6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.6 stjerner på TrustPilot

Cykler med indvendige gear


Her på siden finder du vores samlede udvalg af cykler med indvendige gear. Indvendige gear er det klassiske valg på hverdagscykler, til eksempelvis bykørsel eller kortere distancer

Fordelene ved en cykel med indvendig gear er den lange holdbarhed og lidt lavere vedligeholdelse sammenlignet med udvendige gear.

Køb en cykel med indvendige gear

Cykler med indvendige gear er det klassiske valg for mange danskere. Gearene kræver ikke den store opmærksomhed, og behovet for vedligehold er minimalt. Almindeligvis er indvendige med 3 eller 7 gear, hvoraf 3.gears versionen er den billigere af de to. Gearene er på mange af cyklerne fuldstændig de samme. Det er Shimano der laver gearet på stort set alle modeller i sortimentet, og langt de fleste 7gears nav er de samme, ligesom det er tilfældet med 3gears og 8gears systemerne. Indvendige gear er billige og lette at vedligeholde, og til de kortere ture, enten til hverdag eller i fritiden, er gearsystemet det mest populære valg.

Cykler med indvendige gear passer i høj grad sig selv. Gearet er gemt væk i en boks i cyklens baghjul, så vind, vand og salt ikke har betydning for hvor godt det fungerer. Kæden skal ligesom på alle andre cykler løbende vaskes og smøres, så den kører efter hensigten, men gearet kræver ikke det store arbejde. De skal sjældent justeres og holder generelt i lang tid. Med det hårde vejr i Danmark i store dele af året, samt salt på vejene om vinteren, er indvendige gear cykler det mest almindelige vejr.

Lavt vedligehold på cyklen

Gearingen på din cykel afhænger ikke af selve gearet, men af det tandhjul der benyttes på din cykels baghjul. Hvis du eksempelvis finder ud af at gearingen er for tung eller for let til dig, kan du altid få skiftet tandhjulet så det matcher dit behov. En sådan operation er både billig og hurtig at klare. Derudover kræver geartypen dog ikke rigtig nogen justering. Systemet er lavet til hårdt brug i al slags vejr, og det er hensigten at system blot skal være nemt at bruge og ikke kræver det store af brugeren.
 
Hvor cykler med indvendige gear ikke er synderligt udbredte i udlandet, er cykeltypen ekstremt populær i Danmark. De store danske mærker som Centurion, Kildemoes, MBK og Uvelo har størstedelen af deres modeller med de indvendige gearsystemer.

Cykler med gear der er indvendige er særligt populære til bykørsel eller kortere ruter. Hvis man har planer om at motionere på sin cykel, eller tilbagelægge længere afstande på daglig basis, bør man overveje at finde en cykel med udvendige gear i stedet. Udvendige kører nemlig en del lettere og vejer samtidig mindre.

Er du interesseret læse mere om forskellige på ind- og udvendige gear på cykler? Så læs vores fine guide om emnet - Cykel med indvendige eller udvendige gear?