Hop til indholdet.

Mips cykelhjelm

Hvad er det, og bør man have en?

her er en guide

Køber du en cykelhjelm står du nu, takket denne revolutionerende hjelm-teknologi fra Sverige, med valget om om det skal være en MIPS hjelm eller ej.

Navnet står for Multi-directional Impact Protection System og er blevet udviklet fordi en mand en skønne dag lod mærke til at man testede hjelme helt forkert.

Man plejede at teste ved at tabe en dukke fra en krog så den faldt lige ned på hovedet, hvilket betyder at de hjelme man udviklede baseret på de resultater, blev optimeret til at beskytte kraniet fra lineær bevægelse (et direkte slag), mens hvis du reelt falder på en cykel, så sker det med en fremadrettet kraft kombineret med en nedadgående kraft (tyngdekraften) hvilket skaber en roterende kraft som påvirker hjernen meget.

Det understreges så, at denne teknologi blev udviklet med fokus på at beskytte selve hjernen, mens ordinære hjelme blot beskytter kraniet.

Du kan finde alle vores MIPS-Cykelhjelme her

Sammenlingning

Almindelig Cykelhjelm

  • Beskyttelse mod lineær kraft
  • Lever op til standarder om kranie-beskyttelse, men ikke beskyttelse mod hjerneskade
  • Optimal for direkte slag

MIPS Cykelhjelm

  • Beskyttelse mod lineær (direkte) kraft
  • Beskyttelse mod roterende kraft
  • Bevægelig inderskal der mindsker hjernens potentielle skade
  • Beskytter mod skade uanset vinkel.
  • Reducerer chancen for hjernerystelse

Mips er ikke et hjelm-firma, men en teknologi udviklet af sundhedsforskere med passion for sikkerhed, så MIPS teknologi’en er ikke eksklusiv til ét hjelm-mærke.

Hvorfor MIPS?

Hjernen er meget ligesom gele eller vand når det kommer til dens egenskaber hvad angår at blive drejet og vredet. Hjernen, ligesom vand kan ikke presses sammen, derfor vil en lineær bevægelse ikke påvirke hjernen lige så meget som en roterende kraft.

MIPS teknologien fungerer ved at der er en inder-skal inde i selve hjelmen der kan bevæge sig uafhængigt af selve hjelmens yderskal, hvilket gør at det pres hjernen bliver udsat for ved et styrt vil blive minimeret. Tilføjelsen af denne ekstra inderskal reducerer roterende bevægelser

MIPS er blevet bevist til at reducere roterende kraft fra vinklede slag når den sidder i en hjelm, ved at absorbere og omdirigere energier og krafter i stedet for at sende dem direkte videre til hjernen. 

Det lille lav-friktions lag inde i hjelmen lader hovedet fortsætte i den retning det originalt bevægede sig, uden at overføre roterende energi til hjernen

Udfyld nedenstående formular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt!
Du kan også ringe til os i hverdage mellem 10-17.30