6 års garanti på cykler
100% samlet ved levering
4.7 stjerner på TrustPilot

Disse energiprodukter skal du bruge på cykelturen


Guide til de forskellige energiprodukter, som du kan bruge før, under og efter cykelturen

Guide til energiprodukter til cykling

I cyklen fylder kost, og det at spise de rigtige ting, mere og mere. I dag er det et kæmpe fokus for cykelryttere og motionister på mange forskellige planer, at spise de rette ting på de rigtige tidspunkt, og i den sammenhæng spiller de rigtige energiprodukter en stor rolle. Energiprodukter har til formål at holde dig kørende, selv når det bliver rigtig hårdt, og turene bliver lange. Produkterne kommer i mange former og varianter, og kan indtages på mange forskellige tidspunkter. I denne guide giver vi dig et overblik over de energiprodukter du skal bruge både før, under og efter din cykeltur, for at yde bedst muligt.

På mange cykelture behøver man ikke meget andet end en dunk vand, for at holde sig kørende. Mange motionister kører kun en time eller to ad gangen, og her kan vi lige så godt være ærlige og sige, at energiprodukterne nok ikke har den helt store effekt. Hvis man kører længere ture, konkurrerer og træner regelmæssigt er sagen dog en helt anden, og du vil her have svært ved at yde dit bedste uden de rette energiprodukter.

Energigels

Det klassiske energiprodukt, som mange sikkert har set på TV, når de professionelle kører cykelløb, er en gel. Energigel er kort fortalt koncentreret sukkerholdig væske i en lille plastik lomme. Den kan indtages lynhurtigt, og optages ligeledes hurtigt, så kroppen får et godt skud energi lige med det samme. Gels kan fås i flere forskellige udgaver, men funktionen er som regel den samme. De er lette at medbringe i baglommen og kan indtages hurtigere end de fleste andre energiprodukter.

Nogle energigels er desuden med flere ingredienser der har til formål at øge dit energiniveau. Nogle er således med koffein, for et ekstra skud energi. Nogle er opblandet med vand (såkaldte isotoniske gels) så du kan indtage dem alene. Andre er klassiske gels, hvor man skal indtage vand bagefter, for at opnå den rette virkning. Desuden vil du altid have et kæmpe udvalg af smage at vælge fra, så du kan finde en gel der passer dig.

Til konkurrence medbringer man altid et par energigels til turen, så man spise løbende, men ikke behøver koncentrere sig om at tygge på mere fyldige produkter. Til træning kan man med fordel også medbringe én eller flere gels. I den sammenhæng bør man medbringe efter distancen, og vurdere hvor meget energi man får brug for, alt efter hvor langt man skal køre.

-22%
FØDSELSDAG 🥳

SIS Go Energy Caffeine Gel Berries 60ml

18 kr.​

23 kr.​

-19%
FØDSELSDAG 🥳

PowerBar Hydro PowerGel Cola

17 kr.​

21 kr.​

-19%
FØDSELSDAG 🥳

PowerBar Hydro PowerGel Orange

17 kr.​

21 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

PowerBar PowerGel Frugt Mango/Passion

12 kr.​

15 kr.​

-18%
FØDSELSDAG 🥳
OUTLET - SKAL VÆK

PowerBar Performance Smoothie PowerBar Banana-Blueberry

14 kr.​

17 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

SIS Isotonic Energy Gel Pakke - 7 Varianter

79 kr.​

99 kr.​

-20%
FØDSELSDAG 🥳

PowerBar PowerGel - Lemon-Lime

12 kr.​

15 kr.​

Energibarer

Gels er hurtige energiprodukter der let kan medbringes og nemt kan indtages. Til de helt lange distancer er gels dog ikke altid nok. Her benytter mange i stedet de klassiske energibarer, der med mere fylde, også giver mæthed på cyklen. Energibarer er større, indeholder mere, og giver derfor energi til længere perioder. Barerne tager dog også både længere tid at indtage, optage, men giver et skud energi der kan fastholdes over meget længere tid end energigels. De fleste energibarer indeholder en god portion sukker og andre energieffektive ingredienser. Nogle er desuden udviklet med fokus på udelukkende naturlige ingredienser.

Nogle af de større producenter af energiprodukter er desuden begyndt at udvikle energigels som vingummier. Det er nemlig ikke alle der er lige vilde med følelsen af en gel i munden, hvorfor en håndfuld vingummier for mange, er til at overkomme.

Energibarer kan fås i mængder af forskellige udgaver og smage. De fleste producenter af energiprodukter laver både gels og energibarer i masser af smage og med meget forskelligt indhold, så du altid kan finde produkter du kan lide. Man tager én eller flere barer med, når man skal køre længere ture, hvor sult godt kan blive en faktor. I cykling skal man spise inden man bliver sulten, og det er derfor vigtigt at indtage energibarerne inden man reelt har brug for dem, så man hele tiden holder et godt energiniveau.

Du kan med fordel også spise en bar inden du skal ud og køre, for at det er godt tanket op allerede fra start. Ofte står det også angivet på indpakningen hvornår du kan spise de forskellige produkter for at opnå det bedst mulige resultat.

Efter træning og konkurrence kan du med fordel spise en proteinbar. Proteinbaren giver dig ikke meget energi, men hjælper din krop og dine muskler med at restituere efter en hård indsats. Baren skal spises umiddelbart efter du er færdig, og giver en god mæthedsfornemmelse. Vær dog opmærksom på at hverken energibarer eller proteinbarer kan erstatte en god kost.

Energipulver

Mange medbringer bare vand til deres træningsture og cykelløb. Du kan dog give dine drikkevarer et ekstra skud energi ved at blande en dunk med energipulver. Energipulver er sukkerholdigt og fyldt med elektrolytter der hjælper dig med at optage væsker mere effektivt. Pulveret blandes med vand i din drikkedunk, og kommer normalt enten i ren pulverform eller som brusetabletter der opløses hurtigt i vandet.

Mange kører på de lange ture med to drikkedunke. Én med almindeligt vand, og én med energipulver i. Så kan du selv afveksle mellem de to, og sammen med et udvalg af energi gels og energibarer holde dig selv godt kørende på selv de allerlængste ture og konkurrencer.

De rigtige energiprodukter til cykelturen

De rette energiprodukter er vigtige både til træning og konkurrence, hvis man kører langt og regelmæssigt. Det handler på mange måder om at spise før man får brug for det, så man undgår at løbe tør for energi eller gå helt sukkerkold. Du kan i dine baglommer eller i sadeltasken bagerst på cyklen, medbringe flere energiprodukter end du sikkert tror. De fleste kan nemt og hurtigt indtages, og som man får prøvet forskellige varianter og smage af, finder man den løsning der passer en bedst. I samme ombæring lærer man sin krop bedre at kende, og finder ud af hvornår man har brug for at spise, så man får det maksimale ud af sin cykeltur.

Hos Cykelexperten.dk kan du finde et stort udvalg af energiprodukter fra flere af de store mærker. I vores sortiment finder du fast gels, barer og andre produkter fra populære Powerbar og SiS. Begge producenter er hamrende dygtige og leverer stærke produkter til gode priser. Begge producenter har i mange år leveret energiprodukter til professionelle cykelhold i f.eks. Tour de France og de andre store løb. Uanset om du er motionist, begynder eller øvet cykelrytter vil du altså drage fordel af det store udvalg af energiprodukter, og med et solidt udvalg af stærke producenter er du altid garanteret høj kvalitet.