6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Full suspension mountainbikes


Her på siden finder du vores fulde udvalg af full-suspension mountainbikes. En full suspension er - modsat en hardtail - med affjedring både for og bag. Hensigten er at give dig bedre greb på de allermest tekniske stykker i skoven, og samtidig give dig komfort på selv de helt lange ture. Full-suspension er til dig der gerne vil køre stærkt overalt i skoven. Se udvalget her.

 Find din Full-Suspension Mountainbike

En full-suspension mtb har til formål at give dig bedre greb på selv de helt tekniske stykker på sporet. Affjedringen for og bag giver dig en bedre komfort, men sikrer at både for- og baghjul får fat uanset underlaget. Særligt på stykker med mange sten og rødder er en full-suspension mtb en kæmpe fordel. I kategorien skelner man oftest mellem XC (Cross-Country) modeller som primært at bygget til fart og semi-tekniske ruter, og Trail-bikes der er orienteret mod de tekniske stykker, med blødere affjedring, end mere oprejst siddeposition og særligt grove dæk.

De fleste modeller vil være udstyret med 29" hjul for gode rulleegenskaber og effektiv manøvrering over rødder. Dækkene kan have meget forskellige mønstre og bredder afhængig af de enkelte modeller. Nogle er bygget til fart, andre til de tekniske passager, med dybe mønstre og store knopper. Dæk er dog lette at skifte ud, og det rigtige sæt kan hurtigt give dig en helt anden oplevelse på din cykel.

En full-suspension mountainbike har affjedring både for og bag. Almindeligvis vil begge dæmpere bruge lufttryk som affjedring, så du altid kan justere efter eget behov. Begge dæmpere vil kunne åbnes og lukkes under kørsel med den tilhørende 'lock-out' der oftest er at finde på styret eller på selve dæmperen. De primære producenter når vi snakker affjedring er Fox, RockShox og Suntour, og ligesom det er tilfældet med cykler, gear og andet udstyr, er produkterne at finde i et væld af forskellige kvalitetsniveauer og prislejer. Affjedringens kvalitet har sammen med geargruppe og bremser stor betydning for prissætningen af de enkelte cykler.

Det kan være svært at vurdere hvilken full-suspension mountainbike der er den rigtige for dig. Du skal være velkommen til at besøge os Megastore til en snak med vores dygtige ekspedienter. Vi har altid modeller stående i forskellige prislejer, så du kan få en idé om cykeltypen og det niveau du bør sigte efter.