6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Racerdæk - dæk til racercykler


Racer Dæk er smalle dæk med fokus på lav rullemodstand og masser af fart. Dækkene kan fås både med og uden mønster, i forskellige bredder, og med forskellige niveauer af punkteringsrenistance. Hos Cykelexperten.dk fører vi en række af de helt store mærker, herunder Continental, Schwalbe og Pirelli. Her på siden kan du se vores samlede udvalg af dæk til racercykel.



 Dæk til din racercykel

Dækkene har stor betydning for hvordan din racercykel kører. Du kan give din cykel meget forskellige egenskaber ved at skiftende dækkende, eksempelvis hvis du søger mere fart eller mere komfort. Det første skridt når du skal vælge racer dæk, er at finde ud af hvilken bredde der bedst passer til dine behov. Racerdæk kan normalt fås i bredder mellem 23 og 30mm. De smalleste dæk betegnes som de hurtigste, men samtidig også de mindst komfortable. Et smallere dæk har mindre rullemodstand, men er også hårdere mod underlaget, f.eks. når du rammer huller og grus. Bredere dæk, specielt 28mm, er i dag blevet mere populære og giver brugeren en hel del mere komfort end de smallere alternativer. Den ekstra rullemodstand er for de fleste ikke mærkbar, og derfor ikke noget man som motionist bør lægge al for stor vægt på. Du skal være opmærksom på at der ikke er alle racercykler der kan monteres med alle racer dæk. Nogle stel er nemlig så smalle rundt om hjulene, at der ikke er plads til bredde dæk. Tjek evt. afstanden mellem det eksisterende dæk og forgaffel og baggaffel. Herfra burde du kunne vurdere om en udskiftning kan lade sig gøre eller ej.

Udover bredden på et racer dæk, er der også forskel i mønstret på overfladen. Nogle dæk er fuldstændig glatte (eller slick) og har derfor minimal rullemodstand, mens nogle er mere mønstrede og eksempelvis har bedre greb i våde forhold. Mønstret er sjældent særligt kraftigt på et racer, da cyklerne udelukkende bruges på landevej og cykelsti.

Når vi snakker racer dæk er der forskel i resistansen mod punkteringer. Igen handler det om at finde den rette balance mellem rullemodstand og praktikalitet. Et punkterresistent racer dæk er lavet med et anti-puncture bælte på indersiden af dækket, der stopper småsten, glasskår og lignende fra at punktere slangen. Til gengæld mister man lidt af evnen til at pumpe dækket hårdt op, så rullemodstanden derfor bliver større. De allerhurtigste dæk til racercykler er til gengæld helt uden anti-punktering, men kan pumpes ekstremt hårdt, og er derfor de hurtigste man kan få. Fra mærker som Pirelli og Schwalbe laves dækkene i flere forskellige punkteringsniveauer, så du selv kan finde det, der matcher dine behov på bedst vis.

Her på siden finder du vores samlede udvalg af dæk til racercykler. Vi fører dæk fra nogle af markedets største producenter, og i bredder, varianter og prislejer der matcher ethvert behov. Har du brug for hjælp til at finde de helt rigtige racer dæk er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne over både telefon og mail, og i vores Megastore i Vanløse har vi altid masser af dæk på lager, så du kan få et kig på dem.