6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Bibshorts til motionscykling og MTB


Cykelexperten.dk tilbyder bibshorts fra mange forskellige mærker til både damer og herre. Bibshorts er til dig der ønsker god komfort både på mountainbiken, motionscyklen eller bare længere cykelture. Bib er betegnelsen for de seler, der sidder på shortsene og hjælper med at holde dem ordentligt på plads. Shorts uden seler kaldes således blot for 'shorts'. Shorts med seler er det populære valg, hvis man cykler regelmæssigt, og du kan se det samlede udvalg her på siden.

Cykelshorts med seler

Bibshorts er det klassiske valg, når man skal finde shorts til cykelturen. Selerne hjælper med at holde bukserne på plads, dér hvor de sidder bedst, så du er sikret optimal komfort selv på de helt lange ture. Alle cykelshorts er udstyret med en pude i bunden, der både affjedrer og mindsker sliddet mellem krop og sadel. Puden i bunden er dér hvor der er gjort mest ud af de fleste shorts, og den har enorm betydning for, hvor godt man føler sig tilpas på cyklen. Puden fungerer bedst i den rette position, og netop hér spiller selerne i bibshorts en kæmpe rolle. Selerne hjælper med at holde shortsene, og dermed også pude, på plads, dér hvor den bør sidde. Hvis du cykler meget enten til træning eller konkurrence, anbefales det normalt at vælge et par bibshorts, da disse, selvom du kører hårdt, bliver holdt på plads af selerne.
Selerne i bibshorts er lavet i lette og behagelige materialer, der sikrer at du stort set ikke lægger mærke til dem, mens du cykler. Selerne har ofte en flad form, der fordeler belastningen og sikrer din komfort under kørsel. Mange benytte shortsene med seler uden anden form for beklædning inden under, mens andre foretrækker et tyndt baselayer på indersiden. Mange gange handler det om at prøve flere forskellige mærker og modeller, så man finder lige netop den model der matcher ens krop og behov.
Bibshorts kan fås både til mænd og kvinder. Selve selerne er der ikke nogen forskel på, men de resterende dele af shortsene kan have ret forskellige designs og fokuspunkter. Særligt puden i bunden er forskellig, alt efter om man har kig på et par til mænd eller kvinder. Derudover kan der være forskellige i stoffet og sammensætningen deraf, der har betydning for pasformen og måden shortsene omslutter kroppen på
Når du skal vælge et par cykelshorts med seler, er der flere punkter du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du være sikker på at materialet er ét der matcher dine behov. Cykelshorts skal være åndbare og i svedtransporterende materialer, så du ikke får en indelukket følelse og ender med at drive af sved. Det åndbare materiale sikrer at din krop kommer ordentlig af med varmen, så din komfort holdes i top, selvom du kører på de helt varme dage. Vælg også et par shorts med en god pude. Puden er nok det vigtigste element i et par cykelshorts, og man må ikke gå ned på kvaliteten her. Puden skal være ergonomisk og have den rette balance af materiale og åndbarhed.