6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Klinger


Her på siden finder du vores samlede udvalg af klinger til cyklen. Klinger er de tandhjul der sidder på cyklens kranksæt, og de har meget at sige i forhold til gearingen på cyklen. Klinger kan udskiftes fordi de bliver slidt, fordi man ønsker en anden gearing, eller fordi man bruger dem som en opgradering på sin cykel. Hos Cykelexperten.dk kan du finde komponenter til næsten ethvert behov, og i prislejer for enhver smag.

Klinger til cykel

Klingerne er de store tandhjul der drives rundt af pedalerne på din cykel. Det er antallet af tænder på disse klinger, der sammen med kassetten bagved bestemmer hvilken gearing du kører med. De fleste hverdagscykler, både med indvendige og udvendige gear, kommer med én klinge fortil, mens racercykler f.eks. altid er med to. Med to klinger foran kan man veksle mellem sine tungere gear - til det flade terræn, og de helt lette gear - hvis man f.eks. bruger sin cykel i bjergene sydpå. På mountainbikes kan antallet af klinger på cyklen variere meget. På de billigere modeller vil der næsten altid være to eller tre, mens der på flere og flere af de dyrere modeller kun er én klinge.

Når du skal finde en ny klinge til din cykel, skal du være opmærksom på hvilke der kan monteres. Der findes masser af forskellige mål på disse komponenter til cyklen, og det er kun ét af dem der kan bruges sammen med dit kranksæt. For det første skal du være opmærksom på antallet af huller i klingen, samt afstanden mellem disse. Hvis ikke de passer, kan klingen ikke monteres på kranksættet. Desuden skal størrelsen af klingen, altså antallet af tænder, passe til både den gearing du ønsker, samt resten af cyklens drivlinje. Husk at der også er forskel på lille og stor klinge, og at du sjældent vil kunne montere dem på tværs af hinanden.

Når du skal finde den rigtige klinge til din cykel, kan du altid spørge os om hjælp. Vi har masser af dygtige mekanikere der kan hjælpe dig med at finde de rette produkter til lige netop din cykel og dine behov. Du kan føle behov for at skifte din klinge hvis den er slidt, eller du måske ønsker en anden gearing på din cykel. Det kan også være du gerne vil opgradere din racercykel med nogle bedre komponenter, så den bliver stivere eller lettere, og du derfor kan køre hurtigere. Her på siden kan du se vores samlede udvalg, og du kan på de enkelte produkter se, om de er på lager eller ej. Hvis du har spørgsmål til vores sortiment er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Besøg os også gerne i vores Megastore, hvor du altid kan få en snak med vores dygtige ekspedienter og cykelmekanikere. Hvis du gerne vil have skiftet klingen på din cykel, kan du med fordel booke tid på vores værksted på forhånd her på siden.