Hop til indholdet.
Tour de France 2017 Header

Tour de France 2018 – Cykelexperten.dk har førertrøjen på 

…Tour de France afvikles fra 7. juli til 29. juli 2018. De 200 ryttere fordelt på 22 hold starter op på de 3.516 kilometer i Düsseldorf Tyskland. Tour de France samler cykelglade danskere hvert år, og vi vil gøre vores for at endnu flere kommer på cyklen i juli måned. Derfor kan du i de næste 3 uger forkæle dig med gode tilbud og billige priser på racercykler, tilbehør og udstyr i Cykelexperten MEGASTORE.

▷Benyt dig at nedenståede tilbud under hele Tour de France!
▷FRI FRAGT på cykler* under hele Tour de France 
▷Hold godt øje med denne side for løbende cykeltilbud!
▷Kom forbi MEGASTORE i Vanløse eller shop online!

Hvor kan jeg følge med i Tour de France

Tour de France står for hele cykelsporten som årets højdepunkt, og igen i år bliver det hele sendt på TV 2. MEN det bliver i en udvidet udgave, hvor der er planer om at sende samtlige etaper fra start til slut. Så det er bestemt i uge 27, 28 og 29 du skal tage fri 😉

Kommentatorer
Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth skal kommentere de afgørende dele af alle etaperne. Rasmus Staghøj, Brian Nygaard og Chris Anker Sørensen skal kommentere første del af etaperne. Sædvanen tro kan vi selvfølgelig hygge os med Aften Tour på Danmarks Radio

Vi kan anbefale følgende medier hvis du vil følge med bag ved tastaturet:  TV2Sport.dk, Feltet.dk, Ekstrabladet.dk

Dansk Deltagelse

Danske ryttere i Touren er der desværre kun 3 styks af: Jakob Fuglsang (Astana),  Michael Valgren (Astana) og Lars Bak (Lotto-Soudal). Vores største Tour håb og den danske rytter der bliver mest spændende at følge er Jakob Fuglsang der som semi-kaptajn for Astana, eer kortet der kan spilles som potentiel vinder af Tour de France. Det bliver spændende at følge med. 

Tour de France Favoritter
Chris Froome (Team Sky)
Richie Porte (BMC)
Nairo Quintana (Team Moviestar)
Alberto Contador (Trek-Segafredo)
Jakob Fuglsang (Astana)

Trøjerne

I Touren er føretrøjen gul – og den er selve symbolet for Tour de France. Den bæres af den førende rytter i den samlede stilling, det såkaldte klassement. Det er den rytter, der har brugt færrest minutter på at køre etaperne. Point trøjen er grøn, den prikkede trøje (Bjergtrøjen) gives til bedste rytter i bjergene.
Den hvide trøje tildeles en rytter under 25 år, som er bedst i feltet. Trøjen med RØDT NUMMER gives efter hver etape til den mest angrebsivrige rytter.

Fantastiske Cykeltilbud under Tour de France

Suomy Timeless

kr, 699,-
kr. 849,-

BBB Condor + Brille

kr, 599,-
kr. 799,-

Lezyne co2 Patch KitLezyne co2 + Patch Kit

kr, 169,-
kr. 239,-

Look Keo Classic 2Look Keo Classic 2

kr, 499,-
kr. 699,-

Blackburn Lygtesæt

kr, 149,-
kr. 249

Tour de France – Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France 2017 er det første af de store så kaldte Grand-Tour’s der bliver kørt hvert år. De andre er Tour de France og Vuelta a Espana. Tour de France blev for første gang kørt i 1909 hvor der dengang var 8 etaper på 2448 km. Det har ændret sig en del siden.

I Tour de France er føretrøjen gul – men i Giro’en er føretrøjen lyserød og kaldes “Maglia Rosa”, og bjergtrøjen er grøn og kaldes “Maglia Verde”. Til sidst er point-trøjen lilla og kaldes “Maglia Ciclimano”.

Hos Cykelexperten.dk har mange cykler der passer til årets Tour de France – men for at gøre det lettere at vælge, har vi lavet 2 Sær-tilbud. Se dem længere nede på siden.

Følg Tour de France 2017 på deres officielle hjemmeside eller på TV2 Tour DK som i år også dækker Touren.

Tour feberen har ramt Cykelexperten

Når de 198 ryttere begiver sig ud på første etape og prøver kræfter med verdens hårdeste cykelløb, begynder spændingen og pulsen altid at stige hos Cykelexperten.dk. Tour de France blev første gang afholdt i 1903, og den gang var det ikke med forventning om at løbet skulle blive en af verdens største sportsbegivenheder kun overgået af OL og VM i Fodbold.

Verdens hårdeste cykelløb var også hårdt i 1903

Distancen dengang var 2428 km mod i dag ca. 3200 km. Gennemsnitshastighederne i 1903 var på 25,7 km/t mod 39,6 km/t i 2010. De første mange løb af Tour de France blev kørt med landshold, således hver enkelt rytter repræsenterede sit land og ikke som i dag og siden 1962, hvor de repræsenterer et firmahold med sponsorerer.

Tour de France 2017 Pressekonference


Tour Ruten 2017 – Etaperne vi glæder os til

Hos Cykelexperten glæder vi os meget til touren, så vi har allerede kigget på ruten og udpeget de etaper man bare skal se.


5. etape. Vittel -> La Planche des Belles Filles – 160 km
Første etape med mål på et bjerg. La Planche des Belles Filles i Vogeserne. Her vandt Chris Froome i 2012 sin første Tour-etapesejr. Team Sky havde kvalt al modstand.

8. etape. Dole -> Station des Rousses – 187 km
Etapen er den første af to bjergetaper i Jurabjergene. Løbsdirektør Christian Prudhomme har i stigende grad benyttet dette bjerg i Tour de France.

9. etape. Nantua -> Chambéry – 181 km
Dette er anden etape i Jura bjergene og er en af to kandidater til “årets kongeetape”: 4.600 højdemeter over fire bjerge, hvoraf de tre er udenfor kategori. Imponerende.

12. etape. Pau -> Peyragudes – 214 km
Efter første hviledag kører feltet ind i Pyrenæerne, som lægger bjerge til to hårde etaper. Den første er klart den værste med hele fem betydelige stigninger i etapens sidste halvdel.

13. etape. St. Girons -> Foix – 100 km.
Ekstrem hård etape på blot 100 km. Etapen passerer tre bjerge, hvor det ene bjergs nedkørsel afløses af det næste bjergs opkørsel: Col de Latrape (5,9 km à 7,2%) efterfølges af Col d’Agnès (10,1 km à 8,1%), som igen efterfølges af Mur de Péguère (9,3 km à 7,9%), hvis sidste 3,5 km foregår på en yderst smal og stejl vej, som stiger over 12% i snit og indeholder passager på 18%.

15. etape. Laissac-Sévérac-l’Eglise -> Le Puy-en-Velay – 189 km
Etape med over 3.900 højdemeter på bare 189km. Det går op af. En særdeles hård og uforudsigelig etape, der bliver vanskelig at kontrollere.

17. etape. La Mure -> Serre-Chevalier – 183 km
Starter blødt, ender brat. Col d’Ornon (14,4 km à 3,9%). Herfra kører feltet ind i absolut klassisk Tour terræn med den lange og meget varierende Col de la Croix de Fer (24 km à 5,2%) og til sidst Télégraphe/Galibier.

18 . etape. Briancon -> Col d’Izoard – 178 km
Årets sidste bjergetape hvor vi selvfølgelig håber der er spænding til det sidste. Etapen slutter med det historiske Col d’Izoard (14,1 km à 7,3%). De sidste 7 km er meget hårde og vil indbyde til de sidste bjergangreb.

Det med småt…

Der tages forbehold for prisfejl, leveringssvigt, udsolgte varer, afgiftsændringer, billedfejl.
Levering af cykler koster kr. 0,- under Tour de France. Ved Lånlet, specifikke online tilbud, restpartier, democykler m.v. er fragtprisen dog kr. 399,-. Det vil fremgå på varekortet! Du kan i kassen også vælge at afhente og betale i vores butik, og derved spare fragten.