6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot


Tour de France 2024 hos Cykelexperten


Tour de France hos Cykelexperten


Tour de France tilbudPhoto by A.S.O - Pauline BalletTour de France 2024: En Historisk Start i Italien!

For første gang nogensinde, får vi lov til at se en Grand Départ i Italien - Og er der så et bedre og mere skønt sted at starte, end i Toscana regionen? 

Udover sin fantastiske kultur, mad og cykellegender, byder Toscana og det nordlige Italien også på barskt terræn med kuperet veje og bjergpas ude i horisonten. Årets start bliver derfor en hård én af slagsen!

De 3 etaper i Italien er ALLE over 200 kilometer lange og tager os fra Firenze, gennem San Marino, ud til Cesenatico ved Adriaterhavets kyst, hvorefter at feltet begynder at rulle op nord på til Bologna, for så at slutte i Torino, Piemonte. 

1. etape fra Firenze starter ud med hele 3800 højdemeter - Så mon én af favoritterne allerede går efter gult her?

Grand Départ etaperne i Italien, kommer også til at tage feltet gennem byer som har skabt nogen af de største italienske cykelryttere - Gino Bartali, Marco Pantani og Fausto Coppi. Historisk!


Efter de indledende etaper i årets Tour de France 2024, vil feltet bevæge sig indenfor den franske grænse - Dog lige med undtagelsen af et smut forbi Monaco. I Frankrig vil feltet passere hele 7 regioner og 30 afdelinger. De afgørende momenter skal afgøres i bjergkæderne - Apenninerne (i Italien), de italienske og franske Alper, Massif Central og Pyrenæerne

Col de la Bonette bliver det højeste bjerg feltet skal over, med hele sine 2802 højdemeter. Den højest asfalteret vej i hele Frankrig.

Løbet består af 21 etaper i alt. Etaperne er opdelt i en række forskellige kategorier, afhængigt af deres terræn og den type udfordring, de præsenterer for rytterne.


Menu a la Tour de France 2024:

 • 8 flade-etaper
 • 4 kuperet-etaper
 • 7 bjerg-etaper
 • 2 tidskørsler
 • 2 hviledage


Af de 7 bjerg-etaper, vil 4 slutte med en stigning til toppen af et bjerg, kendt som en "summit finish", hvilket ofte giver nogle af de mest spændende og mindeværdige øjeblikke i løbet. Der vil også være 2 tidskørsler, hvor rytterne kører alene mod uret, og 2 hviledage giver rytterne en meget nødvendig pause fra konkurrencen.

En spændende nyskabelse for 2024 er, at der vil være 12 nye etapebyer og steder, der vil være vært for løbet. Disse nye steder spænder over hele Frankrig/Italien og inkluderer selvfølgelig de italienske Grand Départ byer: Firenze, Rimini, Cesenatico, Bologna og Piacenza. I Frankring er nogle af de nye værtsbyer bl.a. Saint-Vulbas, Évaux-les-Bains og bjergpasset Col de la Couillole.


Med i alt 3.492 km på programmet for rytterne, kan vi være sikre på, at Tour de France 2024 vil være en test af udholdenhed, taktik og rå styrke, og hvad der bliver mest spændende er… om vores danske håb i Jonas Vingegaard kommer til start? Og om han så har styrken til at drille hans slovenske nemesis, Tadej Pogačar.

Tour de France 2024 slutter helt ekstraordinært IKKE i Paris i år (grundet OL i Paris), hvilket betyder at alt spænding måske kan holdes helt til den sidste etape, med en afsluttende enkeltstart i byen Nice. Én ting er i hvert fald sikkert - Vi glæder os! 

Hvor kan jeg se Tour de France?

Tour de France står for hele cykelsporten som årets højdepunkt, og igen i år bliver det hele sendt på TV 2 og TV2 Play, samt Discovery+. 


TV2's Tour de France 

For mange er lyden af sommer, stemmerne af Rolf & Ritter. Og i år er ingen undtagelse. TV2 står som altid, for en stor og bred dækning af årets Tour de France, med hjælp fra diverse eksperter og reportere.

I år kan vi bl.a. andet se frem til Rolf & Ritter på Tur med Lars Bak.

Få fuld dækning af Touren hos TV2 via Play her: https://play.tv2.dk/


Discovery+ Tour de France 

Anført af Peter Piil og Thomas Bay, i togt med Brian Holm og Bastian Emil - giver Discovery+ også fuld dækning af året Tour de France. 

På Discovery+ er du altid sikret skarpe udtagelser og beretninger fra kloge eksperter og relevante gæster i studiet. Der er altid garanti for røverhistorier, anekdoter og gode historie ved dækningen hos Discovery+.

Få din Tour de France dækning af Discovery+ her: https://www.discoveryplus.com/dk/ 


Vi kan anbefale følgende medier, hvis du vil følge med bag ved tastaturet: TV2Sport.dk, Feltet.dk, EB.dk eller BT.dk

Danske ryttere i Tour de France 2024

Listen bliver løbende opdateret

 1. Magnus Cort (Uno-X Mobility)
 2. Jakob Fuglsang (Israel - Premier Tech)
 3. Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike
 4. Christopher Juul-Jensen (Jayco AlUla)
 5. Mads Pedersen (Lidl-Trek) 
 6. Michael Mørkøv (Astana Qazaqstan Team)
 7. Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck)
 8. Casper Pedersen (Soudal Quick-Step)
Den gule trøje
Maillot jaune
Den gule trøje 

Nok den mest kendte cykeltrøje i verden og symbolet for Tour de France - den gule førertrøje. Den bæres af den førende rytter i den samlede stilling, det såkaldte klassement. Det er den rytter, der har brugt færrest minutter på at køre etaperne.
Den prikkede trøje
Maillot à pois rouges
Den prikkede trøje

Den rødprikkede trøje går til den rytter, der er bedst i bjergene - altså den der har høstet flest point ved at nå først over de bjergtoppe, der er kategoriserede. Bjergene nummeres fra de "lette," der hedder 4 over 3, 2 og 1 til de værste, der er "uden for kategori."
Den grønne trøje
Maillot vert
Den grønne trøje

Den grønne trøje bæres af rytteren, der fører pointkonkurrencen. Man scorer point ved at vinde de spurter, der ligger undervejs på etaperne og ved afslutningen på etaperne.
Den hvide trøje
Maillot blanc
Den hvide trøje

Den hvide trøje er ungdomstrøjen og bæres af den rytter under 25 år, der ligger bedst i det samlede klassement.

Kom i gang med landevejscyklingTour de France - Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France er ét af de tre store såkaldte Grand-Tour's, der bliver kørt hvert år. De andre er Giro d'Italia og Vuelta a Espana. 
Tour de France blev for første gang kørt i 1909 hvor der dengang var 8 etaper på 2448 km. Det har ændret sig en del siden. 
I Tour de France er førertrøjen gul - men i Giro'en er førertrøjen lyserød og kaldes "Maglia Rosa", og bjergtrøjen er grøn og kaldes "Maglia Verde". Til sidst er point-trøjen lilla og kaldes "Maglia Ciclimano". 

Følg Tour de France 2024 på deres officielle hjemmeside eller på TV2 Tour DK som i år også dækker Touren.

Du kan også læse vores artikel om hvilket udstyr de forskellige cykelhold i Tour de France kører med her.

Tour feberen har ramt Cykelexperten

Når alle Tour-rytterne begiver sig ud på første etape, og prøver kræfter med verdens hårdeste cykelløb, begynder spændingen og pulsen altid at stige her hos Cykelexperten.dk. 

Tour de France blev første gang afholdt i 1903, og den gang var det ikke med forventning om, at løbet skulle blive en af verdens største sportsbegivenheder. Kun overgået af OL og VM i Fodbold.

Distancen dengang var 2428 km mod de i dag ca. 3.400 km. Gennemsnitshastighederne i 1903 var på 25,7 km/t mod 39,6 km/t i 2010. 

De første mange løb af Tour de France blev kørt med landshold, hvor hver rytter repræsenterede sit land. Siden 1962 er Tour de France blevet kørt med individuelle hold, hvor de repræsenterer et firma eller flere, med diverse sponsorater.

tour-de-france-historien

Gode Tour de France links


Tour de France - Sociale Media