6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot


Tour de France 2023 hos Cykelexperten


Tour de France hos Cykelexperten


Tour de France tilbud
Photo by A.S.O - Pauline Ballet

Tour de France 2023 er en spændende begivenhed, der trækker på traditionen fra de tidligere år og samtidig introducerer nogle nye elementer.

Dette år vil løbet starte i Baskerlandet, en autonom region i det nordlige Spanien. Dette er kun anden gang i historien, at det prestigefyldte løb starter her, med den første gang værende tilbage i 1992. Efter at have startet i Baskerlandet, vil de første tre etaper tage rytterne gennem den vestlige side af Pyrenæerne.

Efter disse indledende etaper, vil resten af løbet finde sted inden for Frankrigs grænser, hvor det vil strække sig over 6 regioner og 23 afdelinger. Dette inkluderer et besøg til alle 5 af Frankrigs store bjergkæder, hvilket utvivlsomt vil byde på nogle dramatiske og udfordrende dage i sadlen for rytterne.

Løbet vil bestå af 21 etaper i alt. Disse etaper er opdelt i en række forskellige kategorier, afhængigt af deres terræn og den type udfordring, de præsenterer for rytterne.

Menu al a Tour de France 2023: 

 • 8 flade-etaper
 • 4 kuperet-etaper
 • 8 bjerg-etaper
 • 1 tidskørsel
 • 2 hviledage

Af de 8 bjerg-etaper, vil 4 slutte med en stigning til toppen af et bjerg, kendt som en "summit finish", hvilket ofte giver nogle af de mest spændende og mindeværdige øjeblikke i løbet. Der vil også være 1 Tidskørsel, hvor rytterne kører alene mod uret, og 2 hviledage giver rytterne en meget nødvendig pause fra konkurrencen.

En spændende nyskabelse for 2023 er, at der vil være 12 nye etapebyer og steder, der vil være vært for løbet. Disse nye steder spænder over hele Frankrig/Spanien og inkluderer byer som Bilbao, Amorebieta-Etxano, Nogaro, Vulcania, Moulins og Belleville-en-Beaujolais, blandt andre.

Med i alt 3.404 km på programmet for rytterne, kan vi være sikre på, at Tour de France 2023 vil være en test af udholdenhed, taktik og rå styrke, og at det vil byde på nogle af de mest spændende og dramatiske cykelløb, vi kan forvente at se i løbet af året.

Hvor kan jeg følge med i Tour de France?

Tour de France står for hele cykelsporten som årets højdepunkt, og igen i år bliver det hele sendt på TV 2 og TV2 Play, samt Discovery+. 

Kommentatorer

TV2's Tour de France tv-hold består i år af:

 • Søren Reedtz: Han vil være studievært for TV 2s Tour-studie, en rolle han overtager fra Thomas Kristensen. Reedtz har tidligere været reporter for TV 2, men vil nu være den, der styrer studiet, der rejser rundt i Frankrig i kølvandet på cykelrytterne​.
 • Kasper Højstrup: Han overtager Reedtz' tidligere rolle som reporter. Han vil være ansvarlig for at indhente live-reaktioner fra rytterne. Højstrup har tidligere lavet indslag til Tour-udsendelserne​.
 • Lars Fink: Han vil overtage rollen med at lave indslag til Tour-udsendelserne, en rolle tidligere udført af Kasper Højstrup​.
 • Sanne Jakobsen: Hun vil fortsætte som Tour-reporter i Frankrig​
 • Rasmus Staghøj og Lars Bak: De vil lave 'AftenTour'​.
 • Dennis Ritter og Rolf Sørensen: De vil fortsætte som kommentatorer i kommentatorboksen, de vil på skift blive flankeret af Emil Vinjebo og Christian Moberg. Den af Vinjebo og Moberg, der ikke sidder i boksen den pågældende dag, vil gøre Søren Reedtz selskab i studiet​.

 

Discovery+ Tour de France tv-hold består i år, formentlig af (ikke offentliggjort):

 • Simon Egeskov: Studievært
 • Thomas Bay: Kommentator
 • Brian Holm: Kommentator/Ekspert
 • Jesper Worre: Kommentator/Ekspert
 • Bastian Emil Goldschmidt: Ekspert
 • Anders Mielke: Reporter

 

Vi kan anbefale følgende medier, hvis du vil følge med bag ved tastaturet: TV2Sport.dk, Feltet.dk, EB.dk eller BT.dk

Danske ryttere i Tour de France 2023

Listen bliver løbende opdateret

 1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)
 2. Christopher Juul-Jensen (Team Jayco AlUla)
 3. Mikkel Bjerg (UAE)
 4. Mads Pedersen (Lidl-Trek)
 5. Mathias Skjelmose (Lidl-Trek)
 6. Michael Mørkøv (Soudal - Quick-Step)
 7. Kasper Asgreen (Soudal - Quick-Step)
 8. Magnus Cort (EF Education-EasyPost)
 9. Anthon Charming (Uno-X Pro Cycling Team)
 10. Jonas Gregaard (Uno-X Pro Cycling Team)
 11. Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) 
Den gule trøje
Maillot jaune
Den gule trøje 

Nok den mest kendte cykeltrøje i verden og symbolet for Tour de France - den gule førertrøje. Den bæres af den førende rytter i den samlede stilling, det såkaldte klassement. Det er den rytter, der har brugt færrest minutter på at køre etaperne.
Den prikkede trøje
Maillot à pois rouges
Den prikkede trøje

Den rødprikkede trøje går til den rytter, der er bedst i bjergene - altså den der har høstet flest point ved at nå først over de bjergtoppe, der er kategoriserede. Bjergene nummeres fra de "lette," der hedder 4 over 3, 2 og 1 til de værste, der er "uden for kategori."
Den grønne trøje
Maillot vert
Den grønne trøje

Den grønne trøje bæres af rytteren, der fører pointkonkurrencen. Man scorer point ved at vinde de spurter, der ligger undervejs på etaperne og ved afslutningen på etaperne.
Den hvide trøje
Maillot blanc
Den hvide trøje

Den hvide trøje er ungdomstrøjen og bæres af den rytter under 25 år, der ligger bedst i det samlede klassement.

Kom i gang med landevejscyklingTour de France - Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France 2023 er det andet af de store så kaldte Grand-Tour's, der bliver kørt hvert år. De andre er Giro d'Italia og Vuelta a Espana. 
Tour de France blev for første gang kørt i 1909 hvor der dengang var 8 etaper på 2448 km. Det har ændret sig en del siden. 
I Tour de France er førertrøjen gul - men i Giro'en er førertrøjen lyserød og kaldes "Maglia Rosa", og bjergtrøjen er grøn og kaldes "Maglia Verde". Til sidst er point-trøjen lilla og kaldes "Maglia Ciclimano". 

Hos Cykelexperten.dk har mange cykler der passer til årets Tour de France. 

Følg Tour de France 2023 på deres officielle hjemmeside eller på TV2 Tour DK som i år også dækker Touren.

Du kan også læse vores artikel om hvilket udstyr de forskellige cykelhold i Tour de France kører med her.

Tour feberen har ramt Cykelexperten

Når alle tour rytterne begiver sig ud på første etape, og prøver kræfter med verdens hårdeste cykelløb, begynder spændingen og pulsen altid at stige, hos Cykelexperten.dk. 

Tour de France blev første gang afholdt i 1903, og den gang var det ikke med forventning om, at løbet skulle blive en af verdens største sportsbegivenheder. Kun overgået af OL og VM i Fodbold.

Distancen dengang var 2428 km mod de i dag ca. 3.400 km. Gennemsnitshastighederne i 1903 var på 25,7 km/t mod 39,6 km/t i 2010. 

De første mange løb af Tour de France blev kørt med landshold, hvor hver rytter repræsenterede sit land. Siden 1962 er Tour de France blevet kørt med individuelle hold, hvor de repræsenterer et firma eller flere, med diverse sponsorater.

tour-de-france-historien

Gode Tour de France links


Tour de France - Sociale Media