6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Flaskeholdere


En flaskeholder giver dig mulighed for at medbringe væske og energi på din cykeltur. En god flaskeholder er et must, hvis du motionerer på din cykel, eller kører lange stræk i al slags vejr. Flaskeholdere fås i et væld af forskellige designs og med en masse forskellige features. Her på siden finder du vores samlede udvalg af flaskeholdere til cykler. Du kan som udgangspunkt regne med at alle flaskeholdere passer til alle cykeldunke.

 Flaskeholder til cykel

Kort fortalt passer alle flaskeholdere til alle cykel-drikkedunke. Derfor er det forholdsvist nemt at finde en holder at montere på din cykel, så du kan medbringe væske på din tur. Udvalget af standard-drikkedunksholdere er stort, og det er primært designet der er til forskel fra den ene til den anden. Mange af modellerne er lavet i plastik, så de både er lette, flotte, og kan holde til stød og slid uden at bøje eller knække. Ofte har du mulighed for at vælge den samme flaskeholder i flere forskellige farver, så du altid er garanteret et look der matcher resten af cyklen.

Hos Cykelexperten.dk finder du flaskeholdere fra store mærker som Specialized, Elite, BBB, Giant og Supacaz. Her finder du et væld af farver og designs, og modeller i både metal, plastik og carbon. Med en god flaskeholder kan du medbringe drikke på din tur. Andre bruger desuden flaskeholderen til opbevaring af et dunklignende etui der kan monteres deri. Her kan du f.eks. opbevare lappegrej og værktøj diskret og effektivt. De fleste racercykler og mountainbikes har beslag til montering af to drikkedunksholdere. Normalvis sidder den primære på cyklens skrårør, hvorfra den nemt kan nås og sættes på plads. Den anden sidder monteret på sadelrøret. Enkelte modeller, f.eks. i gravel bike kategorien, er udstyret med endnu flere beslag, så du kan montere flaskeholderne lige dér hvor du har lyst. 

Flaskeholdere til forskellige modeller

På nogle cykler kan du have begrænset med plads til en flaskeholder. Eksempelvis hvis din cykel er med meget lille stelstørrelse eller en mountainbike med masser af affjedring, kan det nogle gange være svært at få drikkedunken ind og ud af flaskeholderen. Heldigvis kan man få både højre- og venstrevendte holdere, hvor dunket trækkes ud til siden, i stedet for toppen. På den måde har du altid adgang til din drikkedunk, uanset hvor kompakt din geometri er. Dette er ofte en fordel på full-suspension mountainbikes, hvor den dobbelte affjedring tager en stor del af pladsen i stellet. Det kan derfor være en snæver opgave at få viklet drikkedunken ud af holderen, hvis både stel og dæmpere kommer i vejen. Med en venstre- eller højrevendt dunkholder kan du nemt på og afmontere din drikkedunk, selvom stellet er kompakt. Vælg side efter hvilken hånd du drikker med. 

Nogle flaskeholdere er i kulfiber eller carbon for den laveste vægt. Disse holdere er til dig der vægter performance over alt, og ikke vil gå ned på udstyret. Disse dunkholdere er ofte dyrere, men giver også din cykel det sidste niveau. Ligsom de mere almindelige flaskeholdere, passer disse til næsten alle drikkedunke. Flaskeholdere i carbon er de letteste man kan få. Vægten presses ned i meget få gram, så du er sikret den højest mulige ydeevne fra din cykel. Kulfiber laves i dag så stærkt at drikkedunksholderen nærmest er blandt de mest robuste, selvom materialet føles skrøbeligt, når det holdes i hånden. Kulfibermodellerne er normalt sorte eller grå, den klassiske carbon farve, da man sjældent spilder ekstra vægt på at lakere dunkholderne. 

Har du spørgsmål til vores flaskeholdere til cykler er du altid velkommen til at kontakte os på telefon og mail. Besøg os også gerne i Megastore i Vanløse hvor vi altid har masser af dunkholdere på lager - vi hjælper også gerne med montering. Langt de fleste cykler er udstyret med beslag til montering af drikkedunksholdere. Kun enkelte modeller er uden - her kan du i stedet montere et løst beslag, hvorpå du kan montere din flaskeholder.