6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Guide til spinning


Hvilket udstyr skal du bruge i forbindelse med spinning? Det svarer vi på i denne guide til den populære motionsform.

Guide til spinning

Mange dyrker spinning for en høj-intens træning både om vinteren og i de varmere måneder. Spinning er indendørs cykling, hvor man oftest træner i hold og kører kort men hårdt, så alle får en effektiv træning. Spinning kræver ikke meget udstyr, de forskellig spinningscentre står for cykler og pedaler. Da cyklen står fastspændt har du heller ikke brug for hjelm, og med indendørs træning slipper du for at investere i et fuldt sæt cykeltøj. Hvis du allerede cykler i forvejen, kan du med fordel trække på de produkter du allerede har, så det bliver endnu lettere at komme i gang med at spinne. Her på siden gennemgår vi de produkter du har brug for til din indendørs træning, så det forhåbentlig bliver en smule lettere at vælge det, der matcher dine behov.

Spinning - det skal du bruge:

  • Cykelsko og klamper for et effektivt og sundt tråd
  • Cykelshorts for komfort på cyklen
  • Drikkedunk til opbevaring af væske
  • Energiprodukter til at holde en høj ydeevne

Hvorfor er spinning godt?

Spinning er godt fordi du får en høj-intens træning på meget kort tid. Du behøver ikke særligt meget udstyr for at komme i gang, og du behøver heller ikke sætte særligt meget tid af til aktiviteten. Sporten er derfor særligt populær for begyndere på cyklen. Du kan spinde i stort set alle fitnesscentre, og i de større centre vil der ofte være dedikerede hold, du kan deltage i. På et hold er man med til at motivere og presse hinanden, ofte guidet på vej af en engageret instruktør. De fleste steder, har du mulighed for at følge med i din performance med pulsmåler, wattmåler og lignende, så du kan både se og mærke hvordan du bliver bedre og stærkere. De fleste modeller er udstyret med en cykelcomputer til spinningcykler, hvor du hele tiden kan følge med.

Den største fordel ligger dog nok i, at man i spinning ikke er påvirket af vejret. På spinningscykler er vejret altid godt og varmt, så man hverken behøver investere i dyrt vinter- eller regntøj, eller behøver rengøre cyklen efter hver træningstur.

Cykelsko - det vigtigste udstyr til spinning

Spinningsko er egentlig bare landevejs cykelsko, men som kun benyttes indendørs. Skoene er kendetegnet af en flad, stiv sål, et let design og en super udluftning, så man kan holde ud at have dem på selvom det er varmt. Den stive sål sikrer en effektiv kraftoverførsel, så du kan få et godt tråd i pedalerne. Sålen har særligt stor betydning for skoens pris, og kan fås i modeller der er lavet i plast, nylon eller carbon. Carbon modellerne er både lettere og stivere, og vil derfor være dem, der liggere i de højere prislag. Hvis du også dyrker landevejscykling, kan du med fordel bruge de samme sko til spinning, eller omvendt, bruge dine spinningsko på landevejen.

Selv de billigere modeller, hvor sålen normalt er i nylon, vil være mere end rigeligt for de fleste motionister. Allerede her, vil du opleve en markant kvalitetsforskel fra dine hverdags- eller løbesko.

Mange af modellerne er desuden udstyre med et såkaldt BOA-spænde, så du hurtigt og præcists kan justere skoens spænding mens du cykler. Andre modeller nøjes med klassiske velcrospænder, der ofte vil være en smule billigere. Skoenes overdel er desuden ofte i et tyndt men stramt materiale, der effektivt holder dine fødder plads og samtidig sikrer en super udluftning, så der er styr på komforten.

I vores sortiment finder du spinningsko og cykelsko fra nogle af de allerstørste producenter. Blandt de mest populære finder du Specialized, Scott, Giro, DMT og Shimano. Alle producenterne har sko i masser af forskellige prislejer og kvalitetsniveauer, så du altid finder noget der matcher din smag.

Hvis du ikke tidligere har kørt med cykelsko, anbefaler vi at du besøger os i butikken og prøver nogle af modellerne på. Cykelsko kan være ret specielle i størrelsen, og det kan derfor være svært at skyde sig frem til den rette pasform. Som tommelfingerregel kan du vælge størrelsen større, end du bruger til hverdag. Hvis du f.eks. bruger str. 43 i løbesko eller til hverdag, er der en god chance for, at du skal have cykelsko i str. 44. Dette er dog ikke altid tilfældet, så hvis du er helt på bar bund, er det bedst at prøve modellerne på først.

Klamper til spinning

Til spinning bruger man næsten altid den samme klampe. Klampen er den klods der monteres på undersiden af dine cykelsko, og som tillader dig at klikke i cyklens pedaler. Til spinning bruges næsten altid den klassiske Delta-model fra Look, der er kendetegnet af et tydeligt rødt design. Klampen er egentlig en forholdsvist gammel model, men er blevet fast inventar i spinningens verden. Delta klamper er billige, og kan nemt monteres på alle spinningsko.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig an, kan det være en god idé at finde en guide eller en video på nettet. Klamperne kan indstilles til højre, venstre, fremad og bagud, og det kan derfor virke som en udfordring at finde den helt rigtige indstilling til dine fødder.

Bibshorts/cykelshorts til spinning

Foruden cykelsko, må cykelshorts (eller bibshorts) betegnes som det vigtigste stykke udstyr til spinning. De fleste spinningcykler er udstyret og indstillet som racercykler, med en aggressiv position og en hård og smal sadel. For at øge komforten, vælger de fleste at bruge cykelshorts som den på landevejen. Shortsene er udstyret med en pude i bunden, som mindsker friktionen mellem krop og sadel, og som sikrer dig den affjedring du har brug for, når der virkelig skal trædes til.

Cykelshorts kan fås i et væld af forskellige prislejer og designs, så der er noget for enhver smag. Man skelner først og fremmest mellem cykelshorts med eller uden seler. Cykelshorts med seler kaldes bibshorts, mens dem uden normalt bare kaldes shorts. Vi anbefaler normalt at man vælger shorts med seler, da de i langt bedre grad holder puden på plads, dér hvor den virker bedst. På shorts uden seler, kan man i kampens hede godt blive irriteret over, at de kan rykke sig en smule.

Puden er af særligt stor betydning for din komfort på spinningcyklen. Derfor anbefaler vi også at cykelshortsene er ét af de udstyrsområder hvor man ikke bør sigte efter at spare flest mulige penge. De store producenter lægger ekstremt meget arbejde i puderne og deres udformning, så brugeren er garanteret den bedst mulige komfort, både på de korte og de lange cykelture. Puderne sikrer den affjedring du har brug for i sadlen, og er samtidig lavet så de sikrer udluftning og ikke bliver flade med tiden. Der er markant forskel på en dårlig og en god pude, og derfor bør du ikke altid sigte efter de billigste modeller.

Hos Cykelexperten.dk har vi gjort det nemt for dig, ved kun at sælge cykelshorts fra de største producenter. I sortimentet finder du modeller fra kendte brands som Alé og Assos, hvor kvaliteten er helt i top, og hvor du er garanteret høj funktionalitet og komfort. Her er modeller i flere forskellige prislejer, og selv med de billigere modeller vil motionisten være mere end tilfreds. Hvis du ikke tidligere har kørt med cykelshorts, er det en klar anbefaling at du lægger vejen forbi vores Megastore og prøver lidt af hvert. Cykelshorts kan ikke sammenlignes med noget andet iht. pasform, og er derfor næsten nødt til at prøves på, før man kan vælge det rette produkt. Hvis du tidligere har kørt med produkter fra f.eks. Assos eller Alé, kan du dog sigte efter den størrelse du i forvejen har erfaring med. Shortsene skal have et tæt fit, men hvor du stadig har fuld bevægelighed og komfort på cyklen.

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

Castelli BODY PAINT 4.X SPEED SUIT - Black

1.799 kr.​

1.799 kr.​

1 STK. TILBAGE

Assos UMA GT Summer NS Bodysuit EVO - Sort

1.409 kr.​

1.409 kr.​

1 STK. TILBAGE

Castelli PRIMA SHORTS u. seler - Sort

599 kr.​

599 kr.​

1 STK. TILBAGE

Castelli FREE AERO RC W BIBSHORT Cykelbukser - Sort

1.349 kr.​

1.349 kr.​

GripGrab Pace bibshorts - Navy Blue

1.099 kr.​

1.099 kr.​

1 STK. TILBAGE

Assos UMA GT Summer NS Bodysuit EVO - Lilla

1.409 kr.​

1.409 kr.​

1 STK. TILBAGE

GripGrab Women's Pace Bibshorts - Black

1.099 kr.​

1.099 kr.​

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

Sportful Neo W Shorts - Black

529 kr.​

529 kr.​

🔥 NYHED

Sportful Neo Cykelbukser - Black White

599 kr.​

599 kr.​

FÅ TILBAGE

GripGrab Pace bibshorts - Olive Green

1.099 kr.​

1.099 kr.​

GripGrab Ride Bibshorts - Black

849 kr.​

849 kr.​

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

Sportful Neo Shorts - Black

529 kr.​

529 kr.​

GripGrab Pace bibshorts - Black

1.099 kr.​

1.099 kr.​

1 STK. TILBAGE
🔥 NYHED

Sportful Ltd Bibshorts Cykelbukser - Black

1.049 kr.​

1.049 kr.​

Drikkedunke - masser af væske er nødvendigt

Man får hurtigt varmen når man kører indendørs. Der er sjældent den store udluftning i et spinninglokale, så man får sved på panden og mister meget væske, også selvom træningen ikke varer særligt længe. Derfor er det hamrende vigtigt at du medbringer noget at drikke, og til det skal du bruge en drikkedunk eller to. De fleste spinningcykler er udstyret med én eller to drikkedunksholdere, så du nemt kan opbevare din væske under træningen.

Cykel drikkedunke til spinning kan fås i flere forskellig størrelser, men du kan være sikker på at de passer i bredden til stort set alle flaskeholdere. De mest almindelige cykel drikkedunke indeholder omkring en halv liter væske, mens de større modeller kan rumme helt op til 750ml. På spinningcyklen skal du ikke tænke på vægten af dit udstyr, så du kan med fordel medbringe en stor drikkedunk til vand eller energidrik.

Næsten alle drikkedunke er BPA-fri mens andre også er bio-nedbrydelige. Du kan bruge disse drikkedunke både til spinning og ude på landevejene, men særligt indendørs vil du have brug for væsken for at kunne holde en høj ydeevne. Vælg evt. en unik farve eller design, så du nemt kan genkende din dunk til træningen, hvor der sagtens kan være masser af deltagere.

🔥 NYHED

Purepower Power Bottle - 600ml

45 kr.​

45 kr.​

🔥 NYHED

Purepower Power Bottle - 750ml

49 kr.​

49 kr.​

🔥 NYHED

Syncros Kids Drikkedunk m. holder - Assort

79 kr.​

79 kr.​

🔥 NYHED

Elite Neto Sterilizer Dunk Renser

179 kr.​

179 kr.​

FÅ TILBAGE
🔥 NYHED
UCI label (BILLEDE)
UCI labels v2

Elite FLY Teams 2024 Team Canyon Sram Drikkedunk - 550ml

69 kr.​

69 kr.​

🔥 NYHED

Powerbar Drikkedunk - 1000ml

99 kr.​

99 kr.​

Energi til spinning

Til de helt lange spinningsessioner kan det være en fordel at medbringe energiprodukter. Normalt vil vand være nok, men til de længere ture vil du drage fordel af f.eks. energigels eller energipulver. Energipulveret er den lette løsning, da det kan blandes i din flaske, og dermed indtages som del af din væske. Energipulveret hjælper dig med et holde et højt energiniveau, og indeholder desuden oftes elektrolytter, så din krop bedre holder på væske, salte og vitaminer. Dette er særligt vigtigt når man træner i varme omgivelser, som f.eks. et indendørs spinning-lokale. En energigel giver dig et hurtigt og effektivt skud energi. Gels er primært relevante hvis du kører mere end en time, og er lette og hurtige at indtage. De kan nemt opbevares i baglommen eller på spinningcykles opbevaringsmuligheder. Én gel vil normalt være rigeligt til de forholdsvist korte spinningsessioner.

Bliv klar til spinning hos Cykelexperten.dk

Hos Cykelexperten.dk finder du et bredt udvalg af udstyr til spinning, for både begynderen og den øvede cyklist. Her har vi spinningsko, cykelshorts, drikkedunke og tilbehør i høj kvalitet og masser af attraktive prisniveauer. Hvis du ikke tidligere har prøvet kræfter med spinning eller cykling som sådan, hjælper vi dig meget gerne på vej, både via telefon og mail, og i vores megastore i Vanløse, hvor vi altid står klar med en hjælpende hånd. Vi har altid masser af tilbehør og udstyr til cykling på lager, så du kan finde lige netop det du har brug for. Her kan du prøve forskellige størrelser og pasformer, så du kan finde det udstyr der passer til dig og din krop.

Her på siden kan du finde nogle af vores fremhævede spinningprodukter. I resten af webshoppen finder du dog tusindvis af andre produkter til både spinning og landevej, alt efter hvad du har brug for. I vores butik i Vanløse kan du både se og prøve de mange forskellige produkter. Vores dygtige personale står klar til at hjælpe alle ugens dage, så du kan blive godt kørende på spinningcyklen og på landevejen.