Hop til indholdet.

Tour de France - Verdens hårdeste cykelløb

Tour de France 2017 er det første af de store så kaldte Grand-Tour's der bliver kørt hvert år. De andre er Tour de France og Vuelta a Espana. Tour de France blev for første gang kørt i 1909 hvor der dengang var 8 etaper på 2448 km. Det har ændret sig en del siden.

I Tour de France er føretrøjen gul - men i Giro'en er føretrøjen lyserød og kaldes "Maglia Rosa", og bjergtrøjen er grøn og kaldes "Maglia Verde". Til sidst er point-trøjen lilla og kaldes "Maglia Ciclimano".

Hos Cykelexperten.dk har mange cykler der passer til årets Tour de France - men for at gøre det lettere at vælge, har vi lavet 2 Sær-tilbud. Se dem længere nede på siden.

Følg Tour de France 2017 på deres officielle hjemmeside eller på TV2 Tour DK som i år også dækker Touren.

Tour de France 2017 Ruten

Tour feberen har ramt Cykelexperten

Med kun lidt under en måned til de 198 ryttere skal prøve kræfter med verdens hårdeste cykelløb, er spændingen begyndt at stige hos cykelexperten. I år fejre Tour de France 100 års jubilæum hvilket blandt andet bliver fejret med en dobbelt tur op af de 21 legendariske hårnålesving på Alp d’uez.

Gratis fragt hos Cykelexperten
Hos Cykelexperten har vi valgt at deltage i fejringen, ved at give gratis fragt på alle ordrer på webshoppen. Nu kan du bestille din nye racercykel og få den leveret helt gratis.

Tour de France 2017 Pressekonference

Tour ruten
Hos Cykelexperten glæder vi os meget til touren, så vi har allerede kigget på ruten og udpeget de etaper man bare skal se.

 

2. etape. Det er den første bjergetape, og der er en god chance for at favoritterne vil prøve hinanden af før det rigtigt går løs.

4. etape. Denne etape byder på en 25 km lang holdtidskørsel. Holdtidskørsler byder altid på stor underholdning og er samtidig en vigtig dag for klassementet.

15. etape. Med afslutning på det skaldede bjerg er der lagt op til en af de mest afgørende og spændende bjergetaper i touren.

18. etape. På 18 etape bliver rytterne sendt henover Alp d’uez hele to gange ud over de tre andre bjerge, der også skal bestiges den dag. Det bliver med sikkerhed en dag fyldt med drama.

21. etape. Traditionen tro bliver de sidste meter af verdens hårdeste cykelløb, den prestigefyldte spurt på Champs Élyseés.

 

Favoritter
I år har vil der være hård kamp om den gule trøje, og det er et stærkt felt. Chris Froome er i år bookmakernes favorit og stiller med blandt andet sidste års vinder som hjælperytter. Froomes umiddelbart største konkurrent er Alberto Contador, der med Bjarne Riis og et meget stærkt hold i ryggen skal udfordrer Team Sky. Contador har netop vist en lidt skuffende form i Critérium-Dauphiné, men det er dog et løb Contador aldrig har vundet alligevel på trods af mange deltagelser. En mulig outsider til det der allerede ligner en duel imellem Froome og Contador er Joaquin Rodriguez. Rodriguez var utroligt stærk i sidste års Vuelta a España og gav flere gange Contador kamp til stregen.