6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelpedaler


Her finder du et udsnit af de pedaler vi fører. Her finder du både pedaler til cykler til hverdags brug samt til racercykler og mountainbikes, og både med og uden klikfunktion. Vi fører cykelpedaler fra store producenter som Look, Shimano, Crankbrothers, Specialized og BBB, og i masser af forskellige prislejer, så der er noget for ethvert behov. Her på siden kan du sortere for lige netop de pedaler, du har brug for. Vælg f.eks. mellem pedaler til landevej, offroad, klik eller flats.


Pedaler til cykel

Cykelpedaler fås i et væld af forskellige udgaver og til masser af forskellige formål. Generelt skelner man mellem klikpedaler og almindelige pedaler. Med klikpedaler og de tilhørende cykelsko sidder brugeren fast i pedalen, så man kan træde ekstra hård og samtidig trække pedalerne opad. Denne løsning er primært populær på racercykler og mountainbikes, hvor der virkelig skal trædes til. Det resterende udvalg af cykelpedaler er klassiske pedaler eller såkaldte 'flats', almindelige pedaler hvor man ikke sidder fast, men blot kan benytte sine almindelige sko. Kort fortalt, kan stort set alle pedaler benyttes på stort set alle cykler. Det er kun et lille antal pedaler til børnecykler der ikke kan monteres på almindelige størrelser. Derfor er der også frit valg på alle hylder, når du skal finde pedaler til din cykel.

Klikpedaler er populære til race og MTB. En mountainbikepedal går normalt under navnet SPD, mens en landevejspedal kaldes SPD-SL. Forskellen på de to er markant, særligt da man skal have specifikke sko til den ene og den anden type. Eksempelvis vil du ikke kunne bruge en landevejssko på en mtb-pedal og omvendt. De to primære producenter når man snakker klikpedaler til cykler er Look og Shimano. Begge producenter er populære og har modeller i forskellige prislejer. For langt de fleste vil de billigere modeller af pedaler være glimrende. Hvis man til gengæld går meget op i vægt og maksimal performance, kan man spare vægt og opnå bedre stivhed på de dyrere cykelpedaler.

Pedaler til hverdagscykler

Langt de fleste cykler er dog udstyret med klassiske, flade pedaler uden klik. Pedalerne her er mere simple, og der er ikke altid den helt store forskel på udvalget. Man skelner dog mellem almindelige pedaler, der primært bruges på hverdagscykler, og såkaldte 'flats', der er populære på mountainbikes. Flats har et større overfladeareal end en almindelig pedal, og er ofte udstyret med små pigge og ujævnheder, så man står effektivt fast, når underlaget bliver ujævnt. Som nævnt kan stort set alle pedaler benyttes på alle cykler, så der er et kæmpe udvalg at vælge fra, så du er garanteret de helt rigtige pedaler til din cykel.

Der er masser af pedaler til cykler at vælge fra, men man vil dog sjældent have mulighed for at vælge mellem forskellige farver. Derfor handler det i højere grad om at finde et sæt cykelpedaler du føler dig komfortabel med. Et godt sæt pedaler behøver ikke koste det store. For et par hundrede kroner er du sikret høj kvalitet og lang holdbarhed. Pedaler kræver sjældent det store vedligehold. En vask i vintermånederne, når der kommer salt på vejene, er egentlig alt hvad du behøver.

Her på siden kan du se vores samlede udvalg pedaler og klamper til cykler. I vores Megastore i Vanløse har vi desuden masser af pedaler på lager, så du kan få et kig på de mange modeller. Her står vores dygtige ekspedienter klar til at hjælpe alle ugens dage. Du er desuden altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har spørgsmål.