Hop til indholdet.
Front- og centermotor

Forskellen på elcykel Frontmotor og Centermotor

Fordele og ulemper ved de to systemer er ikke åbenlyse, og kan godt være overraskende. Cykelexperten.dk anbefaler klart cykler med centermotor. Af samme årsag finder du kun få cykler med frontmotor i vores sortiment. Men grundet de mange forskelle og økonomi, fremstiller de fleste producenter elcykler med begge typer af systemer.

Vi forudser at cykler med frontmotor ikke eksisterer længere om få år.

En centermotor kræver at man bruger kræfter for at få motorhjælp, hvor du med en frontmotor har en lidt større “knallert-fornemmelse”. Her skal der ikke benyttes mange kræfter. Direkte fordele og ulemper afhænger af cyklistens transport behov og budget.

Derudover er der også flere faktorer der spiller ind i forhold til det endelige valg. Blandt andet rækkevidde, sundhedstilstand og kørestil. Men det vigtigste er, at du gør dig helt klart, hvor meget hjælp fra motoren, du ønsker eller har brug for.

Frontmotor

(Til dig, som ønsker / behøver ekstra meget hjælp fra motoren)
Frontmotor er det rigtige valg til dig, som ønsker at mærke motorhjælpen ekstra meget, eller som ikke har så mange kræfter at træde til med. Der er en stor forskel på at køre med frontmotor og centermotor. Cykler med frontmotorer er typisk lettere og mere elegante, og kan i større grad ligne og minde om en helt almindelig cykel.

▷ Kildemoes elcykler med Frontmotor
▷ Andre elcykler med Frontmotor

Centermotor

(Kræver lidt større indsats fra dig)
Elcykler med centermotor kræver en lidt større indsats fra dig. Cykler med centermotor kræver, at du selv bruger lidt flere kræfter for at få motorhjælp. En kranksensor registrerer, hvor hårdt, du træder til i pedalerne og yder hjælp fra motoren baseret på din egen kraft. Derfor er cykler i denne gruppe særligt gode, hvis du bruger cyklen som primært køretøj eller for eksempel kører med børn i cykelstol eller -trailer. Den centralt placerede motor giver desuden en stabil og velafbalanceret elcykel.

Centermotor giver en stabil og velafbalanceret elcykel, og du har mulighed for større trækkraft.

Cykelexperten.dk anbefaler klart cykler med centermotor.

▷ Kildemoes elcykler med Centermotor
▷ Andre elcykler med Centermotor

Mere saft og kraft
Med centermotorer kan du få en mere sporty kørestil i det du kan vælge mange typer af kraftige motorer og batterier.

Hvad siger loven?

Motoren på en elcykel må kun hjælpe cyklisten op til 25 km/t. Hvis det skal gå hurtigere, må cyklisten selv sørge for det ved egen kraft. Motoren på en elcykel må kun virke, når føreren bevæger cyklens pedaler rundt.

No product slides under these options.

Cykelexperten MEGASTORE

Du er altid velkommen til at komme forbi vores 1500m2 store MEGASTORE. Her har vi altid 1000+ cykler i udstillingen.

Cykelexperten MEGASTORE, Slotsherrensvej 103, Vanløse

Telefon: +45 7230 1817

Email: megastore@cykelexperten.dk