6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelslanger


Her finder du et udsnit af de cykelslanger vi fører til alle cykel-kategorier. De forskellige cykelslanger passer til f.eks. mountainbikes, racercykler, elcykler eller citybikes. Sørg for at din cykelslange passer til dit cykeldæk og ventilen passer til din fælg og dit formål.

Vigtigt med den rigtige cykelslange


Der er forskel på cykelslanger til mountainbikes, racercykler elcykler samt almindelige citybikes og klassiske cykler. Det er deres forskellige opbygning der sikrer kraftoverførsel til dækket, hvor godt et greb cyklen får, og hvor god komfort du er sikret på din cykel. 

En racercykel er eksempelvis mindre fokuseret på greb og mere på kraftoverførsel, mens en mountain-bike vægter greb over alt andet. Slangerne er ligeledes lavet til enten lavt eller højt dæktryk til de forskellige cykeltyper. F.eks. pumpes en mountainbike slange kun til knap en tredjedel af trykket på en racercykel, og knap halvdelen af trykket på en hverdagscykel. 

Det er derfor vigtigt at du får den rigtige slange som passer til din cykel og dine behov. Dette er for at sikre at den kan komplimentere cyklens formål. Hvis slangen ikke udfylder dækket, vil dækket ikke sidde ordentligt på og cyklen vil være farlig at køre på. Og hvis slangen er for stor til dækket, vil det ikke kunne slutte tæt nok om fælgen til at kunne køre ordentligt. Det er derfor vigtigt at finde den cykelslange der passer til ligenetop din cykel, og de fælge og dæk der er monteret på den.

Sådan finder du den rigtige størrelse på cykelslange

Størrelsen af dit cykeldæk kan du i langt de fleste tilfælde finde på siden af dit dæk. Enten vil de fremgå som tommer, f.eks. 26" x 1.50, eller som franske mål f.eks. 700x32c eller i ERTO formatet som er i millimeter f.eks. 23-622 mm. Slangerne vil oftest have de samme mål, så det er let at finde den helt rigtige størrelse. Hvis du har spørgsmål, er du dog altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig på vej. 

Du vil opleve at slangerne har en til og fra størrelse. Det skyldes at de passer til forskellige dækstørrelser og at slangerne kan udviddes. F.eks. kan det godt være at en slange passer til dæk i fem forskellige størrelser. Så længe du har et dæk der ligger inden for slangens størrelse, har du valgt rigtigt. 

Er du i tvivl om den rigtige størrelse cykelslange, så tag kontakt til os. 

Den rigtige ventil

Du skal også lægge mærke til hvilken ventil du har på din eksisterende slange. Den klassiske ventil, som du finder på mange klassiske cykler, hedder dunlop. Denne ventil er klassisk for citybikes, hverdagscykler, elcykler og børnecykler. Denne ventil skal ikke åbnes eller lukkes, men kan altid pumpes. 

Derudover findes der også en racerventil som oftest er på racercykler, men efterhånden også andre cykeltyper. Denne ventil er noget tyndere og har en lille metalstik for enden som kan skues løs, men ikke helt af. Denne type ventil sidder oftest på racercykler, mountainbikes og mange af de mere sporty citybikes. 

Og endelig er der også auto som f.eks. bruges på nogle mountainbikes og enkelte elcykler. Denne type ventil er lig den på bildæk, så du f.eks. kan få pumpet din cykel på tankstationen. 

Du skal vælge den rette ventil, da hullet i fælgen på din cykel sjældent kan klare alle tre typer. Det letteste er her at sigte efter den ventil der sidder på den nuværende slange. Så er du i hvert fald sikker på at ramme plet. Ventilen kan desuden også være relevant for den pumpe du benytter til at pumpe din cykel. Nogle pumper passer kun til enkelte ventiler, hvorfor det ville være ærgerligt at vælge en slange du så ikke kan pumpe. 

Derudover skal du være OBS på længden af ventilen særligt på raceventilerne. Er ventilen for kort til fælgen, kan det være svært at pumpe cyklen. Og er den for lang, kan du nemt komme til at beskadige ventilen i f.eks. en cykellås. Mål evt. ventil længden på din eksisterende slange.

Cykelslanger i forskellige materialer

Cykelslanger kan fås i flere forskellige materialer. De klassiske slanger er i butyl og fungerer glimrende til alle behov. Det er butyl slangerne der har været de klart mest udbredte i efterhånden mange år, og de er karakteriseret af den klassiske sort/grå farve men forbinder med en almindelig cykelslange. Til racercykler og mountainbikes går nogle dog særligt op i vægten, og vælger derfor latex cykelslanger. Latex er lettere materiale og kan pumpes hårdere end de klassiske slanger. Cyklen kan derfor spares for mange gram ved at vælge slanger af latex. Andre slanger bliver lavet i alternative materialer, der har til formål at sænke vægten og øge resistansen mod punkteringer. Som almindelig cyklist er materialet af slangen dog ikke noget, du behøver gøre noget særligt ud af. 

Har du spørgsmål til udvalget af cykelslanger eller brug for hjælp til at vælge den rigtige, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vi står desuden klar i Megastore i Vanløse til at hjælpe alle ugens dage. Her har vi masser af slanger til cykel på lager, og i størrelser til næsten ethvert behov. 

Du kan også med fordel læse vores store guide om cykelventiler.