6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Krankboks og Kranklejer


Her finder du et udsnit af de krankbokse og kranklejer. Hos Cykelexperten.dk finder du kranklejer fra Shimano, SRAM og en række andre producenter, og i mange forskellige prislejer, så du er sikret noget der matcher dine behov. Krankbokse og lejer kan fås i mange forskellige udgaver, men det er ikke alle der kan bruges på alle cykler. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at vælge de rigtige produkter. 


 Krankbokse og lejer til alle cykler

Krankboksen og de tilhørende kranklejer på en cykel har stor betydning for hvordan din cykel kører. Er kranken slidt, kører cyklen trægt og dit tråd er ujævn. Med helt nye komponenter er trådet dog flydende og din kraftoverførsel optimal. Alle cykler har en krankboks, men de forskellige cykeltyper kan have forskellige modeller og forskellige prislejer. Eksempelvis finder man de letteste og lettest kørende krankbokse- og lejer på racercykler og mountainbikes, mens dem der sidder på hverdagscykler er lavet en smule tungere, men særligt robuste.

Krankbokse kan skiftes på en cykel. På den måde kan man nemt skifte krankboksen, når den en dag er slidt. Eller opgradere til en bedre model, hvis man eksempelvis søger en lettere eller bedre cykel til f.eks. motion og konkurrence. Når man skal vælge en krankboks til sin cykel, bør man tage udgangspunkt i, hvad der i forvejen sidder monteret. Den nuværende boks kan bruges til at finde de mål man skal sigte efter, når man vælger en ny. Mange krankbokse har samme mål, men kan være af forskellig kvalitet. Det er derfor altid en god idé at lave lidt research på forhånd, eller spørge vores mekanikere til råds, når man har brug for hjælp til at vælge de helt rigtige komponenter.

Kranklejer er de lejer, der sidder i krankboksens to ender. Det er disse lejer, der får boksen og pedalarmene til at kunne køre rundt, så du kan få fart på din cykel. Kvaliteten af disse lejer har meget at sige, i forhold til prisen på det samlede kranksæt. Bedre og lettere lejer er svære at lave, og koster derfor en smule mere. Til almindelige hverdagscykler behøver man dog ikke gå det store op i hvilke kranklejer der sidder i kranken. Her vil langt de fleste modeller være mere end rigeligt.

Hvis du har spørgsmål til vores udvalg krankboks og kranklejer, og hvilke modeller der vil være de rigtige for dig, er du altid velkommen til at tage kontakt til os. Du kan fange os på telefon, mail og i vores Megastore i Vanløse alle ugens dage. Her står masser af dygtige sælgere og mekanikere klar til at hjælpe dig godt på vej.