbikes var forbehold "downhillere" eller sofaryttere. Dette har dog ændret sig i nyere tid hvor teknologien har udviklet sig. Stellene er stivere, fastere, vandringerne er i dag mere intelligent udviklet og æder ikke dine pedaltråd. De der fortsat sværger til hardtail mountainbikes, som f.eks. Specialized Epic Hardtail gør det for at spare vægt, penge og have mindre vedligeholdelse.  

Selvom man typisk får en mere komfortabel køretur på en affjedret cykel, skal men også huske på at en mountainbike altid har brede dæk og støddæmpere. Derfor kan en hardtail mountainbike også levere en behagelig tur, men har du lidt rygproblemer er en 
full suspension også et godt valg. 

Den store forskel på en
hardtail mountainbike og en affjedret mountainbike som StumpJumper er at en hardtail udelukkende har affjedring i forgaflen. Det er stadig den mest udbredte mountainbike type i Danmark. Den er bedre til hverdagsbrug, billigere at anskaffe sig og den ene støddæmper er for de fleste rigeligt til det danske terræn. 
Skal du benytte din mountainbike til skole og eller hverdagsbrug findes også et bred udvalg af skærme, lås og tilbehør til en hardtail. Det kan være svært at vurdere hvilken cykeltype der er den rigtige. Derfor har du altid mulighed for at komme og se og prøve en Specialized mountainbike i vores MEGASTORE. 

Dame mountainbike fra Specialized

Specialized producerer ikke længere specifikke damemodeller af deres mountainbikes. Fra og med 2020 har de i stedet udvidet antallet af størrelser inden for hver model. Alle størrelserne er udviklet ud fra deres body geometry koncept. Det vil sige at hver eneste størrelse af cyklen er udviklet til at være bedst i den individuelle størrelse. Så uanset om du kører XS eller L så får du "samme" oplevelse. Derfor kan du trygt som kvinde eller pige købe den størrelse der passer dig, også selvom cyklen som udgangspunkt er defineret som en herrecykel.  I princippet kan du sige at enhver cykel fra Specialized OGSÅ er en damecykel.
Hos Cykelexperten.dk finder du også et stærkt udvalg af "dame" mountainbikes fra Specialized. Dame mountainbikes. Flere mærker har specifikke dame-serier, men Specialized har gjort op med dette. 
Forskellene på dame- og herremountainbikes er ganske enkelt blevet mindre og mindre de senere år blevet mindre og mindre, og i dag kører mange kvinder på herremodeller og omvendt. Den primære faktor er i dag cyklens størrelse.

Stærke Specialized mountainbike tilbud
Vi har altid masser af Specialized mountainbikes på lager, og med et udvalg af nye og ældre modeller kan vi altid tilbyde en række stærke MTB-tilbud. I Megastore i Vanløse står vores dygtige ekspedienter altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige cykel til dine behov. Og er du i tvivl om størrelsen på din nye MTB, kan du altid benytte vores MTB størrelsesguide. Herefter er det faktisk bare dit behov og dit budget, der sætter grænsen for, hvilken mountainbike du skal vælge.
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail på megastore@cykelexperten.dk, hvor vi sidder klar alle ugens dage til at svare på dine spørgsmål.