6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot


Tour de France 2022 hos Cykelexperten


Tour de France hos Cykelexperten


Tour de France tilbud
Photo by A.S.O - Pauline BalletDen 109. udgave af Tour de France, er lige rundt om hjørnet - Med start i Danmark!

Som vi alle ved er Tour de France i år ganske særlig, da starten for første gang er i Danmark. Tour-feltet kommer til at nedlægge 394 km dansk asfalt, som strejfer sig over både Sjælland, Fyn og Jylland.

Fredag den 1. juli, har årets cykelbegivenhed ’Grand Départ’, med en enkeltstart i Københavns smukke gader på 13 kilometer. 

Dernæst rykker feltet til start i Roskilde, hvor de kan se frem til 202 km i sadlen. Etapen tager dem mod vest og over Storebæltsbroen, for at slutte i Nyborg

Den sidste etape på dansk jord, tager rytterne ud på 182 km fra Vejle og ned igennem Sønderjylland, til målstregen i Sønderborg.

Efter de 3 etaper i Danmark, er der helt ekstraordinært, en hviledag for Tour-rytterne. Den vil dog blive brugt på at fragte hele karavanen ned til Frankrig, hvor de resterende 18 etaper venter.

Vi glæder os virkelig til at se Tour de France-feltet rulle på de danske landeveje. Selvom de gule solsikker bliver skiftet ud med rasps marker, og bjergene med bakker - Er vi sikre på at Tour-feberen bliver ekstra høj i år!

Hvor kan jeg følge med i Tour de France?

Tour de France står for hele cykelsporten som årets højdepunkt, og igen i år bliver det hele sendt på TV 2 og TV2 Play, samt Discovery+. 

Kommentatorer: TV2's Tour de France tv-hold består i år af studieværter, Thomas Kristensen, Stine Bjerre Mortensen og Rasmus Staghøj. Dennis Ritter er kommentator generalen, og antages primært at blive ledsaget af eksperterne: Rolf Sørensen og Lars Bak. 
Den mange årige ekspert i Tour studiet, Henrik Jul Hansen, vil selvfølgelig også være at finde i år, sammen med landstræneren og tidl. cykelrytter, Anders Lund.
Der kommer også nye ansigter til, når vi snakker Tour de France. De nye eksperter i år bliver Emil Vinjebo (fra Riwal Cycling Team) og Christian Moberg (ledende sportsdirektør for ColoQuicks).

Vi kan anbefale følgende medier hvis du vil følge med bag ved tastaturet: TV2Sport.dk, Feltet.dk, Ekstrabladet.dk eller BT.dk

Danske ryttere i Tour de France 2022

Listen bliver løbende opdateret

  1. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)
  2. Jakob Fuglsang (Israel - Premier Tech)
  3. Andreas Kron (Lotto Soudal)
  4. Christopher Juul-Jensen (BikeExchange-Jayco)
  5. Mikkel Bjerg (UAE)
  6. Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
  7. Michael Mørkøv (Quick-Step)
  8. Mikkel Honoré (Quick-Step)
  9. Kasper Asgreen (Quick-Step)
Den gule trøje
Maillot jaune
Den gule trøje 

Nok den mest kendte cykeltrøje i verden og symbolet for Tour de France - den gule førertrøje. Den bæres af den førende rytter i den samlede stilling, det såkaldte klassement. Det er den rytter, der har brugt færrest minutter på at køre etaperne.
Den prikkede trøje
Maillot à pois rouges
Den prikkede trøje

Den rødprikkede trøje går til den rytter, der er bedst i bjergene - altså den der har høstet flest point ved at nå først over de bjergtoppe, der er kategoriserede. Bjergene nummeres fra de "lette," der hedder 4 over 3, 2 og 1 til de værste, der er "uden for kategori."
Den grønne trøje
Maillot vert
Den grønne trøje

Den grønne trøje bæres af rytteren, der fører pointkonkurrencen. Man scorer point ved at vinde de spurter, der ligger undervejs på etaperne og ved afslutningen på etaperne.
Den hvide trøje
Maillot blanc
Den hvide trøje

Den hvide trøje er ungdomstrøjen og bæres af den rytter under 25 år, der ligger bedst i det samlede klassement.

Kom i gang med landevejscyklingTour de France - Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France 2022 er det andet af de store så kaldte Grand-Tour's, der bliver kørt hvert år. De andre er Giro d'Italia og Vuelta a Espana. 
Tour de France blev for første gang kørt i 1909 hvor der dengang var 8 etaper på 2448 km. Det har ændret sig en del siden. 
I Tour de France er førertrøjen gul - men i Giro'en er førertrøjen lyserød og kaldes "Maglia Rosa", og bjergtrøjen er grøn og kaldes "Maglia Verde". Til sidst er point-trøjen lilla og kaldes "Maglia Ciclimano". 

Hos Cykelexperten.dk har mange cykler der passer til årets Tour de France. 

Følg Tour de France 2022 på deres officielle hjemmeside eller på TV2 Tour DK som i år også dækker Touren.

Du kan også læse vores artikel om hvilket udstyr de forskellige cykelhold i Tour de France kører med her.

Tour feberen har ramt Cykelexperten

Når alle tour rytterne begiver sig ud på første etape, og prøver kræfter med verdens hårdeste cykelløb, begynder spændingen og pulsen altid at stige, hos Cykelexperten.dk. 

Tour de France blev første gang afholdt i 1903, og den gang var det ikke med forventning om, at løbet skulle blive en af verdens største sportsbegivenheder. Kun overgået af OL og VM i Fodbold.

Distancen dengang var 2428 km mod de i dag ca. 3.400 km. Gennemsnitshastighederne i 1903 var på 25,7 km/t mod 39,6 km/t i 2010. 

De første mange løb af Tour de France blev kørt med landshold, hvor hver rytter repræsenterede sit land. Siden 1962 er Tour de France blevet kørt med individuelle hold, hvor de repræsenterer et firma eller flere, med diverse sponsorater.

tour-de-france-historien

Gode Tour de France links


Tour de France - Sociale Media