6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Sikkerhedsudstyr til cykler


Sikkerhedsudstyr til Cykling har til formål at forbedre din sikkerhed på cykelstien og landevejen. Her finder du alt fra sidespejle til reflekser, og er der noget specifikt du søger er du velkommen til at ringe os op. Sikkerhed er vigtigt når man cykler, uanset om det er mørkt eller lyst. I trafikken handler det om at være så synlig som overhovedet muligt, så du forbedrer sikkerheden for både dig selv og dine medtrafikanter.

Sikkerhed på cyklen

Det er helt essentielt at være både sikker og synlig på cyklen, når du kører i trafikken. Synlighed er i mange tilfælde den vigtigste faktor, og skaber ro på både cykelsti, skovsti og landevej, når cyklister, bilister og gående færdes sammen. Cyklen og dens fart kan for mange være svær at forholde sig til, da hastighederne kan variere meget. Eksempelvis kan en cyklist på racercykel eller elcykel nemt køre dobbelt så hurtigt som én på hverdagscykel. Dette kan dog være svært for bilisterne at bedømme, hvorfor en smule ekstra synlighed i form af lygter eller reflekser, kan gøre en verden til forskel.

Mange danskere klæder sig desuden i mørke, neutrale farver, der ikke umiddelbart står ud fra mængden i trafikken. Med ekstra sikkerhed og synlighed på cyklen gør du det lettere for bilisterne at spotte dig på afstand. Alle cykler skal være udstyret med reflekser for, bag og i hjulene, mens lygter er et krav når solen er gået ned. Derudover kan du dog øge sikkerheden markant, ved at udstyre dig selv og din cykel med en masse andet sikkerhedsudstyr. Der er som nævnt kun krav om reflekser for og bag, samt i hjulene, men der er ingen grund til ikke at bruge flere. Her på siden kan du købe reflekser løst, til montering overalt på cyklen. Nogle modeller fås også som klistermærker, så du har fuldstændig frit valg i forhold til placering. Nogle af reflekserne kan du desuden også bære som accessory på enten ben, ærmer, eller som klassisk gul refleksvest.

Et ekstra sæt lygter er også en kæmpe hjælp, når vi snakker sikkerhedsudstyr til cyklen. Lygterne skal bruges på cyklen når det er mørkt, men ligesom med reflekser, kan du med fordel bære et par ekstra, for at forbedre sikkerheden. Eksempelvis som pandebånd, eller bånd om ærmer eller bukseben.

Flere og flere benytter som sikkerhedsudstyr desuden muligheden for montering af et sidespejl på cyklen. Særligt på elcykler eller klassiske dame- og herremodeller er sidespejlet et populært tilvalg, da det gør det lettere at holde øje med trafikken bagved. Du slipper altså for at dreje hovedet bagud - en manøvre der får mange til at slå et slag med cyklen.

Se vores samlede udvalg af sikkerhedsudstyr til cyklen her på siden. Udvalget ændres løbende og der tilføjes hele tiden nye produkter. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte os på telefon, mail eller besøge os i Megastore i Vanløse, hvor de fleste af produkterne ligger på lager.