6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Opgradér dit hjulsæt og få det bedste ud af din cykel


Guide til hjulsæt

Guide til hjulsæt til cykler

Flere og flere danskere cykler. Cyklen bruges både til transport, til motion, og til transport, og kan i dag fås i masser af forskellige prislejer. Særligt når cyklen benyttes til motion og sport, betyder udstyret en hel del for, hvor meget du får ud af din cykel. De fleste mountainbikes og racercykler er fra start udstyret med godt udstyr, der sikrer dig masser af fart og god kraftoverførsel. I næsten alle tilfælde vil du dog have mulighed for at opgradere udstyret løbende, så din cykel løbende kan blive hurtigere, lettere og stivere. Mange vælger at se på geargruppen, når cyklen skal opgraderes, og udstyret forbedres. Gearet har meget at sige i forhold til cyklens vægt, og dens evne til at skifte gear hurtigt og præcist. Men i virkeligheden er det måske værd i stedet at tage et kig på din cykels hjul.

Kort fortalt - derfor skal du opgradere dine hjul:

  • Et godt hjulsæt gør en stor forskel for din cykel
  • Carbon hjul er både lette, stive og aerodynamiske
  • Du er sikret lav rullemodstand og masser af fart
  • Du kan finde cykelhjul i alle prislejer og til ethvert behov

Gode hjulsæt er en markant opgradering

Cyklens hjul er måske det vigtigste komponent, når vi snakker aerodynamik, stivhed, vægt og rullemodstand. Hjulene har enormt meget at sige i forhold til cyklens egenskaber, og er i virkeligheden den nok bedste opgradering du kan lave på din cykel. På mange racercykler og mountainbikes er hjulene glimrende fra start, men ikke meget mere end det. Det er således de færreste cykler der fra start er udstyret med hurtige hjul, og derfor en oplagt opgradering at lave, hvis man ønsker mere fart over feltet.

Hjulsæt af carbon

Et godt eksempel på den forskel et godt hjulsæt kan gøre for din cykel, er at man i mange tilfælde snakker om hvordan hjulene faktisk kan betyde mere end selve cyklens stel. Man foretrækker således hellere et aluminiumsstel med gode hjul i f.eks. carbon, fremfor en carbonramme med dårlige hjul. De rette hjul har altså en helt masse at sige for din cykels egenskaber, og er som nævnt muligvis den bedste opgradering du kan lave.

Hjul til cyklen lyder måske som rimelig standardiserede produkter, hvor de fleste produkter minder om hinanden og forskellene derimellem ikke er noget at skrive hjem om. Virkeligheden er dog en helt anden, og forskellen på et dårligt og et godt hjul er markant og kan tydeligt mærkes, når du kører på cyklen. For det første skelner man mellem hjul i carbon og hjul i aluminium.

Der er en markant forskel på både stivhed, vægt og rullemodstand på hjul af carbon og aluminium. Carbon er både et lettere og stivere materiale, og kan formes præcist som man ønsker det. Ligesom det er tilfældet med et stel af carbon, kan man derfor skabe et produkt med lige netop de egenskaber man søger. Carbonhjul er derfor fast inventar når der skal konkurreres på cykler både på landevej og i skoven. Hjulene er lettere og stivere, og giver derfor både brugeren bedre acceleration, kontrol og fart. Sammenlignet med et almindeligt hjulsæt i aluminium, vil brugeren opleve en markant forskel ved at skifte til et hjulsæt af carbon.

Både på landevej og mountainbike betyder et godt sæt carbonhjul en helt masse. Det kan i virkeligheden gøre forskellen mellem at vinde og tabe.

FÅ TILBAGE
🔥 NYHED

Shimano 105 C32 Carbon Disc Tubeless - Rear

3.782 kr.​

4.449 kr.​

🔥 NYHED

Shimano 105 C46 Carbon Disc Tubeless - Rear

3.782 kr.​

4.449 kr.​

FÅ TILBAGE
🔥 NYHED

Shimano 105 C32 Carbon Disc Tubeless - Front

3.442 kr.​

4.049 kr.​

🔥 NYHED

Shimano 105 C46 Carbon Disc Tubeless - Front

3.442 kr.​

4.049 kr.​

-8%
1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

Scope S4. A Disc XDR Carbon Hjulsæt - Gravel/race

7.399 kr.​

7.999 kr.​

-8%
FÅ TILBAGE
🔥 NYHED

Scope S4. A Disc Shimano Carbon Hjulsæt - Gravel/race

7.399 kr.​

7.999 kr.​

-26%
1 STK. TILBAGE
OUTLET - SKAL VÆK

Mavic Cosmic SLR 45 Disc Carbon Hjulsæt - Shimano 11sp

12.639 kr.​

16.999 kr.​

1 STK. TILBAGE

Mavic Cosmic SLR 45 Disc Carbon Hjulsæt - XDR 12sp

16.999 kr.​

16.999 kr.​

1 STK. TILBAGE

Mavic Crossmax SL R 25 29 Carbon Hjulsæt - XD Boost 6bolt 12sp

11.999 kr.​

11.999 kr.​

-5%
1 STK. TILBAGE

Scope R2. O 29" Shimano MTB - Boost Disc - Carbon Hjulsæt

11.399 kr.​

11.999 kr.​

-15%
FÅ TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Ultegra C60 Carbon Disc Tubeless - Front

4.589 kr.​

5.399 kr.​

1 STK. TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Dura-Ace C50 Carbon Disc Tubeless - Rear/Front Hjulsæt

13.398 kr.​

15.398 kr.​

1 STK. TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Dura-Ace C60 Carbon Disc Tubeless - Rear

7.139 kr.​

8.399 kr.​

1 STK. TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Dura-Ace C50 Carbon Disc Tubeless - Front

5.949 kr.​

6.999 kr.​

1 STK. TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Dura-Ace C36 Carbon Disc Tubeless - Front

5.949 kr.​

6.999 kr.​

-15%
FÅ TILBAGE
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Shimano Ultegra C60 Carbon Disc Tubeless - Rear

5.099 kr.​

5.999 kr.​

1 STK. TILBAGE

Shimano Ultegra C36 Carbon Disc Tubeless - Front

4.589 kr.​

5.399 kr.​Hjul med høj fælg

Carbonhjul er desuden i mange af tilfældene udstyret med en højere fælg end sædvanligvis. En høj fælg er en kæmpe aerodynamisk fordel, og giver brugeren de bedste mulige betingelser for at holde en høj fart på cyklen. En høj fælg kan stort set kun lade sig gøre på hjulsæt af carbon, da vægten ellers ville blive for høj. Normalt er højden på fælgen mellem 30 og 80 mm afhængig af hvor meget man vil fokusere på aerodynamik.

På de helt høje fælge mister man nemlig en smule af cyklens accelerationsevne samt styreegenskaber, særligt i sidevind, og disse foretrækkes derfor primært til enkeltstarter på landevejen, hvor man holder et konstant tempo. En højere fælg vil desuden altid, på trods af carbon materialet, have en højere vægt end de lavere alternativer. Til det flade danske terræn foretrækker de fleste en mellemhøj carbon fælg på omtrent 50 mm, hvor man både har gode styreegenskaber, lav vægt og super aerodynamik.

Det er også denne type hjul, du ser de professionelle cykelryttere køre med, i løb som Tour de France og lignende. Her bruger rytterne kun det bedste af det bedste udstyr, og et element som hjulene, vil derfor altid være af carbon og med de bedste komponenter.

Foruden fælgen, som er i aluminium eller carbon, er der også forskel i kvaliteten af et cykelhjuls nav. Navet er dér hvor lejerne tillader hjulet at køre rundt, og kvaliteten af disse har stor indflydelse på rullemodstanden. Det er svært at lave et godt nav, og det kræver de rigtige materialer og teknikker i produktionen. De bedste nav med den laveste rullemodstand er derfor forbeholdt de bedste hjul, og navet på f.eks. carbonhjul vil derfor oftest være af høj kvalitet.

Den bedste opgradering til cyklen du kan lave

Den samlede pakke at de rette materialer, den rette højde på fælgen, et godt nav, samt stivhed, aerodynamik og lav vægt, sikrer dig og din cykel de bedste betingelser for at yde jeres bedste. Det rette hjulsæt er i mange tilfælde den bedste opgradering du kan lave på din cykel. Og har du et godt hjulsæt, kan du med fordel videreføre det til dine næste cykler, så du virkelig kan få glæde af det.

Find dit nye hjulsæt hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk fører vi et stadigt voksende udvalg af hjulsæt og hjuldele. Vi har netop tilføjet mærker som hollandske Scope og amerikanske Vision til sortimentet, som desuden rummer cykelhjul fra populære producenter som Roval, Specialized og DT Swiss til både racercykler og mountainbikes. Her er du garanteret høj kvalitet uanset hvilke hjul du vælger, og med modeller i de fleste prislejer bør der være noget for enhver smag. I sortimentet finder du hjulsæt til både racercykler og mountainbikes og i modeller både med og uden skivebremser, afhængig af hvilken cykel de skal bruges til.

Det rette hjulsæt kan gøre en kæmpe forskel for din oplevelse på cyklen. Hjulene sikrer dig bedre stivhed, lavere vægt, mindre rullemodstand og den optimale aerodynamik. Hvis du har brug for hjælp til at vælge det helt rigtige sæt til dig og din cykel, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, så vi kan hjælpe dig godt på vej. Besøg os også gerne i vores Megastore i Vanløse, hvor både sælgere og mekanikere alle ugens dage står klar til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige produkter.

Et nyt hjulsæt er til dig, der gerne vil opgradere din nuværende cykel. Det kan være du har et godt stel og det rette gear, men søger den ekstra smule fart og køreglæde. I den sammenhæng er hjulsættet et super valg, og du vil helt sikkert blive overrasket over hvor stor en forskel de rette produkter kan gøre for dig.