6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelskærme


Her på siden finder du vores udvalg af skærme til cykler. Vores sortiment består af skærme til både citybikes, racercykler og mountainbikes, så du altid kan finde noget der matcher din model. Skærme beskytter dig mod skidt og snavs fra vejen og skoven, så du slipper for at blive møgbeskidt på din cykeltur, og kan nemt monteres på stort set alle cykler.

 Cykelskærme

Cykelskærme monteres på din cykel, og holder både dig og din cykel fri for det værste snavs og vand fra vej og sti. Skærme til cykler er særligt populære på hverdagscykler, hvor cyklen primært benyttes som transportmiddel til og fra f.eks. skole og arbejde. Hér handler det oftest om at gøre cyklen så praktisk som muligt, og et par skærme gør turen i det dårlige vejr en smule sjovere. Skærme findes dog også til racercykler og mountainbikes, ofte med muligheden for at på- og afmontere skærmsættene fra det ene øjeblik til det andet, så du i princippet selv kan vælge hvornår de skal bruges. Det er ret forskelligt fra cykel til cykel hvilke skærme der kan monteres derpå, derfor bør du være opmærksom på hvilket sæt du vælger.

Skærme til cykler

Almindelige skærme til hverdagscykler, er de klassiske cykelskærme der kan fastmonteres på cyklen og dækker stort set hele vejen rundt på hjulenes overflade. Disse skærme er de mest effektive, og sidder tæt på hjulet så udseendet ikke bliver kompromitteret i særlig høj grad. Disse skærme skrues på flere steder på stellet, hvor en række gevind giver adgang til skruer og bolte. Skærmene fås almindeligvis i sort, hvid eller sølv og i flere forskellige bredder, så du kan finde sæt der matcher din dækbredde. Almindelige, fastmonterede skærme kan sjældent monteres på mountainbikes og racercykler, da der ofte mangler beslag dertil. 

Mountainbikes udstyres ofte med aftagelige cykelskærme. Disse monteres hurtigt og nemt på sadelpind og forgaffel, hvorfra de på simpel vis kan tages af igen. Benytter man sin mountainbike i skoven på sti eller spor, er man ofte indforstået med at blive en smule beskidt, hvorfor skærmene oftest bliver liggende derhjemme. Til gengæld har man så muligheden for at klikke dem på igen, når cyklen benyttes til transport eller andre ærinder. Producenten SKS er kendt for deres mountainbike-skærmsæt, der både er lette af montere og holder i lang tid. Mange nøjes også med mindre løsninger, hvor en såkaldt 'ass-saver' kan monteres under sadlen og en simpel skærm kan spændes på cyklens skrårør, umiddelbart bag forhjulet.

Racercykler, crosscykler og gravelbikes er sjældent udstyret med skærme. Disse typer er konstrueret for fart, og hér stemmer et skærmsæt ikke altid overens med denne idé. Der findes dog løsninger til dem der benytter cyklerne som transportmiddel, eksempelvis over længere afstande. SKS laver det populære 'raceblade'-sæt der fungerer nogenlunde på samme måde som et almindelige, fastmonteret skærmsæt, men monteret med simple silikone bånd på stellet. Disse skærme fås i forskellige bredder og størrelser, så du næsten altid kan finde en model der matcher din cykel. Desuden fås til racer også mere simple skærmsæt der monteres nogenlunde på samme måde som dem til mountainbike, hvor både for- og bagskærm nemt kan på- og afmonteres.

Vi fører skærme fra en række af de bedste producenter på markedet, så du er sikret høj kvalitet uanset hvilken model du vælger. Har du spørgsmål til vores cykelskærme er du altid velkommen til at kontakte os på telefon og mail, hvor vi sidder klar alle ugens dage til at hjælpe dig godt på vej. Besøg os også gerne i Megastore i Vanløse, hvor vi altid har masser af skærme til cykler i udstillingen, og hvor vi på værkstedet også gerne hjælper med montering.