6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Dame mountainbike


En dame mountainbike er til dem der ikke vil begrænse sig til cykelstien, men gerne vil udfordre sig selv i det alsidige danske terræn. Hos Cykelexperten.dk fører vi dame MTB'er fra alle de store mærker, som Giant Liv, Scott og Specialized, og i et væld af forskellige prisklasser. Her på siden finder du vores samlede udvalg af mountainbikes til kvinder.

Dame mountainbike


En dame mountainbike adskiller sig fra herremodellerne ved at være en smule mindre i størrelsen. Den primære faktor i den sammenhæng er en kortere afstand fra sadel til styr, og et styr der måler en smule bredere end det normalt er tilfældet. Forskellen på dame- og herremountainbikes bliver dog mindre og mindre, og i dag kører mange kvinder på herrecykler og omvendt.

En mountainbike er som udgangspunkt karakteriseret af brede dæk med knopper, og en affjedret forgaffel til det ujævne terræn. Cyklen er lavet til offroad-kørsel og giver dig mulighed for at udforske andet terræn end det, cykelstierne ellers tillader. Overalt i landets skove finder du et væld af etablerede mtb-spor og grusstier som gør træningen og søndagsturen sjovere.

Dame MTB i mange prisklasser

En dame mountainbike fås i mange forskellige prisniveauer. De primære forskelle ligger i stellets materiale - er cyklen i aluminium eller carbon? Samt i det udstyr cyklen er monteret med - hvilken kvalitet er geargruppe og affjedring på cyklen?  Er du i tvivl om hvilken type cykel der matcher dine behov er du altid velkommen til at give os et kald på telefon eller mail.

Lige som med herremountainbikes fås dame mtb'er også som enten hardtail eller full-suspension. Hardtail er med affjedring fortil, og er den mest udbredte mountainbike i det mindre tekniske danske terræn. Full-suspension er med affjedring både for og bag, og giver bedre kontrol på de tekniske stykker og længere nedkørsler. Herudover skal man afgøre med sig selv om man ønsker 27,5" eller 29" hjul på sin cykel. 27,5" er en smule lettere at manøvrere med på de tvistede, krævende spor, og anbefales ofte til lavere personer. 29" er den mest udbredte hjulstørrelse, og giver bedre rulleegenskaber og gør det lettere at klare krævende underlag med eksempelvis rødder og sten.

Husk at du altid er velkommen til at besøge os i Megastore i Vanløse for at prøvekøre og se vores cykler. Vi har indrettet en hel afdeling bare til damecykler, altid med et fint udvalg af dame mountainbikes samlet og klar til tur. Har du kig på en specifik model er det altid en god idé at give os et kald, for at høre om den står samlet. Vi står klar alle ugens dage til at hjælpe dig med at finde din nye Dame MTB.