6 års garanti på cykler
Cykler lige til døren
4.7 stjerner på TrustPilot

Cykelhåndtag


Her på siden finder du vores udvalg af cykelhåndtag og greb. På langt de fleste cykler kan håndtag og greb skiftes ud, så du kan finde lige netop den model og det design, der matcher dine behov. Et godt sæt cykelhåndtag er essentiel for din komfort på cyklen, da selv den mindste variation i modellen kan gøre en kæmpe forskel. 

 Håndtag og greb til cykel

Forskellige cykeltyper er ofte udstyret med forskellige håndtag og greb. Mange af dem kan dog også udskiftes, så du hurtigt opnår mere komfort og en bedre kørestilling for dig. Styret på din cykel er et af de kontaktpunkter mellem rytter og cykel, der har størst indflydelse på din køreoplevelse. Afhængig af din cykel placeres mindre eller mere vægt på styret, og da det er håndtagene du griber om, er det ekstremt vigtigt at de har et design der matcher dine behov. Nogle greb er designet ergonomisk, nogle er helt standard og runde, mens andre har indbyggede 'horn' for enden.

Ergonomiske cykelhåndtag

Ergonomiske håndtag til din cykel er en nem opgradering til dig der ønsker ekstra komfort. Ergonomiske greb er ofte designet med en fladere bagside, der har til formål at støtte dine håndflader og håndled i højere grad end et almindeligt, rundt greb. Et godt ergonomisk greb koster sjældent mere end et par hundrede kroner, og er nemt at montere på dit styr. Grebene anbefales almindeligvis til pendler- eller motionscykler hvor man godt kan træde til, men ikke har brug for den maksimale ydeevne. Man går en smule på kompromis med selve gribeevnen, hvorfor ergonomiske greb ikke monteres på hardcore mountainbikes, men man får til gengæld en markant opgradering af komforten.

Et standard, rundt greb er til dig der gerne vil have den bedste gribeevne på din cykel. Håndtagene, der er helt uden ergonomiske elementer eller features, tillader et effektivt greb om styret selv i de allermest krævende situationer. Sådanne greb benyttes oftest på mountainbikes eller hurtigere citybikes, hvor det er essentielt at du har fuld kontrol over din cykel. Når du motionerer eller konkurrerer på mountainbike er det ekstremt vigtigt at du altid har et fast greb i dit styr, og derfor er det vigtigt med et simpelt men effektivt håndtag. Disse greb til cykel er ofte i et gummi- eller silikonebaseret materiale, og nogle gange med teksturelementer, der giver ekstra greb. Ofte kan denne type cykelhåndtag fås i flere forskellige farver for de enkelte modeller, så du altid er garanteret et design der matcher din cykel.

Andre greb er med mere specielle designs, eksempelvis med integrerede horn på siden, så du undervejs på turen kan skifte position. Lidt ligesom på en racercykel har du altså her mulighed for at flytte en smule rundt på dit greb, så du ikke bliver træt i håndled, håndflader og arme. Denne type håndtag til cykel er særligt populære på trekking-cykler eller cykler der benyttes på cykelferier, hvor man hver dag bruger mange timer i sadlen.

Find de rigtige håndtag til din cykel

Det kan nogen gange være svært at vurdere hvilke håndtag til cykel der er de rigtige for dig. Ofte har man dog allerede kørt en del kilometer med de greb der allerede er monteret på cyklen, og har derfor en idé om hvorvidt man har behov for mere eller mindre komfort. Et godt referencepunkt er således de eksisterende håndtag på din cykel, og hvad du som bruger synes om disse. Har du spørgsmål til cykelhåndtag og greb er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvor vi sidder klar til at hjælpe. Besøg os også gerne i Megastore i Vanløse, hvor vi har åbent alle ugens dage og altid har masser af cykelhåndtag på lager.