Hop til indholdet.
Indvendige eller Udvendige Gear

Cykel med indvendige eller udvendige gear?

her er en lille guide.

Køber du en dame hverdagscykel eller herre hverdagscykel står du med valget om det skal være udvendige gear eller indvendige gear, men det behøver ikke være en svær beslutning. Kort kan siges at indvendige gear bør vælges af den komplet cykel uinteresserede. Udvendige gear derimod kan vælges af personer med en smule cykelinteresse, og/eller med en i huset der går en smule op i vedligholdelse af cyklerne.


Indvendige gear

✓ Lav vedligeholdelse
✓ Stor holdbarhed
Kommer typisk med 3 til 8 gear, og har kun 1 tandhjul i baghjulet. Lidt olie og man kan være kørende problemfrit i mange år helt uden vedligeholdelse. I forhold til en cykel med udvendige gear er cyklen lidt tungere, trådet er tungere og den inddirekte kraftoverførsel gør cyklen en kende langsommere. 

Herrecykler med indvendige gear
Damecykler med indvendige gear

Udvendige gear

✓ Lav vægt
✓ Hurtigere cykel med direkte kraftoverførsel (op til 80% bedre)
✓ Knap så dyrt og svært at reparere.
Cykler med udvendige gear tilbyder helt op til 18 gear. Men ulemperne er klart at det kræver mere vedligeholdelse (som dog ikke er svær, men kræver lidt tid). Specielt i vinterhalvåret skal man være over kæder, gear og tandhjul, og salt er en stor fjende. Samtidig er cyklen mere sart over for stød og slag. Du får dog en hurtigere og mere glidende cykel. Både p.g.a. vægt og den direkte kraftoverførsel.

Herrecykler med udvendige gear
Damecykler med udvendige gear

Udfyld nedenstående formular, og så kontakter vi dig hurtigst muligt!
Du kan også ringe til os i hverdage mellem 10-17.30